#movie: Space Sweepers

Το Σάββατο είδα την ταινία «Space Sweepers» που κυκλοφόρησε στο Netflix στις 05/02/2021 και είμαι εδώ να σας πω την άποψη μου!


Space Sweepers (2021)
Seungriho (original title) | 2h 16min | Action, Adventure, Drama | 5 February 2021 (South Korea)


Η ταινία διαδραματίζεται το 2092 και ακολουθάει το πλήρωμα μιας διαστημικής σκουπιδιάρας με το όνομα «Victory» (=Νίκη). Η καθημερινότητα τους κλονίζεται όταν ανακαλύπτουν ένα ανθρωποειδές ρομπότ με το όνομα Ντόροθι, το οποίο θεωρείται όπλο μαζικής καταστροφής. Τότε μπλέκονται σε μια περιπέτεια που ποτέ δεν περίμεναν.

Οι πρωταγωνιστές μας είναι ο Tae-ho, πρώην διαστημικός φύλακας που τα άφησε όλα όταν έσωσε ένα μωρό και άρχισε να το μεγαλώνει μόνος του, αλλά λόγω διαστημικών σκουπιδιών χάνει το παιδί του και προσπαθεί να την ξαναβρεί. Έχουμε την Captain Jack, μια ιδιοφυή κοπέλα που κάποτε ήταν στους μηχανικούς της μεγαλύτερης πολυεθνικής, της UTS, αλλά αφού προσπάθησε να δολοφονήσει τον πρόεδρο, εξαφανίστηκε και δημιούργησε το Victory. Έχουμε τον Tiger Park, ένας τιτάνας των ναρκωτικών που απέδρασε από την φυλακή και κατέληξε στο διάστημα. Τέλος, έχουμε τον Μπάμπς, ένα στρατιωτικό ρομπότ που δεν θέλει να είναι στρατιωτικό ρομπότ. Εκτός από αυτούς, οι οποίοι είναι όλοι Κορεάτες, έχουμε αρκετές διαφορετικές εθνικότητες με αποτέλεσμα στην αρχή να μπερδευτείς λίγο. Όμως, μετά από λίγο ξεχωρίζουν οι χαρακτήρες και αρχίζεις να συνδέεσαι με τους πρωταγωνιστές και να αγχώνεσαι για εκείνους.

Γενικά, στην αρχή είναι λίγο αργή και περίπλοκη ταινία. Εγώ προσωπικά έδινα περισσότερο σημασία στο κινητό μου παρά στην ίδια την ταινία. Μέχρι που πέρασαν τα πρώτα σαράντα λεπτά και για την υπόλοιπη μιάμιση ώρα είχα καρφωμένο το βλέμμα μου στην οθόνη με αγωνία. Όσο περισσότερο βλέπεις την ταινία τόσο καταλαβαίνεις γιατί υπήρχαν αυτά τα σαράντα λεπτά, καθώς χωρίς αυτά δεν θα καταλάβαινες τι συμβαίνει στο καλό κομμάτι της.

Όσον αφορά την πλοκή, ήταν αρκετά καλή. Προσπάθησαν να δημιουργήσουν έναν καλό κόσμο που στέκεται μόνος του και πριν τα γεγονότα που βλέπουμε αλλά και μετά τα γεγονότα που συνέβησαν. Τα backstory ήταν πολύ πετυχημένα και οι ίδιοι οι χαρακτήρες αρκετά καλοστημένοι. Διάβασα ότι ο σεναριογράφος έγραφε αυτήν την ταινία για δέκα χρόνια και φαίνεται σε κάθε σκηνή πόσο έχει ασχοληθεί. Με λίγα λόγια η ιστορία είναι πανέξυπνη και σου δίνει αυτήν την ικανοποίηση της δυστοπίας, δεν μπορώ ακριβώς να το εξηγήσω. Έχετε διαβάσει ή δει κάποια δυστοπική ιστορία και είναι σαν να σου παρουσιάζει ένα πιθανό μέλλον αλλά ταυτόχρονα όχι τόσο πιθανό μέλλον. Δηλαδή το βλέπεις και λες ναι θα μπορούσε να συμβεί αν και ακόμα σου φαίνεται υπερβολικό. Αυτό ονομάζω «ικανοποίηση της δυστοπίας» και αν ακόμα δεν καταλαβαίνετε τι εννοώ αφήστε ένα σχόλια να εξηγήσω σε ένα ολόκληρο ποστ.

Σου δίνει αρκετά «Firefly» και «Star Wars» aesthetics με καλύτερα special effect και σινεματογραφία. Θα μπορούσε άνετα να είναι στο ίδιο κόσμο με το «Star Trek» και σίγουρα ο Doctor θα μπορούσε να είχε περάσει από εκεί σε κάποια περιπέτεια.

Είναι πολύ ζωντανός ο κόσμος και όταν τελειώνει η ταινία θέλεις σίγουρα κι άλλο.

Το τέλος πολύ συναισθηματικό, τουλάχιστον για εμένα, αλλά τόσο ικανοποιητικό. Είχε την κλιμάκωση που ήθελες και χρειαζόσουν μετά από την περιπέτεια.

Δες το: για τον ενθουσιασμό της περιπέτειας στο διάστημα, για χαρακτήρες που συνδέεσαι, για καλοστημένο κόσμο και για τον αγαπημένο μου Γάλλο που αποτελεί λίγο το comic relief και τον λατρεύω.

Μην το δεις: εάν θέλει μια δυνατή αρχή για να σου κεντρίσει το ενδιαφέρον, εάν δεν σου αρέσουν οι δυστοπικές ιστορίες και αν δεν σε ελκύει το διάστημα γενικότερα.

Εγώ την απόλαυσα (όπως είπα παραπάνω, μετά τα πρώτα σαράντα λεπτά) και θέλω πάρα πολύ να βγάλουν μια δεύτερη ταινία, αν όχι με τους ίδιους χαρακτήρες, τότε απλά στον ίδιο κόσμο.

Εσύ την έχεις δει ή ακόμα το σκέφτεσαι; Γράψε μου στα σχόλια την άποψη σου!

Εγώ σας αφήνω και τα λέμε στο επόμενο άρθρο!

Advertisements

2 σκέψεις σχετικά με το “#movie: Space Sweepers

  1. Μια πολύ καλή ταινία .Όσο γιά τα πρώτα 40 λεπτά εμένα μου άρεσαν .Γούστα είναι αυτά .Οι Κορεάτες πιστεύω έχουν προχωρήσει πάρα πολύ στον ΣΙΝΕΜΑ και στις ΣΕΙΡΕΣ .Όλα τα λεφτά το ΜΠΑΜΠΣ το ρομπότ .Πρώτη φορά βλέπω φιλοχρήματο ρομπότ στον σινεμά .

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s