#mondays: Οι σειρές που θέλω να τελειώσω μέσα στο 2021

Καλωσορίσατε σε ένα ακόμα άρθρο στο οποίο πρόκειται να μιλάω ακατάπαυστα και να δικαιολογώ τα αδικαιολόγητα. Σήμερα θα μιλήσουμε για σειρές βιβλίων που θέλω όπως και δήποτε να τελειώσω μέσα στο 2021 και, μάρτυς μου κάποιος θεός, θα τα καταφέρω!

Έχει περάσει ο καιρός που διάβαζα ολόκληρη σειρά πέντε βιβλίων μέσα σε ένα σαββατοκύριακο και χαιρόμουν μόνη μου. Τώρα έφτασα κοντά στα διακόσια είκοσι έξι χρόνια και η κούραση έχει ήδη αρχίσει να χτυπάει όλες τις πτυχές του μυαλού μου. Προσπαθώ, όμως, με αργά βηματάκια να διαβάζω ολόκληρες σειρές, αν και τις περισσότερες τις παρατάω στο τελευταίο βιβλίο γιατί πρόκειται να είναι το φινάλε και μάλλον κάποιος θα πεθάνει και δεν είμαι έτοιμη για αυτό. Για να πάμε να δούμε ποιες σειρές θέλω να τελειώσω μέσα στο 2021 και γιατί σταμάτησα να τις διαβάζω ώστε να μείνουν σκονισμένες σε ένα ράφι.

(っˆ▿ˆ)☞ ΣΕΙΡΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΩ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2021 ☜(ˆ▿ˆc)

The Lunar Chronicles by Marissa Meyer

Περιγραφή πρώτου βιβλίου:

Η Σίντερ είναι η πιο προικισμένη μηχανικός του Νέου Πεκίνου, αλλά έχει την ατυχία να ζει με μια τυραννική μητριά και δύο αδελφές. Επιπλέον είναι σάιμποργκ — πολίτης β΄ κατηγορίας δηλαδή. Στα δεκάξι της το μόνο που την απασχολεί είναι να προλαβαίνει να ικανοποιεί τις απαιτήσεις της μητριάς και των αδελφών της.

Μια μέρα εισβάλλει στο εργαστήριό της ο όμορφος πρίγκιπας Κάι ζητώντας της να επισκευάσει το αγαπημένο του ανδροειδές. Η έλξη που νιώθει ο ένας για τον άλλον μοιάζει να μην έχει καμιά τύχη, ειδικά εκείνη τη χρονική στιγμή που το βασίλειο απειλείται από την τρομερή βασίλισσα της Λούνα, της πρώτης αποικίας των ανθρώπων στη Σελήνη.

Έτσι ξεκινάει η απίστευτη περιπέτεια της Σίντερ, κατά την οποία θα ανακαλύψει ότι η τύχη της ανθρωπότητας βρίσκεται στα χέρια της.

Άποψη μου:

Μία από τις αγαπημένες μου σειρές όλων των εποχών είναι Η Τετραλογία της Σελήνης. Από την πρώτη στιγμή που βγήκε το Σίντερ στην Ελλάδα την αγοράζω κάθε χρόνο διαβάζοντας κάθε βιβλίο σχεδόν μόλις βγει. Το πρόβλημα προκλήθηκε όταν βγήκε το Γουίντερ το οποίο είναι 1104 σελίδες. Ποτέ στο παρελθόν δεν με τρόμαξαν τόσες πολλές σελίδες, αντίθετα έβαζα στόχο να τις διαβάσω όλες όσο πιο γρήγορα μπορώ. Σε αυτήν την σειρά, όμως, με πανικόβαλε. «Είναι το τελευταίο βιβλίο» είχα ψιθυρίσει στον εαυτό μου «Γιατί είναι τόσες σελίδες; Τι πρόκειται να συμβεί;». Κάπως έτσι το ανέβαλα για πέντε ολόκληρα χρόνια (ωω θεοί, πέρασαν πέντε χρόνια) από τον φόβο μου μην τυχόν είναι φλόμπα ή απλά το βαρεθώ. Ήρθε η στιγμή να το διαβάσω και να μάθω πως τελειώνει η αγαπημένη μου σειρά βιβλίων. Κλαίω λίγο αλλά πρέπει να φανώ δυνατή μπροστά σε αυτήν την πρόκληση. Κάπως έτσι το έχω βάλει στην λίστα μου και θεωρώ ότι θα το πιάσω το καλοκαίρι για να έχω κάποιον ελεύθερο χρόνο παραπάνω μιας και είναι ένα πολύ βαρύ βιβλίο για να το κουβαλάω μαζί μου παντού.

Μαζί με το τελευταίο βιβλίο καλό θα ήταν να διαβάσω και τις νουβέλες, έτσι για να λέω ότι είμαι γαμάτη.

The Raven Cycle by Maggie Stiefvater

Περιγραφή πρώτου βιβλίου:

Η Blue, από όσο θυμάται τον εαυτός, την προειδοποιούσαν ότι θα προκαλέσει τον θάνατος της αληθινής της αγάπης. Ποτέ δεν πίστεψε ότι θα ήταν πρόβλημα, μέχρι που μπλέχτηκε με τον σκοτεινό και περίεργο κόσμο των Raven Boys.

Ένας εξαφανισμένος βασιλιάς. Μια παρέα αγοριών. Μια κοπέλα με ένα περίεργο χάρισμα. Ένας απαγορευμένος έρωτας. Μια σημαντική αναζήτηση.

Άποψη μου:

Άλλη μια περίπτωση σειράς που έχω σταματήσει στο τελευταίο βιβλίο, ενώ λατρεύω την σειρά, αλλά φοβάμαι ότι ο αγαπημένος μου χαρακτήρας θα πεθάνει και δεν είμαι καθόλου έτοιμη για αυτό. Η σειρά «The Raven Cycle» είναι ότι καλύτερο υπάρχει εκεί έξω. Ισορροπεί την μαγεία και το ρομάντζο και την περιπέτεια τόσο καλά που απλά η καρδούλα σου χτυπάει και τα χέρια σου τρέμουν και θες να κλάψεις και να γελάσεις και να μην σταματήσεις να διαβάζεις. Βέβαια, όταν συνειδητοποιείς τι πρόκειται να έρθει σε έναν χαρακτήρα που λίγο πολύ είσαι ερωτευμένη μαζί του, δεν θες να διαβάσεις τον θάνατο του, εάν υπάρχει. Έτσι κι εγώ, διαβάζοντας το πρώτο κεφάλαιο του τέταρτου βιβλίου, The Raven King, είπα στον εαυτό μου «Έχω την εντύπωση ότι μέχρι το τέλος θα πεθάνει». Όταν ο εαυτός μου απάντησε ότι και εκείνος έχει αυτό το αίσθημα, αποφασίσαμε από κοινού να σταματήσουμε την σειρά και απλά να κλαίμε για έναν θάνατο που δεν έχει γίνει ακόμα και μπορεί να μην συμβεί καθόλου. Κάπου εδώ, όμως, πρέπει να σταματήσω αυτήν την συμφωνία και να διαβάσω το τελευταίο βιβλίο και είτε να χαρώ είτε να πεθάνω. Μόνοι οι θεοί ξέρουν πως θα εξελιχθεί αυτό και όσοι από εσάς το έχετε διαβάσει.

Dorothy Must Die by Danielle Paige

Περιγραφή πρώτου βιβλίου:

Η Amy είναι το άλλο κορίτσι από το Κάνσας και η ζωή της δεν είναι η καλύτερη, με μια μαμά που δεν της δίνει σημασία, με τους συμμαθητές της να την κοροϊδεύουν που ζει σε τροχόσπιτο και με τον ανεμοστρόβιλο που πλησιάζει το Κάνσας. Κάπως έτσι καταλήγει στην χώρα του Οζ, η οποία είναι αρκετά διαφορετική από αυτήν που ξέραμε. Λένε ότι η Ντόροθι γύρισε πίσω στο Οζ και η δύναμη που απόκτησε την επηρέασε αρνητικά μετατρέποντας την σε δικτάτορα. Πλέον οι Καλές μάγισσες δεν είναι άξιες εμπιστοσύνης και οι Κακές μάγισσες κανονίζουν επανάσταση ώστε ο Οζ να ελευθερωθεί. Η Amy είναι η μόνη που μπορεί να τους βοηθήσει.

Άποψη μου:

Αυτή η σειρά αποτελεί ένα από τα πιο καλοστημένα φανφίκτιονς εκεί έξω. Η ατμόσφαιρα είναι τόσο μαγική. Η πρωταγωνίστρια, αν και λίγο εκνευριστική, αρκετά δυναμική και το love interest είναι γκομενάκι αληθινό. Αγόρασα τα δύο πρώτα βιβλία και τα διάβασα αμέσως. Μετά έπρεπε να πάρω το επόμενο και το τέταρτο δεν είχε βγει ακόμα, έτσι είπα να περιμένω να βγει να τα πάρω μαζί. Κάπως έτσι βάζω τρικλοποδιές στον εαυτό μου και δεν διαβάζω ποτέ την συνέχεια. Φέτος, όμως, βρήκα τα άλλα δύο (μαζί με όλες τις έξτρα νουβέλες) και είπα να το ξαναπιάσω για να το συνεχίσω. Είναι μια ιστορία που με ενδιαφέρει αρκετά για να μπω στον κόπο και κάτι λέει αυτό για μένα.

Matched by Ally Condie

Περιγραφή πρώτου βιβλίου:

Η Κάσια πάντα εμπιστευόταν τις επιλογές τους. Είναι χαμηλό τίμημα να πληρώνεις για τη μακροζωία, την τέλεια δουλειά, το ιδανικό ταίρι. Έτσι, όταν στην οθόνη Ταιριάσματος εμφανίζεται ο καλύτερος της φίλος, η Κάσια ξέρει με απόλυτη βεβαιότητα ότι αυτός είναι ο σωστός… μέχρι που ένα άλλο πρόσωπο εμφανίζεται στιγμιαία, πριν η οθόνη σβήσει σε μαύρο. Τώρα η Κάσια βρίσκεται αντιμέτωπη με δύο αδιανόητες επιλογές: ανάμεσα στον Ζάντερ και τον Κάι, ανάμεσα στη μοναδική ζωή που γνώρισε ποτέ, και ένα δρόμο που ποτέ κανείς δεν τόλμησε να ακολουθήσει —ανάμεσα στην τελειότητα και το πάθος.

Άποψη μου:

Λοιπόν, ακούστε τι έγινε. Ήταν η περίοδος της ζωή μου που ήθελα να διαβάζω δυστοπικά εφηβικά μυθιστορήματα με προτίμηση στις χαζές πρωταγωνίστριες και στο ρομάντζο σαν κύρια πλοκή. Μιλάμε για μια περίοδο με βιβλία όπως Uglies, Wither (Ο κήπος των πειραμάτων), The Selection, Hunger Games, Half Bad και άλλα πολλά που τελικά δεν διάβασα ποτέ. Από όλα αυτά τα βιβλία τέλειωσα μόνο το Hunger Games γιατί δεν ήταν το κλασικό εφηβικό δυστοπικό μυθιστόρημα και το λατρεύω μέχρι και σήμερα. Το The selection έφυγε από την λίστα γιατί είχα τελικά το δεύτερο βιβλίο και δεν καταλάβαινα τίποτα με αποτέλεσμα να το παρατήσω (τώρα έχω βρει και τα υπόλοιπα και μπορεί να τα διαβάσω αλλά θα δούμε). Σε όλα τα υπόλοιπα διάβασα το πρώτο βιβλίο και δεν έβρισκα το δεύτερο και σταμάτησα.

Στην σειρά βιβλίων Ταίρι, όμως, μόλις διάβασα το πρώτο, το οποίο αγόρασα από το παζάρι βιβλίων του Πειραιά, βρήκα και το δεύτερο και έπεσα με τα μούτρα. Καλό βιβλιαράκι, μοιάζει σχεδόν με όλα τα κλασικά εφηβικά δυστοπικά μυθιστορήματα αλλά το plot twist στο τέλος του δεύτερου βιβλίου και το cliffhanger απλά με σκότωσαν. Εκείνο το διάστημα, όμως, έμαθα ότι το τρίτο βιβλίο δεν υπάρχει στα ελληνικά γιατί προφανώς όταν μεταφράζουμε σειρές ποτέ δεν μεταφράζουμε το τελευταίο βιβλίο *γελάει σαν μανιακός δολοφόνος*. Το είχα βρει στα αγγλικά, αλλά τότε δεν ήμουν εξοικειωμένη με τα αγγλικά έτσι το σταμάτησα. Τώρα, όμως, έχω εξοικειωθεί αρκετά καλά και θέλω να το διαβάσω για να βάλω τελεία και σε αυτήν την σειρά βιβλίων.

(っˆ▿ˆ)☞ ΣΕΙΡΑ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΩΡΑ ☜(ˆ▿ˆc)

Shadow and Bone by Leigh Bardugo

Περιγραφή πρώτου βιβλίου:

Περικυκλωμένο από εχθρούς, το άλλοτε μεγάλο έθνος της Ράβκα έχει χωριστεί στα δύο από το Διάσελο των Σκιών, μια ζώνη αδιαπέραστου σκοταδιού όπου παραμονεύουν φτερωτά τέρατα που τρέφονται με ανθρώπινη σάρκα. Η μοίρα της Ράβκα είναι πλέον στα χέρια μιας μοναχικής κοπέλας.

Η Αλίνα Σταρκόφ ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα καλή σε κάτι. Όταν όμως το τάγμα της δέχεται επίθεση στο Διάσελο και ο καλύτερος φίλος της τραυματίζεται βαριά, αποκαλύπτεται ότι η Αλίνα διαθέτει μια εξαιρετική δύναμη που σώζει τη ζωή του – μια δύναμη που ίσως είναι το κλειδί για να ελευθερώσει τη χώρα της. Το νεαρό κορίτσι οδηγείται στη βασιλική Αυλή για να εκπαιδευτεί ως μέλος των Γκρίσα, της μαγικής ελίτ υπό τις εντολές του Ντάρκλινγκ. Ωστόσο, τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Ενώ το σκότος ελλοχεύει και ένα ολόκληρο βασίλειο στηρίζεται στην αδάμαστη δύναμή της, η Αλίνα θα πρέπει να έρθει αντιμέτωπη με τα μυστικά των Γκρίσα και… της καρδιάς της.

Τι έχω να πω μέχρι στιγμής:

Αυτό το διάστημα διαβάζω το πρώτο βιβλίο της σειράς Shadow and bone και ευελπιστώ να τελειώσω όλη την σειρά μέχρι το τέλους του Φλεβάρη. Είναι πολύ καλογραμμένη και η μαγεία που χρησιμοποιεί είναι τόσο καλοστημένη που απλά πορώνεσαι. Δεν έχω τελειώσει το πρώτο βιβλίο γιατί το πάω αργά και σταθερά μην τυχόν εμφανιστεί η Νέμεσις μου το reading slump, αλλά έχω να πω ότι φαίνεται να μπαίνει στις αγαπημένες μου σειρές.

(っˆ▿ˆ)☞ ΣΕΙΡΕΣ ΒΙΒΛΙΩΝ ΣΤΟΝ ΙΔΙΟ ΚΟΣΜΟ ΣΕΙΡΩΝ ΠΟΥ ΕΧΩ ΔΙΑΒΑΣΕΙ ☜(ˆ▿ˆc)

Shadowhunters Saga by Cassandra Clare

Στον κόσμο των Shadowhunters έχω διαβάσει μόνο τις δύο πρώτες σειρές: The Mortal Instruments και The Infernal Devices. Από τότε έχουν βγει πολλές σειρές στον ίδιο κόσμο που θέλω να διαβάσω και κάπως πρέπει να βρω χρόνο και τα βιβλία για να το κάνω. Έτσι έχουμε:

 1. The Dark Artifices (3 books)
 2. The Bane Chronicles (1 book)
 3. Tales from the Shadowhunter Academy (1 book)
 4. The Last Hours (3 books)
 5. The Eldest Curses (3 books)

Ναι είναι πολλά και για αυτό σας άφησα λινκ για να δείτε περί τίνος πρόκειται το καθένα από αυτά.

Percy Jackson novels by Rick Riordan

Εδώ ας βάλουμε γενικά τα βιβλία του Rick Riordan που έχουν σχέση με οποιαδήποτε μυθολογία γιατί απλά λατρεύω τα βιβλία που σχετίζονται με οποιαδήποτε μυθολογία (αν και έχω μια προτίμηση στην Ελληνική). Όταν διάβασα τα Percy Jackson, ερωτεύτηκα με τον τρόπο γραφής του συγγραφέα αλλά και με το πως αναπτύσσει μια ιστορία. Έτσι έχω βάλει σκοπό να διαβάσω και τα υπόλοιπα. Έτσι έχουμε:

 1. The Heroes of Olympus (5 books)
 2. The Kane Chronicles (3 books)
 3. Magnus Chase and the Gods of Asgard (3 books)
 4. The Trials of Apollo (5 books)

Αυτά είναι τα κύρια που θέλω να διαβάσω από τον Riordan.

Advertisements

Αυτές είναι, λοιπόν, οι σειρές που θέλω να τελειώσω μέσα στο 2021 ώστε να αρχίζω να βάζω κάποιες τελείες και να ανεβάζω τον αριθμών των διαβασμένων στην βιβλιοθήκη μου. Εσείς ποια σειρά θέλετε να τελειώσετε φέτος και πόσο καιρό παλεύετε μαζί της;

Εγώ σας αφήνω για τώρα και τα λέμε στο επόμενο άρθρο.

7 σκέψεις σχετικά με το “#mondays: Οι σειρές που θέλω να τελειώσω μέσα στο 2021

 1. Καλά εγώ όταν υποψιάζομαι ότι αγαπημένος χαρακτήρας επρόκειτο να πεθάνει δεν αντέχω και σποιλάρω τον εαυτό μου κοιτάζοντας το τέλος του βιβλίου ελπίζοντας να ξεκλέψω κάτι! Δεν με νοιάζει αν είναι σωστό εγώ καθησυχάζομαι! Κι ας ανακαλύψω ότι πεθαίνει! Τουλάχιστον δεν θα πιαστώ εξαπίνης! Και θα έχω και χρόνο να θρηνήσω σε όλο το βιβλίο κάθε φορά που εμφανίζεται!!😂😭

  Αρέσει σε 1 άτομο

   1. Άμα δεν σου το χαλάσει τότε γιατί όχι; 🙃😛
    Γενικά δεν είναι κάτι που προτείνω πολύ εύκολα σε κόσμο να κάνει γιατί πολλοί όταν μαθαίνουν spoilers χάνουν το ενδιαφέρον τους. Σε εμένα σπάνια συμβαίνει αυτό, ίσα ίσα τις περισσότερες φορές με κάνουν να απολαμβάνω πιο πολύ αυτό που διαβάζω, δεν ξέρω γιατί χαχα😅

    Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s