#writing: Nanowrimo2020 (ή ο μήνας που η bookitocat θα τρελαθεί)

Ήρθε ο Νοέμβριος και μαζί του έφερε το φθινόπωρο (μια ψύχρα την έβαλε), το Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης (για το οποίο θα μιλήσουμε σε άλλο άρθρο), το τέλος του 2020 (μιας και έχει μείνει ένας μήνας ακόμα), αλλά και το Nanowrimo. Εάν δεν ξέρεις τι είναι ακριβώς τότε πήγαινε στο άρθρο «NaNoWriMo 2019» για να μάθεις περισσότερα. Εγώ θα σου πω μόνο ότι αποτελεί μια συγγραφική πρόκληση, η μεγαλύτερη στον κόσμο, όπου σου λέει ότι από 1/11 μέχρι 30/11 βάζεις στόχο να γράψεις την πρώτη μορφή του μυθιστορήματος σου σε 50,000 λέξεις. Επίσης διαθέτει και μια ιστοσελίδα, nanowrimo.org, όπου μπορείς να προσθέσεις τις λέξεις της ημέρας και σου δίνει κάποια στατιστικά που δεν ενδιαφέρουν κανένα εκτός εμένα το φρικιό!

Το θέμα μας όμως δεν είναι το nanowrimo καθαυτό αλλά το τι θα κάνω εγώ κατά την διάρκεια αυτής της πρόκλησης.


Δείτε επίσης…
Nanowrimo, διάβασμα και άλλα πολλά
#article: NaNoWriMo 2019


Έχεις παρατηρήσει ότι μιλάω συνέχεια για ένα βιβλίο που γράφω. Εάν δεν έχει παρατηρήσει τότε γειά σου είμαι η bookitocat και γράφω ένα βιβλίο φαντασίας με μυθολογικά στοιχεία. Αυτό το βιβλίο το παλεύω καιρό τώρα, αλλά μέσα στο καλοκαίρι έκανα ένα πολύ όμορφο σχεδιάγραμμα που καλύπτει όλα τα plotholes που έχουν δημιουργηθεί. Αυτό το βιβλίο, τώρα που τέλειωσα με την πτυχιακή μου, σκοπεύω να το έχω τελειώσει μέχρι τον καινούργιο χρόνο.

Έτσι, λοιπόν, μέσα στον Νοέμβρη και με βάση το Nanowrimo, σκοπεύω να τελειώσω το πρώτο καλό draft του βιβλίου ώστε ο Δεκέμβρης να είναι μήνας επιμέλειας. Μετά έχουμε το μοίρασμα σε beta readers, κάποιες έξτρα διορθώσεις, δύο τρεις extra beta readers και τέλος το ψάξιμο ενός εκδοτικού που δέχεται το παράξενο δημιούργημα μου. Όλα, όμως, με τον καιρό τους.

Ξεκινάμε με το update της πρώτης εβδομάδας του Nanowrimo.

Εβδομάδα 1:
2/11 – 8/11

Μέχρι αυτήν την στιγμή που μιλάμε έχω γράψει γύρω στις 4,000 λέξεις σύνολο. Πιο συγκεκριμένα έχω έτοιμα τα δύο πρώτα κεφάλαια και τώρα είμαι στην μέση του 3ου κεφαλαίου, το οποίο σταμάτησα για να γράψω αυτό το άρθρο και θα το συνεχίσω μόλις τελειώσω από εδώ.

Κανονικά, σύμφωνα με την σελίδα του nano, θα έπρεπε να είχα σήμερα 13,336 λέξεις, ώστε να πιάσω τις 50,000 στο τέλος του Νοέμβρη. Δεν με πειράζει, όμως, που είμαι πίσω γιατί μόλις μπήκαμε σε δεύτερο lockdown και αυτό σημαίνει ότι τώρα έχω απεριόριστο χρόνο μέρα και νύχτα για την συγγραφή.

Αυτό τι σημαίνει; Σημαίνει ότι μέσα στην επόμενη εβδομάδα, ωσάν άνεργη και με την παρακολούθηση μόνο ενός μαθήματος στην σχολή (έχω δύο για πτυχίο αλλά μόνο το ένα έχει μαθήματα…. ΠΤΥΧΙΟ λέων και κλαίω) διαθέτω υπερβολικά πολύ χρόνο. Πρέπει να διαβάσω δύο arcs (advanced readers copy) βιβλίων που μου έχουν σταλθεί για κριτική και δύο βιβλία για δύο λέσχης ανάγνωσης, άρα θα πρέπει να φτιάξουμε τον χρόνο μας.

Στόχος μου είναι μέχρι στις 15/11 να έχω φτάσει τις 25,000 λέξεις! Φαίνεται απίθανο, αλλά θα το προσπαθήσω.

Το καλό είναι ότι είμαι αρκετά ευχαριστημένη με αυτά που έχω γράψει μέχρι στιγμής, άρα είμαστε σε καλό δρόμο. Όταν δεν είμαι ευχαριστημένη, τότε είναι που κολλάω και δεν γράφω.

Τώρα λίγα λόγια για το βιβλίο μου.

Το βιβλίο μου, όπως είπα και παραπάνω, ανήκει στο είδος της φαντασίας. Διαθέτει αρκετά στοιχεία ελληνικής μυθολογίας, αλλά επικεντρώνεται στον κάτω κόσμο. Ο πρωταγωνιστής μου ονομάζεται Μενέλαος (καμία συσχέτιση με τον γνωστό μυθολογικό Μενέλαο), τον οποίο χαρακτηρίζω και σαν μια σύγχρονη Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων. Τώρα το γιατί θα το μάθεις αλλά δεν είναι ακριβώς αυτό που σκέφτεσαι…. ή είναι; Ντουν ντουν ντουουουυουουν… θα το δεις όταν δεηθώ να το τελειώσω.

Αυτό που χρειάζεται να ξέρεις είναι ότι γράφω και σε κάθε update θα έχεις και παραπάνω πληροφορίες για το περιεχόμενο ή τουλάχιστον όσες παραπάνω πληροφορίες μπορώ να δώσω.

Εγώ, όμως, σε αφήνω εδώ. Τα λέμε στο επόμενο άρθρο.

Advertisements
Advertisements

2 σκέψεις σχετικά με το “#writing: Nanowrimo2020 (ή ο μήνας που η bookitocat θα τρελαθεί)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s