Παρουσίαση Βιβλίου: Οι φύλακες των χαμένων πόλεων από Shannon Messenger

Περιγραφή

Η δωδεκάχρονη Σόφι Φόστερ έχει ένα μυστικό. Είναι Τηλεπαθητική – μπορεί να ακούει τις σκέψεις των γύρω της. Πρόκειται για ένα χάρισμα που δεν ξέρει πώς να το εξηγήσει. 

Όλα αλλάζουν τη μέρα που γνωρίζει τον Φιτζ, ένα μυστηριώδες αγόρι που εμφανίζεται από το πουθενά και έχει την ίδια ικανότητα. Η Σόφι ανακαλύπτει ότι επιτέλους υπάρχει ένα μέρος στο οποίο ανήκει και ότι αν μείνει με την οικογένειά της διατρέχει σοβαρό κίνδυνο. Εν ριπή οφθαλμού, αναγκάζεται να αφήσει πίσω τα πάντα και να ξεκινήσει μια ολοκαίνουρια ζωή, σε ένα μέρος τελείως διαφορετικό από ό,τι έχει ζήσει ποτέ. 

Η Σόφι καλείται να μάθει καινούριους κανόνες και να κατακτήσει νέες δεξιότητες. Όμως εξακολουθεί να έχει μυστικά που βρίσκονται βαθιά κρυμμένα στη μνήμη της και μάλιστα για σοβαρό λόγο: οι απαντήσεις είναι επικίνδυνες και τις ψάχνουν πολλοί.

Ποια είναι η αληθινή της ταυτότητα και γιατί ζούσε κρυμμένη ανάμεσα στους ανθρώπους; 
Η αλήθεια είναι ζήτημα ζωής και θανάτου… και ο χρόνος δεν είναι με το μέρος της. 


ΤίτλοςΟι Φύλακες των Χαμένων Πόλεων
Τίτλος ΠρωτότυπουKeeper of the Lost Cities
ΣειράΟι Φύλακες των Χαμένων Πόλεων (Βιβλίο 1)
ΣυγγραφέαςShannon Messenger
ΕκδόσειςΜεταίχμιο
Ημ/νία έκδοσης26 Μαϊου 2022
ΕίδοςΜυθιστόρημα
Σελίδες552
ΜετάφρασηΦωτεινή Μοσχή
ISBN978-618-03-2923-0

Ένα μείγμα από Χάρι Πότερ, Άρχοντα των δαχτυλιδιών και Αλίκη στη χώρα των θαυμάτων.

Το βιβλίο «Οι φύλακες των χαμένων πόλεων» αποτελεί το πρώτο βιβλίο μιας νεανική σειράς, η οποία πρόκειται να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη από την Disney σε σκηνοθεσία Μπεν Άφλεκ.

Κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μεταίχμιο τα δύο πρώτα βιβλία της σειράς, «Οι Φύλακες των Χαμένων Πόλεων» και «Οι Φύλακες των Χαμένων Πόλεων 2: Εξορία», και έρχεται τον Ιούνιο του 2023 το τρίτο μέρος της σειράς με τίτλο «Οι Φύλακες των Χαμένων Πόλεων 3: Αέναη Φλόγα».

Προσωπικό σχόλιο: Τα εξώφυλλα είναι τόσο όμορφα!!!


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα:

Η Shannon Messenger (Σάνον Μέσεντζερ) αποφοίτησε από τη Σχολή Κινηματογράφου USC, όπου κατάλαβε, μεταξύ άλλων, ότι προτιμάει να βλέπει ταινίες παρά να τις γυρίζει η ίδια. Σπούδασε εικαστικά, σεναριογραφία και παραγωγή ταινιών, συνειδητοποίησε όμως ότι το πραγματικό της πάθος ήταν να γράφει ιστορίες για παιδιά.

Τα βιβλία της βραβευμένης σειράς Οι Φύλακες των Χαμένων Πόλεων έχουν μεταφραστεί σε πολλές γλώσσες.

Ζει στη Νότια Καλιφόρνια μαζί με τον σύζυγό της και έναν απίστευτο αριθμό γατιών. 

Για περισσότερες πληροφορίες: shannonmessenger.com


Advertisements
Advertisements

Σχολιάστε