#presents: 10+1 Αστυνομικά Βιβλία από τις Εκδόσεις Λυκόφως

Καλωσορίσατε σε μια καινούργια στήλη του ιστολογίου μας με τίτλο «bookitocat.com presents», όπου θα σας παρουσιάζουμε βιβλία που μας έχουν σταλεί από εκδόσεις.

Σήμερα, λοιπόν, το bookitocat.com σας παρουσιάζει 11 Μυθιστορήματα Μυστηρίου από τις Εκδόσεις Λυκόφως.


#1 Δολοφονώντας τις σκιές

Εμφάνιση DOLOFONONTAS_EXO_900.jpg

Ο αινιγματικός τίτλος του σκοτεινού μυθιστορήματος «Δολοφονώντας τις σκιές», που κυκλοφορεί σε δεύτερη έκδοση από τις εκδόσεις Λυκόφως, κρύβει μία ιστορία εκδίκησης, που εξελίσσεται με κινηματογραφικό ρυθμό, αποκαλύπτει τη σχέση εξουσιαστή-εξουσιαζόμενου και, μέσα από το φάσμα της αλληγορίας, μπαίνει στην «καρδιά» των σχέσεων εξουσίας που οικοδομούν την κοινωνία. Ο συγγραφέας Αβέρκιος Λουδάρος επικεντρώνεται στη θέληση του ανθρώπου να εξουσιάζει και την ανάγκη του να εξουσιάζεται ή να αντλεί δύναμη από ανθρώπους που ασκούν εξουσία. Μέσα από το μυθιστόρημα αναδεικνύεται η διαφθορά ως κυρίαρχο χαρακτηριστικό της κοινωνικής πυραμίδας. Παράλληλα, ότι τη ζωή ηγεμονεύουν ο φόβος και η ματαιοδοξία, που οδηγούν ακόμα και σε αποτρόπαιες πράξεις. Στη ζοφερή ατμόσφαιρα του βιβλίου, δεν υπάρχουν «θετικοί» ήρωες. Τόσο οι πρωταγωνιστές, όσο και οι ρολίστες, δρουν κινούμενοι από το Κακό. Και όταν συγκρούονται, συγκρούεται το Κακό με το Κακό. Το Καλό δεν υπάρχει πουθενά.

Καθώς τα όρια μεταξύ πραγματικότητας, τρέλας και φαντασίας είναι δυσδιάκριτα, ο φαραώ Τουταγχαμών (πρωταγωνιστής του μυθιστορήματος) επιστρέφει για να ανακτήσει τη χαμένη του αυτοκρατορία που πιστεύει πως έχει χάσει από σε βάρος του συνωμοσία. Θέλει να πάρει την εκδίκησή του.

Το παζλ των χαρακτήρων, περιλαμβάνει, θεούς των Αζτέκων, σατανικές θεότητες, έως και τον γιο του βασιλέα Μίνωα, Ανδρόγεω. Στη δίνη της σκέψης πως κάποιος έμπιστος θα τον δολοφονήσει, ο Τουταγχαμών, πρέπει να γλιτώσει από τον εφιάλτη αυτόν και να αναμετρηθεί με τους επίδοξους δολοφόνους του.

#2 Εκ νεκρών

Εμφάνιση EK_NEKRWN_EXO_800.jpg

Ένα σκοτεινό μυθιστόρημα από τον βραβευμένο στην Ελλάδα και τις ΗΠΑ συγγραφέα Γιώργο Γιώτσα, το «Εκ νεκρών» έχει κεντρικό ήρωα τον αστυνομικό Χρήστο Ιωάννου, ο οποίος αποκρύπτει ακόμη και από τη γυναίκα του ένα μυστικό που τον στοιχειώνει. Ένας φόνος που ήταν δυστύχημα, ένας φόνος που δεν έπρεπε να γίνει. Αλλά έγινε. Ένας άνθρωπος πέθανε εξαιτίας του και μάλιστα φρικτά.

Οι τύψεις όμως θα είναι το τελευταίο πράγμα που θα τον απασχολήσει, όταν ο Χρήστος Ιωάννου φύγει από τη ζωή και ανακαλύψει ότι δεν υπάρχει ούτε παράδεισος, ούτε κόλαση…

Ένας άνθρωπος που μπορεί να κερδίσει ξανά τη ζωή, ή να χάσει για πάντα ολόκληρη την ύπαρξή του.

Δέσμιος σε έναν τόπο γεμάτο φως, σε έναν τόπο ζωντανό, με μια καρδιά από σκοτάδι και φρίκη.

Η έκδοση περιλαμβάνει artwork από τον Παναγιώτη Τσαούση (που έχει φιλοτεχνήσει και το εξώφυλλο) και την Έλενα Τσιμόγιαννη.

#3 Το μίσος της αγάπης

Εμφάνιση To Misos tis Agapis_EXO_900.jpg

Αγάπη, μίσος, τάση για εκδίκηση: το τρίπτυχο που διέπει τις διαπροσωπικές σχέσεις, οι οποίες εξιστορούνται στο μυθιστόρημα του δημοσιογράφου και ραδιοφωνικού παραγωγού Θοδωρή Ακάλεστου «Το μίσος της αγάπης» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.

Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ, πλούσιο σε ανατροπές και με πρωταγωνιστές έντονα φορτισμένους συναισθηματικά, ένα βιβλίο που στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα και αναδεικνύει τα σκοτεινά βάθη της πληγωμένης ανθρώπινης ψυχής.

Σημείο αφετηρίας η Πάρος, ενδιάμεσοι σταθμοί οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Αθήνα, κατάληξη πάλι η Πάρος. Εκεί, μέσα στα χρώματα και τις μυρωδιές ενός από τα ομορφότερα νησιά των Κυκλάδων που ακόμα δεν είχε γνωρίσει την τεράστια τουριστική ανάπτυξη, αρχίζουν τα όνειρα για κοινές ζωές που στηρίζονται στην αγάπη και καταλήγουν σε ναυάγια, με το μίσος να θεριεύει και τη δίψα για εκδίκηση να κυριαρχεί και να θολώνει τα μυαλά. Οι αποφάσεις πλέον δεν είναι λογικές, είναι συνέπειες των κατώτερων ενστίκτων που βγαίνουν στην επιφάνεια και οδηγούν τον άνθρωπο σε ακραίες συμπεριφορές.

Κεντρικός ήρωας του λογοτεχνικού έργου του Θοδωρή Ακάλεστου είναι ο Κοσμάς, τον οποίο γνωρίζουμε επιτυχημένο, όταν επιστρέφει στην πατρίδα του, τον τόπο που αγάπησε περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο, την Πάρο. Εκεί όπου είχε δώσει όρκο αιώνιας αγάπης στον μεγάλο του έρωτα, την Κατερίνα, την οποία εγκατέλειψε πριν από είκοσι χρόνια όταν ακολούθησε μία Αμερικάνα τουρίστρια και το ένστικτό του, ότι στις ΗΠΑ θα έκανε πραγματικότητα αυτό που ποθούσε: να ξεχωρίσει και να πλουτίσει. Τα κατάφερε, όμως τώρα, στην αγαπημένη του Πάρο τον περιμένουν ένα γαϊτανάκι εικοσαετών προσωπικών συγκρούσεων και συγκλονιστικές αποκαλύψεις για τους ανθρώπους που άφησε πίσω του. Παράλληλα με την κεντρική πλοκή, εξελίσσονται και άλλες ιστορίες, ακόμη και αστυνομικής υφής, που δίνουν στο μυθιστόρημα πολύπλευρες διαστάσεις, αλλά και αναδεικνύονται νοοτροπίες που σημάδεψαν την Ελλάδα των προηγούμενων δεκαετιών και συντέλεσαν στη διαμόρφωση της Ελλάδας του σήμερα.

#4 Στίγμα θανάτου

Εμφάνιση STIGMA_EXO_650.jpg

Στο σκοτάδι του μυστηρίου βυθίζεται η φιλήσυχη κοινωνία του Ρόξβιλ, που δεν είναι συνηθισμένη στο έγκλημα. Αλλεπάλληλες δολοφονίες, φαινομενικά ασύνδετες μεταξύ τους, θα αναστατώσουν τους κατοίκους αλλά και τους αστυνομικούς.

Μέσα σε αυτό το περιβάλλον εκτυλίσσεται η υπόθεση του αστυνομικού θρίλερ του Αλκιβιάδη Σκουλά «Στίγμα θανάτου» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.

Ο ιδιοκτήτης ενός μικρού ξενοδοχείου στο Ρόξβιλ βρίσκεται άγρια δολοφονημένος. Ο επιθεωρητής Φοξ δεν χρειάζεται πολύ χρόνο για να καταλήξει στο συμπέρασμα, ότι ο φόνος δεν σχετίζεται με ξεκαθάρισμα λογαριασμών, αλλά με κάτι βαθύτερο και σκοτεινό. Λίγες ημέρες αργότερα, ένας ακόμα πονοκέφαλος έρχεται να προστεθεί σε όσα απασχολούν τον επιθεωρητή: ένας άντρας χάνει τη ζωή του σε τροχαίο, αλλά τα στοιχεία δείχνουν προμελετημένο έγκλημα. Όσο ο Φοξ προσπαθεί να εξιχνιάσει τις δύο υποθέσεις, την κλειστή κοινωνία του Ρόξβιλ συγκλονίζει άλλη μία δολοφονία. Κι ενώ τα κομμάτια του παζλ που καλείται να συνθέσει ο επιθεωρητής αυξάνονται, καθήκοντα αρχηγού στο τοπικό αστυνομικό τμήμα αναλαμβάνει η Εύα Κρουζ, η οποία ξυπνάει στον Τζέικ Φοξ μνήμες από το παρελθόν.

#5 Καρτέρι θανάτου

Εμφάνιση Karteri Thanatou-EXO_900.jpg

Η καταιγιστική δράση συνεχίζεται και στη δεύτερη περιπέτεια του ντετέκτιβ Τζέικ Φοξ, στο μυθιστόρημα του Αλκιβιάδη Σκουλά «Καρτέρι θανάτου», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως, με τη δράση να μην περιορίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά να απλώνεται και στο Μεξικό.

Όλα αρχίζουν και πάλι από το Ρόξβιλ. Οι αποκαλύψεις του κυκλώματος διαφθοράς και των αυτόκλητων τιμωρών προκάλεσαν ντόμινο εξελίξεων, με αποκορύφωμα τις αλλαγές στην ηγεσία των τοπικών Αρχών. Παρά τα αυστηρά μέτρα, η πόλη αναστατώνεται από μία νέα εγκληματική δραστηριότητα: τις εξαφανίσεις ανήλικων κοριτσιών.

Ενώ οι επιθεωρητές Άλεξ Μπορκ και Ντομ Φήλιξ, υπό τον νέο αρχηγό της Αστυνομίας Μπιλ Σπένσερ, ερευνούν την υπόθεση, ο Τζέικ Φοξ έρχεται αντιμέτωπος με τον ίδιο του τον εαυτό και τους προσωπικούς του δαίμονες.

Ο Τζέικ επισκέπτεται στη φυλακή τον μέντορά του Έρικ Χόλγκερ, με σκοπό να του εξομολογηθεί όλα όσα τον βαραίνουν. Ενώ ο Έρικ του μεταβιβάζει το Jackal Bar, για να απασχολείται και να αλλάξει τρόπο ζωής, ένα απρόσμενο τηλεφώνημα αλλάζει τα σχέδια του Τζέικ: η αγαπημένη του κινδυνεύει και χρειάζεται τη βοήθειά του.

Δίχως καθυστέρηση, εγκαταλείπει το Ρόξβιλ, για να ταξιδέψει νότια, στο Μεξικό. Εκεί όπου αρχίζει το κυνηγητό με τα καρτέλ των ναρκωτικών.

#6 Ο άνδρας με τα 6 τατουάζ

Εμφάνιση Tatoo_Cover_650.jpg

Ένα ψυχολογικό και αστυνομικό θρίλερ της ψυχολόγου Ελένης Πούλιου, που βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα και, συγκεκριμένα, στη ζωή και τη δράση ενός serial killer.

Η ιστορία εξελίσσεται στο Βερολίνο, το 1928-1929, την περίοδο της Δημοκρατίας της Βαϊμάρης. Ένας δράστης δολοφονεί οκτώ άντρες. Τρεις αστυνομικοί, ο Πάουλ Κρούγκερ, ο Γκερτ Κράους και η Ελίζα Στάην, ερευνούν την υπόθεση. Οι έρευνες επικεντρώνονται γύρω από έναν συγκεκριμένο ύποπτο, τον Ρώσο ζωγράφο και πρώην κατάδικο, Μαξίμ Ζουκόφσκι, που ομολογεί την ενοχή του. Ωστόσο, οι δολοφονίες συνεχίζονται, ενώ η αστυνόμος Στάην λαμβάνει ανώνυμες επιστολές, με τις οποίες ο αποστολέας ξετυλίγει κομμάτι-κομμάτι το οδυνηρό παρελθόν του.

Μέχρι που ένα λάθος του ιατροδικαστή, αποκαλύπτει την αλήθεια. Και η Στάην θα βρεθεί μπροστά σε ένα μεγάλο δίλημμα.

#7 Λήθαργος

Εμφάνιση LITHARGOS_EXO_650.jpg

Οι εφιάλτες που στοιχειώνουν τις νύχτες της πρώην αστυνομικού Άνναλιζ Φλερ η οποία αναμετράται με απόκοσμα σενάρια, πλασμένα στα βάθη του υποσυνείδητου και βουτηγμένα στο αδιαπέραστο σκοτάδι.

Η υποψία αυτή θα την οδηγήσει σε μια λαβυρινθώδη αναζήτηση με συνοδοιπόρους τον Κέβιν, τον Άρθουρ και τη Βάλερι, που θα ενώσουν τις δυνάμεις τους για να αντιμετωπίσουν το απόλυτο κακό που έρχεται αιφνίδιο, σαρωτικό, σκιώδες.

Αυτός είναι ο πυρήνας του μυθιστορήματος «Λήθαργος» του Πάνου Κανελλόπουλου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.

Πρόκειται για ένα ψυχολογικό θρίλερ που ξεπερνάει τα στερεότυπα κάθε λογοτεχνικού είδους και συναρπάζει τον αναγνώστη με τις απρόσμενες εξελίξεις και τις ανατροπές που κορυφώνονται στο τέλος.

#8 Πικρό κρασί από σταφίδα

Εμφάνιση PIKRO-KRASI-CONER_800.jpg

Ανατομία των ανθρώπινων χαρακτήρων που διαμόρφωσαν τις κυρίαρχες νοοτροπίες στην ελληνική κοινωνία της Μεταπολίτευσης αποτελεί το δεύτερο βιβλίο του Λουκά Καρνέση με τίτλο «Πικρό κρασί από σταφίδα», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.

Ο συγγραφέας χρησιμοποιεί τη φόρμα του αστυνομικού μυθιστορήματος. Πέντε φόνοι, χωρίς καμιά σύνδεση μεταξύ τους και χωρίς φανερό κίνητρο, αναστατώνουν την κλειστή κοινωνία μίας ελληνικής κωμόπολης. Η αστυνομία αδυνατεί να βρει στοιχεία που θα οδηγήσουν στην εξιχνίαση των εγκλημάτων. Έτσι, επιστρατεύεται ένας ικανός, με τεράστια εμπειρία και επιτυχίες στον τομέα των ανθρωποκτονιών, απόστρατος αξιωματικός. Ο Ηλίας Ανδρέου, άνθρωπος απόμακρος και κλειστός χαρακτήρας, μεταβαίνει στην κωμόπολη όπου έρχεται αντιμέτωπος με τα μυστικά της.

Παράλληλα με τις προσπάθειες του συνταξιούχου αστυνόμου να αναζητήσει τον δράστη ή τους δράστες, αναδεικνύονται κοινωνικές σχέσεις, αντιλήψεις και νοοτροπίες που χαρακτήρισαν την ελληνική κοινωνία τις προηγούμενες δεκαετίες. Από τις εκδόσεις Λυκόφως κυκλοφορεί και το πρώτο βιβλίο του Λουκά Καρνέση, το ψυχολογικό θρίλερ με τίτλο «Ένα πακέτο τσιγάρα στο κομοδίνο».

#9 Η Αφροδίτη, η Θέμις και τα εγκλήματα

Εμφάνιση H AFRODITH_EXO_900.jpg

Μία πλούσια χήρα βιομήχανου βρίσκεται δολοφονημένη στην πολυτελή της βίλα όπου δεσπόζουν μεγάλης αξίας έργα τέχνης. Οι έρευνες της αστυνομίας καταλήγουν σε αδιέξοδο και η υπόθεση μπαίνει στο αρχείο.

Έως ότου, δεκαπέντε χρόνια μετά, άλλο ένα πρόσωπο δολοφονείται στην ίδια βίλα και ο φάκελος της παλιάς υπόθεσης ανοίγει εκ νέου.

Κλασική αστυνομική ιστορία από την Πόλυ Μοσχοπούλου, με τίτλο «Η Αφροδίτη, η Θέμις και τα εγκλήματα».

Στην έκδοση περιλαμβάνονται και εννιά βιωματικά αφηγήματα, που συνδέουν ανθρώπους, το χθες με το σήμερα, τα συναισθήματα και τα ένστικτα με τη λογική.

#10 Καθαρή πόλη

Εμφάνιση KATHARI POLI_EXO_900.jpg

Δέκα ιστορίες εγκλήματος με φόντο το σύγχρονο ελληνικό αστικό τοπίο περιλαμβάνει η συλλογή διηγημάτων του Βαγγέλη Παπαδιόχου «Καθαρή πόλη» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως.

Όλες οι ιστορίες εξελίσσονται σε διαφορετικές πόλεις, γεμάτες σκιές, που προσπαθούν να τις καλύψουν με σκοτάδι, για να μην αμαυρωθεί η εικόνα την οποία θέλουν να προβάλλουν: την εικόνα της καθαρής πόλης. Σαν τη συνείδησή μου που θέλει να κοιμάται ήσυχη, καθαρή.

Στο επίκεντρο των διηγημάτων, οικογενειακές και επαγγελματικές σχέσεις που δοκιμάζονται, υπαρξιακές κρίσεις και ψυχολογικά τραύματα, κοινωνικά απόκληροι, μαφιόζοι με ισχυρές διασυνδέσεις, άνθρωποι της διπλανής πόρτας που εξυφαίνουν σχέδια εκδίκησης, με άλλες ιστορίες να έχουν στοιχεία αστυνομικής περιπέτειας, άλλα στοιχεία τρόμου και άλλα φαντασίας, όλα όμως δομημένα ως ενιαίο σύνολο με σταθερό αφηγηματικό χαρακτήρα που εγγυάται η εμπειρία του Βαγγέλη Παπαδιόχου, καθώς το βιβλίο «Καθαρή πόλη» αποτελεί την τρίτη του συγγραφική εμφάνιση.

#11 Το κάλεσμα και άλλες ιστορίες μυστηρίου

Εμφάνιση KALESMA_COVER_300.png

Ανατριχιαστικά ουρλιαχτά μέσα στη νύχτα, αιματηρές επιθέσεις , απαγωγές νηπίων, απειλητικά κυνηγητά προκαλούν αναστάτωση στο νησί… Η λύση στο μυστήριο; Το κάλεσμα!

Έτσι ισχυρίζεται ο μαύρος γάτος που εμφανίζεται απροσδόκητα στη ζωή της Μιράντας, της Αρτέμιδος, του Ερμή, του Βασιλιά και του Φραπέ… των ατρόμητων τετράποδων ντετέκτιβ. Να τον εμπιστευτούν; Ή μήπως το ότι ήταν κάποτε ο γάτος μιας μάγισσας θα τους βάλει σε κίνδυνο;

Τις απαντήσεις θα τις βρείτε στο βιβλίο του Παύλου Τομάζου «Το κάλεσμα και άλλες ιστορίες μυστηρίου» που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Λυκόφως και διατίθεται από τα Public.

Το βιβλίο περιλαμβάνει τέσσερις ιστορίες μυστηρίου με κοινούς πρωταγωνιστές τετράποδα, τα οποία μιλούν και σκέφτονται με τον δικό τους τρόπο, μπλέκουν σε περιπέτειες και προσπαθούν να επιβιώσουν, αλλά και να μάθουν την αλήθεια για όσα περίεργα συμβαίνουν.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s