#xmas19: Χριστουγεννιάτικες ταινίες (3)

Hello people of Earth and Beyond!

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν τρομακτικά γρήγορα και το countdown του OBB με Χριστουγεννιάτικες ταινίες συνεχίζεται με το τρίτο μέρος.

Σήμερα θα μιλήσουμε για μια καλή ταινία και μια καλύτερη ταινία, αλλά μένουμε στο ίδιο θέμα των εφηβικών ρομαντικών ταινιών, γιατί προφανώς μόνο αυτές έχει να μας ταΐσει το Netflix.

5) Η νέα σταχτοπούτα: Χριστουγεννιάτικη Ευχή (A cinderella story: Christmas Wish)

15 Οκτωβρίου 2019, 1ώρα 26λεπτά, Netflix

«Παρά την ματαιόδοξη μητριά της και τις κακές θετές αδερφές της, μια επίδοξη τραγουδίστρια δουλεύει σαν ξωτικό τα Χριστούγεννα και ζει το δικό της γιορτινό θαύμα»

Υπάρχουν πολλές ταινίες βασισμένες στην Σταχτοπούτα και τις έχω δει σχεδόν όλες, για αυτόν τον λόγο μπορώ να πω ότι είμαι η πλέον ειδικότερη για να μιλήσω για αυτό το θέμα (επαγγελματίας λάτρης Σταχτοπούτας οφείλω να ομολογήσω). Είναι, λοιπόν, δύσκολο να εμφανιστεί Σταχτοπούτα, που θα ξεχωρίσει από τον ωκεανό των Σταχτοπουτών (ας παίξουμε το παιχνίδι «ένα σφηνάκι κάθε φορά που λέει η Ερατώ την λέξη Σταχτοπούτα σε αυτό το άρθρο» και πείτε μου ποιος πήγε στο νοσοκομείο από δηλητηρίαση). Αυτή η version της Σταχτοπούτας, λοιπόν, δεν πέρασε στην επόμενη φάση. Όχι επειδή δεν ήταν καλή ταινία αλλά επειδή ήταν ένα αναμάσημα πολλών προηγούμενων ταινιών όπως, A Cinderella Story: Once Upon a Song, A Cinderella Story: If the Shoe Fits, Elle: A Modern Cinderella Tale, Another Cinderella Story, Cenerentola  και αυτά είναι μόνο όσα μιλάνε για μουσική, ας μην μιλήσουμε για όσα μιλάνε για φιλοδοξία που γκρεμίζεται αλλά ο «πρίγκιπας» βοηθάει για να τα καταφέρει η πρωταγωνίστρια. Μην σας πω ότι η αρχική σκηνή είναι ξεκάθαρα αντιγραφή από την ταινία «Another Cinderella Story» με την Selena Gomez να φαντάζεται τον εαυτό της να τραγουδάει σε βίντεο κλιπ και να την προσγειώνει στην πραγματικότητα η μητριά της που φώναζε να την βοηθήσει.

Η πλοκή ήταν καλή. Μια κοπέλα μετά τον θάνατο του πατέρα της καταλήγει να είναι σχεδόν δούλα της θετής της μητέρας και των κακομαθημένων παιδιών της. Έχει όνειρο να γίνει τραγουδίστρια αλλά δεν ξέρει πως θα τα καταφέρει. Πιάνει δουλειά ως ξωτικό σε ένα θεματικό Χριστουγεννιάτικο πάρκο μαζί με την κολλητή της που ως δια μαγείας είναι ιδιοφυΐα στην ραφή ρούχων. Ήταν γλυκιά ταινία, με πολλά Disney Vibes (αν και η πρωταγωνίστρια είναι Disney child και γνωστή από το Austin and Ally, στο οποίο έπαιζε πολύ καλύτερα από ότι σε αυτήν την ταινία). Υποστηρίζει το γεγονός ότι είναι ξεκάθαρα εφηβική ταινία μέχρι το τέλος, αφού ούτε καν φιλί on camera δεν δείχνουν.

Οι χαρακτήρες από την άλλη ήταν εντελώς flat και δεν είχαν κάτι να προσφέρουν εκτός από τον ρόλο τους στην ιστορία. Η μητριά ήταν κακιά χωρίς να εξηγεί το γιατί. Οι αδερφές ήταν κακές χωρίς όμως να δίνει ένα βάθος σε αυτό. Κάποια στιγμή προσπάθησε να δείξει ότι η μικρή αδερφή είχε μια άλφα συμπάθεια στην πρωταγωνίστρια αλλά ήταν μόνο για κλάσματα δευτερολέπτου και σε όλη την υπόλοιπη ταινία τίποτα άλλο. Ο «πρίγκηπας» προσπάθησε να εμφανιστεί ως ένα τύπος που είχε θέματα με τον πατέρα του χωρίς όμως να το αναπτύσσει για να νιώσουμε λίγο τον χαρακτήρα. Έχουμε τον μαύρο κολλητό που είναι χαζούλης (πόσο ρατσιστικό) και την κολλητή που ο μόνος της ρόλος είναι να εμφανιστεί σαν καλή νεράιδα στο τέλος και βοηθήσει την πρωταγωνίστρια. Προσπάθησε να εμφανίσει ένα τύπου ερωτικό τρίγωνο αλλά δεν αναπτύχθηκε περισσότερο από ότι η άλλη κοπέλα γούσταρε τον πρωταγωνιστή.

Βασικά σαν ταινία ήταν καλή για να περάσεις την ώρα σου και να κριντζάρεις με το λοβ στορι και είσαι συνεχώς awwww και να αναρωτηθείς γιατί κάποια στιγμή άρχισαν να τραγουδάνε και να χορεύουν… σε μία μοναδική στιγμή…

Δες την για να περάσει η ώρα σου και μην ρίξεις παραπάνω σκέψη γιατί τότε το έχασες το παιχνίδι.

6) Κάνε να Χιονίσει (Let is snow)

8 Νοεμβρίου 2019, 1ώρα 33λεπτά, Netflix

«Όταν μια χιονοθύελλα χτυπά μια μικρή πόλη την Παραμονή των Χριστουγέννων, μια παρέα τελειόφοιτων λυκείου βλέπει τη φιλία και την ερωτική της ζωή να καταρρέει.»

Τώρα μιλάμε για μια αρκετά καλή ταινία. Δεν κατάλαβα πότε πέρασε η ώρα όταν την έβλεπα και στεναχωρήθηκα που τέλειωσε γιατί ήθελα λίγο παραπάνω.

Ήταν πολύ ωραίος ο τρόπος που συνέδεσαν όλες τις ιστορίες, η οποίες, ενώ ήταν κλασικές ρομαντικές ιστορίες που βλέπουμε σχεδόν συνέχεια, της είχαν αναπτύξει τόσο ωραία που δεν σε πείραζε το taboo. Είχες τους δύο κολλητούς που ήταν ερωτευμένοι. Είχες το απλό κορίτσι που ερωτεύτηκε τον star. Είχες την λεσβία που αγάπησε μια κοπέλα η οποία δεν είχε φανερωθεί. Είχες την κοπέλα που χώρισε με το αγόρι της την παραμονή των Χριστουγέννων και έμαθε ότι έπρεπε να είναι η ίδια δυνατή. Είχες το αγόρι που δεν είχε κάποιο ρομάντζο αλλά προσπαθούσε να κάνει πάρτι κάτω από το αυστηρό μάτι των γονιών του. Είχες τον άσχετο της ιστορίας που αποτέλεσε την «καλή νεράιδα» και τους ένωσε στο τέλος όλους (ναι λέω τον τυπά του εστιατορίου). Είχες και την μυστήρια γυναίκα που σου αφηγούταν την ιστορία. Και όλες αυτές οι ιστορίες ήταν έτσι ενωμένες που δεν χώριζε την ταινία σε κομμάτια αλλά ήταν λογικό να βρίσκονται στην ίδια ταινία.

Ταυτόχρονα σου εμφάνιζε ολοκληρωμένους χαρακτήρες και καταλάβαινες ότι έβλεπες ένα κομμάτι της ζωής τους χωρίς όμως να ξεχνάς ότι είχαν ζωή πριν αυτό το χρονικό κομμάτι και ζωή μετά αυτό το χρονικό κομμάτι. Δεν ξέρω πως να το εξηγήσω αυτό, αλλά σε μερικές ταινίες φαίνεται σαν οι χαρακτήρες να ξεκινάνε ότι ξεκινάει η ταινία και να τελειώνουν όταν τελειώνει η ταινία, σαν να μην υπάρχει παρελθόν ή μέλλον. Εδώ φάνηκε ότι οι χαρακτήρες προϋπήρχαν και θα υπάρχουν μετά την ιστορία που παρουσιάζεται στην ταινία. Θεωρώ ότι αυτό είναι αρκετά καλό γιατί νιώθεις περισσότερο τους χαρακτήρες.

Λάτρεψα την ιστορία του Tobin και της Angie, καθώς λατρεύω το trop έρωτας μεταξύ κολλητών και μου άρεσε το πως στο τέλος της εξομολογήθηκε τον έρωτα του. Καλή ήταν και η ιστορία της Julie και του Stuart, δηλαδή του απλού κοριτσιού και του πλούσιου σταρ, αλλά θεωρώ ότι η ιστορία των κολλητών είχε περισσότερη δράση. Θα ήθελα να δω μια ταινία μόνο για αυτούς να πω την αλήθεια.

Καλή ταινία. Ξεχωριστοί χαρακτήρες. Ωραίο καστ. Την προτείνω ανεπιφύλακτα, έχοντας στο μυαλό ότι ακόμα μιλάμε για μια εφηβική ρομαντική ταινία και όχι μια χριστουγεννιάτικη περιπέτεια που μας δείχνει την χαρά των Χριστουγέννων. Δεν έχει κάποιο μήνυμα ή κάτι σοκαριστικό ή πολύ δραματικό. Είναι αυτό που είναι και μου άρεσε.


Γράψτε μου στα σχόλια ποια είναι η αγαπημένη σας Χριστουγεννιάτικη ταινία.

Αυτά, λοιπόν, για σήμερα γλυκά μου βιβλιογατάκια. Τα λέμε στο επόμενο άρθρο.

Μέχρι τότε διαβάστε πολύ, κλάψτε γιατί δεν έχετε τον χρόνο να διαβάσετε όλα τα βιβλία που θέλετε, προσπαθήστε να μην σας σκοτώσει το tbr σας και πείτε στο τέρας κάτω από το κρεβάτι σας καλές γιορτές.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s