#test: Moon+ Reader

Το δοκίμασα για να μην το κάνει εσύ!

Βλέπεις τον τίτλο και αναρωτιέσαι τι στο καλό γράφει πάλι η Ερατώ; Τι είναι αυτό το Moon+ Reader; Γιατί ένα άρθρο είναι αφιερωμένο σε αυτό; Τι σχέση έχει με τα βιβλία; Τρώγεται; Είναι νόστιμο;

Θα απαντήσω σε όλες τις ερωτήσεις σας!

Ήμουν στο τρίτο έτος σπουδών μου, στο εργαστηριακό μάθημα Εκδοτική (έφτιαξα μια καταπληκτική ιστοσελίδα, όπου μόλις μπεις έπαιζε το «What does the fox say») και ο καθηγητής μας έδειχνε μια άσκηση. Για την άσκηση έπρεπε να βάλουμε ένα λινκ και κάτι φωτογραφίες στο σημειωματάριο σε μορφή html. Τέλος πάντων δεν έχει σημασία αυτό, αλλά το λινκ στο οποίο μπήκαμε ήταν η ιστοσελίδα του Moon+ Reader. Μας είπε, λοιπόν, ο καθηγητής (ευχαριστώ τον κύριο Ζερβό πάρα πολύ) για αυτήν την εφαρμογή και μόλις τέλειωσε το μάθημα -αν όχι την ώρα του μαθήματος- την κατέβασα για να την τσεκάρω. Την λειτουργώ πλέον δύο χρόνια.

Disclaimer: Υπάρχει τοποθέτηση προϊόντος. Δεν αποτελεί διαφήμιση (οκέι υπάρχει λίγη διαφήμιση αλλά επειδή με βολεύει πάρα πολύ αυτή η εφαρμογή)

Το Moon+ Reader είναι μια εφαρμογή που μπορείς να βρεις μόνο σε Play Store, για συσκευές με Android, μέχρι στιγμής έστω. Να πω την αλήθεια το έψαξα για άλλα smartphones αλλά δεν βρήκα κάτι, μπορεί να υπάρχει, κοιτάξτε στο πλησιέστερο store σας. Τι εφαρμογή θα με ρωτήσεις. Είναι εφαρμογή ανάγνωσης για ebooks.

Αποτέλεσμα εικόνας για moon+ reader

Το εσωτερικό της εφαρμογής είναι σαν την βιβλιοθήκη σου. Εκεί από το κινητό σου, -ή το dropbox, το οποίο κάνω εγώ-, περνάς τα ebook σου στην εφαρμογή και τα ανοίγεις για να τα διαβάσεις. Υποστηρίζει αρκετά formats: epub, pdf, mobi, chm, cbr, cbz, umd, fb2, txt, html, rar, zip ή OPDS.

Πριν μπεις στο βιβλίο βλέπεις όλα τα βιβλία τα οποία έχεις περάσει με τα εξώφυλλα. Βέβαια, μπορείς να τα οργανώσεις και να σου τα  δείχνει από random μέχρι αλφαβητικά ανάλογα τον συγγραφέα ή να σου δείχνει μόνο αυτά που έχεις ορίσει ως αγαπημένα.

Αποτέλεσμα εικόνας για moon+ reader

Μόλις μπεις στο βιβλίο αντικρίζεις την παραπάνω εικόνα. Στην κάτω μπάρα το πρώτο κουμπί σου αλλάζει την προεσκόπηση σε κάθετη και οριζόντια εικόνα. Το δεύτερο τον φωτισμό για βράδυ και για μέρα. Το τρίτο (τα βελάκια πάνω κάτω) σου φτιάχνει σου βάζει autoscroll και ορίζεις τον χρόνο μέσα στον οποίο σου αλλάζει μόνο του την σελίδα. Το προτελευταίο είναι ο σελιδοδείκτης και λειτουργεί ως σελιδοδείκτης και το τελευταίο σου δείχνει τα κεφάλαια.Σχετική εικόνα

Επίσης έχεις μία μπάρα που σου γράφει πόσες σελίδες έχεις διαβάσει από πόσες, αλλά έχει και πόσες ώρες -υπολογίζοντας το πόσο γρήγορα διαβάζεις- σου έχουν μείνει για να το τελειώσεις. Κάποιες φορές σου δείχνει πόσο τις εκατό έχεις διαβάσει στο βιβλίο.

Εκτός από τα παραπάνω αυτή η εφαρμογή διαθέτει πληθώρα άλλων λειτουργιών. Σε αφήνει να αλλάξεις εσύ τον φωτισμό και σου διαθέτει διάφορα θέματα για να διαλέξεις (εγώ έχω βάλει το σέπια γιατί δεν με κουράζει και με διευκολύνει). Επίσης σου επιτρέπει να φτιάξεις εσύ το μέγεθος των γραμμάτων, το πως θα φαίνεται, με ποια κουμπιά θα το λειτουργείς για πιο σύντομα, μπορείς να υπογραμμίσεις quotes (ειδικά σε epub και mobi) που σου άρεσαν και άλλες λειτουργίες που θα βρεις ψάχνοντας.

Γενικά, από όσες εφαρμογές έχω χρησιμοποιήσει για να διαβάζω μέσω κινητού, είναι από τις πιο εύκολες στην χρήση. Μπορείς άνετα να διαβάζει χωρίς να κουράζεσαι και το καλύτερο είναι ότι την διαμορφώνεις ανάλογα με το τι σε βολεύει.

Εγώ έχω την δωρεάν εκδοχή. Υπάρχει και το Moon+ Reader Pro που κάνει 4,99 ευρώ. Να πω την αλήθεια αυτήν την εκδοχή δεν την έχω λειτουργήσει γιατί πρέπει να την αγοράσω και δεν πρόκειται να μπω στον κόπο. Η δωρεάν όμως είναι πολύ καλή και μπορεί να σε βολέψει πολύ περισσότερο. Εμένα με έχει βολέψει ήδη.

Της βάζω: ⭐⭐⭐⭐/5

Πάντα κρατάω το πεντάρι μου.


Την είδα την εφαρμογή και σου την προτείνω ανεπιφύλακτα, τώρα είναι η σειρά σου να την δεις και να μου πεις την άποψη σου.

Ελπίζω να σου αρέσει η καινούργια στήλη αυτού εδώ του ταπεινού blog όπου θα κοιτάζω διάφορα πράγματα και εφαρμογές reading/book related και θα σου λέω την άποψη μου!

Τώρα όμως, επειδή έχει πάει 1.00 το βράδυ (ναι το γράφω στις μία η ώρα το βράδυ, κάνε μου μήνυση) πρέπει να σε αφήσω και να πάω για ύπνο!

Μέχρι την επόμενη φορά φιλάκια :*

2 σκέψεις σχετικά με το “#test: Moon+ Reader

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s