#event: ΦantastiCon 2017 – 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ για το Φανταστικό

Fantasticon 2017 - Φantasticon

Η Ελληνοαμερικάνικη Ένωση άνοιξε για τρίτη συνεχόμενη φορά τις πόρτες της στην μεγαλύτερη γιορτή του φανταστικού. Στις 7 – 8 Οκτώβρη η οδός Μασσαλίας γέμισε μάγους, ξωτικά, Jedi και όλων των ειδών cosplayers, αλλά κυρίως άτομα που λατρεύουν την φαντασία σε όλες τις μορφές της. Με ένα πρόγραμμα γεμάτο εκδηλώσεις γέμισε το Σαββατοκύριακό μας.

Να σας πω την αλήθεια ήταν το πρώτο μου ΦantastiCon καθώς τα προηγούμενα δύο χρόνια όλο κάτι συνέβαινε. Φέτος όμως το έβαλα πείσμα, πήρα  και από το μπράτσο τους δικούς μου και καταλήξαμε έξω από την Ελληνοαμερικάνικη Ένωση. Η πρώτη μου εντύπωση ήταν: Ευτυχώς λιγότερος κόσμος από το Comicdom. Έκανα πολύ μεγάλο λάθος. Αν και από έξω οι cosplayers που φωτογραφίζονταν ήταν λιγότεροι, μέσα ο κόσμος ήταν αρκετός. Δεν χωρούσες να περάσεις ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ. Στριμωχνόμασταν πίσω από κολόνες για να μπορέσουμε να φτάσουμε στις σκάλες και να ακολουθήσουμε το πρόγραμμα μας.

Την πρώτη μέρα ήμουν γραμμένη στο σεμινάριο «Φανταστική κοσμοπλασία: από την ιδέα στη σχεδίαση και δημιουργία» με την Κιάρα Καλουντζή. Να πω την αλήθεια πήγα σχεδόν μόνο για αυτό το σεμινάριο το Σάββατο. Φτάσαμε στον 4ο όροφο, με κάποια δυσκολία, και μπήκαμε, αφού πληρώσαμε, στην αίθουσα σεμιναρίων. Πριν πω την εντύπωση μου θα πω λίγο κάτι για τα σεμινάρια…. Ήταν πανάκριβα. Εγώ γράφτηκα σε ένα που έκανε 10 ευρώ, το οποίο το ήθελα αλλά και μπορούσα να το αγοράσω. Ήταν σεμινάρια με 25 ευρώ και μπορεί παραπάνω, δεν θυμάμαι, πράγμα άσχημο για κάποιους από εμάς που δεν δουλεύουμε και θέλουμε και βιβλία από το Φantasticon. Τέλος πάντως, δεν το μετάνιωσα γιατί η Κιάρα Καλουντζή ήταν καταπληκτική. Μας είχε τετραδιάκι με τις διαφάνιες και ένα χαρτί με βιβλιογραφία. Μίλαγε καθαρά και έβλεπες ότι το έκανε επειδή το γούσταρε. Μιλήσαμε για την φανταστική κοσμοπλασία και έναν τρόπο να βάζουμε τις σκέψεις μας σε μια σειρά ώστε να μπορούμε να δημιουργούμε κόσμους με σταθερά θεμέλια. Ήταν απλά καταπληκτικό.

Μόλις τελείωσε πήγαμε από τους εκδοτικούς οίκους, όπου έπαθα αμόκ. Όταν λέω αμόκ εννοώ ότι απλά ήθελε ότι έβλεπα. Οι εκδοτικοί που συμμετείχαν ήταν: Nightread, Ars Nocturna, Momentum, Selini, Jemma Press, Κέδρος, Bell, Rising Stars Promotions, Αθηναϊκή Λέσχη Επιστημονικής Φαντασίας ΑΛΕΦ, Λυκόφως, Mamaya – Άρπη,  Iwrite, Αίολος, Αρχετυπο, Anubis, Webcomics, 121 Words, Lar Lar Lar Comics. Έχω να πω ότι εκτός από ότι δεν περίμενα τόσους πολλούς, σχεδόν όλοι είχαν Έλληνες συγγραφείς φαντασίας. Είδα τόσες καινούργιους Έλληνες συγγραφείς φαντασίας που ήθελε να αρχίσω να χορέψω από την χαρά μου. Προς πληροφόρηση σας δεν χόρεψα, με δυσκολία μίλαγα, πρώτον από το σοκ και δεύτερο από την ντροπή. Ντρέπομαι πολύ. Το λέω ξανά και ξανά. Στην αίθουσα με τους εκδοτικούς οίκους είχα ακριβώς το ίδιο θέμα με όταν μπήκα. Ήταν πολύ στριμωχτά. Ο ένας άνθρωπος ήταν πάνω στον άλλον, ήταν αποπνικτικά και άνετα θα μπορούσε κάποιος να πάθει κρίση πανικού. Δεν ήταν λίγες οι φορές που κάποιος έπεσε πάνω μου ή με πάτησε. Εκεί βρήκα τις εκδόσεις Λυκόφως, που επειδή γνωρίζω κάποια από τα παιδιά, πήγα λίγο ντουγρού εκεί. Έψαχνα και την Μαρία Βρυσανάκη (συγγραφέα του Θεοί και Δαίμονες) γιατί είχαμε πει να τα πούμε από κοντά. Μόλις χαιρέτησα άρχισα τον γύρω των περιπτέρων. Είδα κάθε έναν από τους πάγκους και έβαζα συνεχώς βιβλία στο TBR μου.

ΓΝΩΡΙΣΑ ΤΟΝ ΗΛΙΑ ΦΟΥΝΤΟΥΛΗ!

Το Σάββατο ήταν και ο Φουντούλης, που πραγματικά είναι το είδωλο μου. Τώρα θα με ρωτήσετε γιατί. Εύλογη ερώτηση. Είναι ο PUN MASTER. Αυτός, ο Σεφερλής και το Tumblr δημιούργησαν την μανία με τα λογοπαίγνια μου. Πραγματικά ενθιουσιάστηκα. Δεν του μίλαγα. Τον κοίταζα πάνω από τον ώμο μου σαν creeper και τον κοίταζα με ένα πολύ περίεργο χαμόγελο, μπορεί να πίστευε ότι ήμουν καμιά ανώμαλη. Καμιά παιδόφιλη…. Αν και είναι μεγαλήτερος μου, άρα δεν μπορώ να είμαι παιδόφιλη… Μπορεί να πίστευε ότι ήμουν βιαστής…. Συγνώμη Φουντούλη, είμαι καλό κορίτσι το υπόσχομαι. Τέλος πάντων, πήγα στον πάγκο των εκδόσεων Σελίνι όπου τον είδα να υπογράφει ένα αντίτυπο του βιβλίου του «Κάτι χαμογελάει στις σκιές». Άρπαξα λοιπόν το πιο κοντινό αντίτυπο και του το έδωσε απλά κοιτάζοντας τον και χαμογελόντας περίεργα. Απορώ πως δέχτηκε να το υπογράψει, εγώ θα έτρεχα μακριά άμα έβλεπα κάποιων σαν και εμένα. Μετά βέβαια συνηδητοποίησα ότι έπρεπε να το πληρώσω κιώλας. Έτσι απέκτησα το πρώτο μου βιβλίο από το Φantasticon…Yay me!

Την Κυριακή σηκωθήκαμε με τους γονείς μου και την αδερφή μου και πήγαμε ξανά εκεί. Τους έπριξα γενικά να πάμε, αλλά το ευχαριστήθηκαν. Ο πατέρας μου είπε: «Άμα με αφήσεις μόνο μου εδώ πέρα μπορώ να τα αγοράσω όλα. Γενικά δεν έπρεπε να με φέρετε εδώ». Να σε ποιον έμοιασα. Την Κυριακή την περάσαμε κυρίως στην αίθουσα με τα μαγαζιά, όπου σε αντίθεση με την αίθουσα με τους εκδοτικούς είχε αρκετό χώρο να κουνηθείς. Οι εκθέτες ήταν: Χάρτινος Κόσμος (όπου είχε καταπλικτηκά origami), Mythical Spells, Fantasy Shop (στο οποίο είναι και οι εκδόσεις Φανταστικός Κόσμος), Gondor’s Battalions, Mint Figures, Quinta Essentia Cafe and Games (καφετέρια για επιτραπέζια στην Δάφνη, όπου με κάλεσαν να τους επισκεφτώ και να γράψω για αυτούς *fangirling*), Lab Entertainment, Star Comics, Anime House, Crippled God Foundry, Όνειρα/Dreams of Art, Angel Eyes Fantasy Art, Aurora’s Artistries, Athena Rouben Handmade Jewellery.

Μα τους Θεούς, είχε τόσες Pop Figures που ήθελα να κλάψω. Λατρεύω τις Pop Figures… απλά τις αγαπάω. Τις θέλω όλες!

Επισκεφτήκαμε τον τρίτο όροφο όπου είχαν διαμορφώσει τις αίθουσες για να παίζουν επιτραπέζια και DnD sessions. Δίπλα από αυτές τις αίθουσες είχε αίθουσα με ηλεκτρονικά από Έλληνες Developers, πράγμα που με ενθουσίασε οφείλω να πω αλλά δεν καταφέραμε να δοκιμάσουμε γιατί ήταν λιγοστές οι κονσόλες και όλες κατειλλημένες.

BOOK HAUL
Γύρισα σπίτι με πέντε βιβλία, αλλά πριν με κράξετε ότι είπα «no more buying books» και ήρθα με βιβλία, μόνο ένα αγόρασα εγώ. Ας αρχίσουμε:

 1. «Κάτι χαμογελάει στις σκιές» του Ηλία Φουντούλη. Εκδόσεις Χρονικό
  Την ιστορία σας την είπα ήδη για το πως το αγόρασα. Το ήθελα αρκετό καιρό αυτό.
  Ένας κόσμος στον οποίο απαγορεύεται να αγαπάς, και τιμωρείσαι αυστηρά για αυτό. Πόσο βάθος μπορεί να έχει μια σπηλιά ανάμεσα στην Κυψέλη και τα Πατήσια; Η περιπέτεια ενός γευσιγνώστη ντετέκτιβ στο αστυνομικό τμήμα Σάμου. Τι συνέπειες έχουν η φθορά στο σώμα και η τρέλα στο μυαλό; Μια ιστορία εκδίκησης στη ζούγκλα του Αμαζονίου. Πόσο πολύ μπορεί να απεχθάνεται τη θάλασσα ένας δισεκατομμυριούχος; Ένας δημοσιογράφος, που η αναζήτηση για το μεγάλο θέμα τον πάει πιο μακριά από όσο φαντάζεται. Τι θα συμβεί ύστερα από ένα χαζό στοίχημα; Μία διανυκτέρευση σε μοναστήρι προσφέρει περισσότερα από όσα ζητάς.
  Δεκαεπτά παράξενες, ατμοσφαιρικές, χιουμοριστικές, ενοχλητικές, σκοτεινές ιστορίες για όσους και όσα χαμογελούν στις σκιές. (Goodreads)
 2. «Θεοί και Δαίμονες» της Μαρίας Βρυσανάκης. Εκδόσεις Λυκόφως
  Μου το έκανε δώρο ο πατέρας μου γιατί πραγματικά το ήθελα και γιατί ήθελα να στηρίξω την Μαρία. Έχω διαβάσει στο Wattpad το πρώτο κεφάλαιο που έχει ανεβάσει και πωρώθηκα πραγματικά, απλά το χρειαζόμουν!
  Η Μέγκαν Φορμπς γεννήθηκε για να πεθάνει. «Γιατί… όταν τολμάς να παίζεις με τους θεούς, πρέπει να ξέρεις να χάνεις». (Αυτό χρειάζεται να ξέρετε, αυτό με κέρδισε. Goodreads)
 3. «Η σκιά στο σπίτι» του Κωνσταντίνου Κέλλυ. Εκδόσεις Κέδρος
  Ένα βιβλίο το οποίο είχα βάλει στο μάτι αλλά χεζόμουν λίγο να το πάρω γιατί είναι τρόμου. Ο συγγραφέας είχε την καλοσύνη να μου το δώσει καθώς δεν μπορούσα να το αγοράσω και είναι το βιβλίο που αυτήν την στιγμή θέλω απλά να κοιμηθώ αγκαλιά μαζί του κάθε βράδυ, όχι όμως να το διαβάσω το βράδυ καθώς μου έχουν πει ότι πολύ τρομακτικό! Ευχαριστώ πολύ Κωνσταντίνε Κέλλυ!!!!!!!
  Μετά τον πρόωρο θάνατο της αγαπημένης του Ναταλίας, ο Τάσος Βαρθαλίτης προσπαθεί μαζί με τα δυο του παιδιά να μαζέψει τα κομμάτια της διαλυμένης οικογένειάς του και να ξαναφτιάξει τη ζωή τους.
  Θέλοντας να πραγματοποιήσει την επιθυμία της νεκρής πια συζύγου του, αποφασίζει να αγοράσει το παλιό αρχοντικό Καρατζά δίπλα στη λίμνη Βόλβη, το μέρος όπου μια νύχτα δεκαέξι χρόνια πριν της είχε κάνει πρόταση γάμου.
  Μια σκιά όμως παραμονεύει στο αρχοντικό, μια οργισμένη ύπαρξη που ο θάνατος και τα χρόνια δεν κατάφεραν να σιγάσουν το μοιρολόι της.
  Μια σκιά που αποκαλεί το σπίτι τους, σπίτι της. (Goodreads
  -Ένα έχω να πω, μία κοπέλα είχε ντυθεί ως το φάντασμα του βιβλίου και κυκλοφορούσε. Ναι ήταν τρομακτικό-
 4. «Δράκων: Γέννηση» του Χρήστου Α. Κασκαβέλη. Εκδόσεις Mamaya
  Δεν το ήξερα το βιβλίο, θα πω την αλήθεια, και με συνάρπασε που έχει μεταφραστεί στα αγγλικά για να πάει στο εξωτερικό. Ο Κύριος στις Εκδόσεις Mamaya το παρουσίασε πάρα πολύ ωραία και με έψησε να το κοιτάξω. Μου το έδωσε το πρώτο βιβλίο για να το διαβάσω και να πω την γνώμη μου, για το οποίο είμαι ευγνώμων καθώς το ήθελα τόσο πολύ.
  Σε μια μυθική εποχή τυλιγμένη στη δεισιδαιμονία, πνιγμένη στη λάσπη… ένα παραμύθι ξεχύνεται σαν τις βαρβαρικές ορδές του Σατανά από την Ανατολή… 
  Στο Καστρομοναστήρι στη μέση του πελάγους ξεμπαρκάρει ο Ντα-Ρεν. Πολεμιστής τρομερός, γεννημένος πέρα από τα σύνορα της Ανατολικής Αυτοκρατορίας, Αρχηγός μιας φυλής με μόνο λάβαρο την εκδίκηση και την πείνα. Μιας φυλής επιδρομέων όπου οι άντρες ονειρεύονται μόνο την Ιστορία που θα πάρουν μαζί τους στ’ αστέρια και γονατίζουν μόνο μπρος στις μάγισσες. 
  Ποιος είναι αυτός ο άντρας που ζητά γονατιστός να εξαργυρώσει τις ζωές της γυναίκας του και της κόρης του; Με μόνη προσφορά ένα πιθάρι; Για χρόνια οι καλόγεροι θα καταγράφουν τα λόγια του, εκεί στο Αγιονήσι. Η ιστορία της εφηβείας του καφετιά, της φυλής του μαύρη, της εκστρατείας του κατακόκκινη και της μεταμόρφωσής του γαλάζια. (Goodreads)

 5. «Πόναν ο Μάρμαρος» του Γιάννη Ρουμπούλια
  Βασικά αυτό είναι κόμικ που αγόρασε η μητέρα μου για εκείνην, αλλά πρέπει να το αναφέρω γιατί θα ήταν άσχημο να μην το είχα συμπεριλάβει. Βέβαια, όταν του έριξα μια ματιά μετά το βρήκα ξεκαρδιστικό και ευτυχώς που το πήρε.
  Ανάμεσα στο χρονικό διάστημα όπου οι Ωκεανοί κατάπιαν τον Αγλέουρα και των ανερχόμενων γιων του Πίθηκα, υπήρξε μια εποχή που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί. Τα λαμπερά βασίλεια απλώθηκαν σ’ όλο τον κόσμο, σα γαλάζιες φλοκάτες στο σαλόνι της γιαγιάς.
  Τότε ήρθε ο Πόναν, ο Μάρμαρος -άντρακλας δυόμιση μέτρα, γούνινο σώβρακο, μπράτσα από πατσάλι και σπαθάρα στο χέρι, το μπρατσόνι που όλα τα ισοπεδώνει-για να πατήσει τους χρυσαφένιους θρόνους κάτω από τις σαγιονάρες του. (Goodreads)

Τέλος, όλη η εμπειρία, παρά το στριμωξίδι, ήταν καταπληκτική. Προφανώς θα το ξαναέκανα και μακάρι του χρόνου να είναι πιο μεγάλο (και σε πιο μεγάλο χώρο ελπίζω, όχι ότι έχω τίποτα με την Ελληνοαμερικάνικη Ένωση αλλά για εύλογους λόγους). Λατρεύω κάθε εκδοτικό που έχει πάρει μέρος. Γνώρισα αρκετά καινούργια μαγαζιά που θα επισκεφτώ και ακόμα κλαίω για τα Pop Figures που δεν πήρα!

Από κάτω έχω κάποιες φωτογραφίες!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.


Φαίνεται πιστεύω ότι δεν ξέρω να γράφω για event, αλλά προσπαθώ. Αν σας φάνηκε βαρετό, συγνώμη ακόμα το δουλεύω. Βιβλιοφάγος είμαι όχι δημοσιογράφος. Αυτό μην σας κρατήσει μακριά από το να με καλέσετε σε event. Θα εξασκηθώ!! Το υπόσχομαι!

Ακολουθήστε με στο Goodreads: BookitoCat

Ακολουθήστε την σελίδα στο Facebook για περισσότερα: One Broke Bookworm

Ακολουθήστε το Blog επειδή με αγαπάτε!

Ακολουθήστε το Twitter μου για αποτυχημένο χιούμορ: BookitoCat

Αυτά από μένα και μέχρι την επόμενη φορά σας φιλώ :*

6 σκέψεις σχετικά με το “#event: ΦantastiCon 2017 – 3ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ για το Φανταστικό

 1. Ήταν πραγματικά τέλεια στο ΦantastiCon! Περάσαμε καλά και μακάρι να μπορούσα κι εγώ να αγοράσω περισσότερα βιβλία (και κόμικ και πόστερ και και). Ήσουν κι εσύ στο σεμινάριο της Κιάρας; Χαίρομαι που σου άρεσε ήταν πολύ καλό! Δεν ξέρω αν έτυχε να συστηθούμε.

  Μου αρέσει!

 2. Παράθεμα: Events – One Broke Bookworm

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s