#wrapup: September 2017

 

WRAPUP2

Ηello people of earth and beyond και καλωσορίσατε σε ένα ακόμα ποστ. Σήμερα, όπως καταλάβατε από τον καταπληκτικό και ευρηματικό (not) τίτλο, θα μιλήσουμε για τον μήνα Σεπτέμβριο. Έτσι κάνουν οι book bloggers, στο τέλος του μήνα λένε τι διάβασαν, τι αγόρασαν και τι πρόκειται να διαβάσουν.

Ο μελλοντικός εαυτός μου απλά θα γελάει με τους στόχους που βάζω, όπως γελάω κι εγώ με τον παρελθοντικό εαυτό μου. So young! So innocent!.

Ας αρχίσουμε!

Αυτός ο μήνας ήταν καταπληκτικός καθώς είχα την ξακουστή σε όλους τους φοιτητές, εξεταστική. Προφανώς κάνω πλάκα και δεν πέρασα υπέροχα. Απλά μισώ την ζωή μου! Έτσι πέρασα σχεδόν όλον τον μήνα αγκομαχώντας να περάσω έστω ένα μάθημα για να πάρω επιτέλους το πολυπόθητο πτυχίο. Με χαρά σας ανακοινώνω ότι απέτυχα δεόντος.

what i read

Στο προηγούμενο Wrap up είχα την πρόθεση να διαβάσω τέσσερα ολόκληρα βιβλία. Από αυτά διάβασα μόνο το ένα! Και το βιβλίο που διάβασα είναι…. *drum rolls* Uglies του Scott Westerfeld (η κριτική θα ανέβει την άλλη βδομάδα και θα βάλω λινκ εδώ).

Διάβασα λοιπόν το Uglies, το οποίο σαν βιβλίο μου είχε κινήσει την περιέργεια αρκετά χρόνια τώρα αλλά ποτέ δεν αποφάσισα να το πάρω στα χέρια μου γιατί θεωρούσα το θέμα του ηλίθιο. Γιατί λοιπόν να χαλάσω φαιά ουσία σε κάτι που θεωρώ ηλίθιο; Well δεν έχω κάνει πιο λάθος στην ζωή μου. Ευτυχώς βρέθηκε ένας καλός άνθρωπος και το δώρισε στην βιβλιοθήκη. Έτσι το έπιασα στα χέρια μου, κυρίως επειδή σχεδόν όλοι το είχαν διαβάσει, για να βάλω ένα ακόμα λιθαράκι στις κριτικές αυτού του βιβλίου.

Μιας και είναι το μοναδικό βιβλίο που διάβασα θα σας πω την περιγραφή του λίγο πιο αναλυτικά (και όταν λέω αναλυτικά εννοώ copy-paste από goodreads). Η πρωταγωνίστρια με το όνομα Τάλι, ζει σε έναν κόσμο όπου τα δέκατα έκτα γενέθλια επιφέρουν την αισθητική τελειότητα. Όλοι οι δεκαεξάχρονοι υποβάλλονται σε μία εγχείρηση η οποία εξαφανίζει όλες τις ατέλειες και σε μετατρέπει από άσχημο σε όμορφο. Παραμονές των γενεθλίων της περιμένει αυτό το σημαντικό γεγονός που θα αλλάξει τη ζωή της. Το μόνο πρόβλημά της είναι η φίλη της, η Σέι, που δε θέλει να γίνει όμορφη, δε θέλει να υπακούσει στους νόμους του κράτους, και προγραμματίζει να ενωθεί με τους επαναστάτες στο δάσος, εκεί όπου πηγαίνουν όλοι οι άσχημοι για να γλιτώσουν την εγχείρηση. Η Τάλι δε θέλει να την ακολουθήσει και να θυσιάσει το όνειρό της. Όμως, λίγο πριν από την εγχείρηση, οι κρατικοί υπάλληλοι την ανακρίνουν και της προσφέρουν τη χειρότερη επιλογή που θα μπορούσε να φανταστεί. Να βρει τη Σέι, να ανακαλύψει πού κρύβονται οι επαναστάτες, και να τους προδώσει… Έχει έρθει πια η ώρα να πάρει τη μεγαλύτερη απόφαση της ζωής της. Μια απόφαση που θα αλλάξει για πάντα τον κόσμο της.

Άκρως εθιστικό και καταπληκτικό! Το προτείνω ανεπιφύλακτα!

what i bought

Μπορεί να μην ήταν καλός μήνας για διάβασμα αλλά σιγά μην δεν ήμουν υπερβολική σε κάτι στην ζωή μου. Αυτήν την φορά ήμουν υπερβολική στα βιβλία που αγόρασα. Άνετα αυτή η ανάρτηση θα μπορούσε να χαρακτηριστεί «Haul Σεπτεμβρίου». Πραγματικά ξέφυγα και πιστέψτε με τον τίτλο One Broke Bookworm δεν τον έχω βάλει τυχαία. Χαρακτηρίζει ακριβώς την κατάσταση μου. Βιβλιοφάγος αλλά με άδειες τσέπες. Το χειρότερο είδος βιβλιοφάγου αλλά το πιο ευρηματικό!

Λοιπόν, αυτόν τον μήνα ήταν στο καταπληκτικό Ζάππειο η έκθεση βιβλίου. Κανείς δεν μπορούσε να με συνοδεύσει και πήγα μια Παρασκευή απόγευμα, ή μάλλον την τελευταία Παρασκευή απόγευμα. Μεγάλο λάθος. Δεν υπήρχε κάποιος να με συγκρατήσει και αγόρασα τρία ολόκληρα βιβλία. Τώρα κάποιος μπορεί να πει: «Καλά μας κοροϊδεύεις ρε Ερατώ; Τρία βιβλία είναι πολλά;». Ναι αγαπητέ τυχαίε ξένε, είναι πολλά. Μην σας πω πάρα πολλά, όταν ο μισθός της πρακτικής μου είναι 176 ευρώ και ο Σεπτέμβρης είναι ο τελευταίος μήνας που δουλεύω. Είναι πάρα πολλά όταν κανονικά, χωρίς δουλειά δηλαδή, το χαρτζιλίκι μου είναι 50 ευρώ τον μήνα, από όπου βγαίνει η κάρτα για τα μέσα, η κάρτα για το κινητό και διάφορες μηνιαίες συνδρομές καθώς και όλος ο μήνας. Αλλά όχι, αυτόν τον μήνα χάλασα 39 ευρώ έτσι για την φουκαριάρα την μάνα μου και μπλα μπλα μπλα. Ξέχασα να αναφέρω ότι την ίδια μέρα το πρωί είχα παραγγείλει από το Public άλλο ένα βιβλίο, το οποίο παρέλαβα την Δευτέρα. Σύνολο τέσσερα βιβλία και 49 ευρώ και Ερατώ στο κρεβάτι του θανάτου.

img_20171006_012404.jpg

Αυτά που πήρα είναι τα εξής:

1. «Πειθήνια» της Tara Sue Me. Ερωτική Λογοτεχνία.
Εκδόσεις Λιβάνης
Το επέλεξα καθαρά γιατί η πρωταγωνίστρια είναι βιβλιοθηκάριος και επειδή ενώ βρίσκεται σε μια παρόμοια κατάσταση με την δεσποινίς Στιλ (50 shades of gray) είναι ένας πιο δυνατός χαρακτήρας. Πραγματικά δεν το πήρα για άλλον λόγο. Είμαι απλά τραγική.
Είναι τριλογία: Πειθήνια, Κυρίαρχος, Η Εκπαίδευση
Περισσότερα στο Goodreads.
Μπορείτε να το αγοράσετε από: Public (9,68€), Εκδόσεις Λιβάνης (12,45€), Bookdepository (EN) (8,15€)
Εγώ το πήρα 9,50 €

2. «Καλοί Οιωνοί» των Neil Gaiman & Teryy Prachett. Φαντασία.
Εκδόσεις Σελίνι
Είχα ακούσει πολλά για αυτό το βιβλίο και τα περισσότερα θετικά. Ο κύριος στον πάγκο των εκδόσεων Σελίνι ήταν αρκετά γλυκός και πιάσαμε την κουβέντα. Ο ίδιος μου το πρότεινε και επειδή ήθελα να είμαι ευγενική (μου έδωσε αρκετές καλές συμβουλές) έπρεπε να πάρω ένα βιβλίο από εκείνον. Έτσι αγόρασα αυτό. Σσσσσςς οι τύψεις είναι καλός λόγος.
Περισσότερα στο Goodreads.
Μπορείτε να το αγοράσετε από: Public (17,01€), Εκδόσεις Σελίνι (στο βιβλιοπωλείο στην ΑΘήνα), Bookdepository (EN) (7,55€)
Εγώ το πήρα από την Έκθεση Βιβλίου 15€

3. «Ο Χορός των νεκρών» του Βαγγέλη Γιαννίση. Αστυνομική λογοτεχνία.
Εκδόσεις Διόπτρα
Με τον Γιαννίση είχα μιλήσει δύο τρεις φορές στο instagram, ιδιαίτερα κάτω από μια φωτογραφία που είχα ανεβάσει με το βιβλίο «Το μυστικό του κίτρινου δωματίου» το οποίο και έχει μεταφράσει. Έτσι είπα ότι είναι λίγο άσχημο να μην διαβάσω έστω ένα βιβλίο του. Έτσι η καλή κυρία στον πάγκο των εκδόσεων ψυχογιός (η γλυκιά όχι η άλλη η αχώνευτη) μου πρότεινε το πιο καινούργιο του και το πήρα.
Περισσότερα στο Goodreads.
Μπορείτε να το αγοράσετε από: Public (12,92€), Εκδόσεις Διόπτρα (12,92€)
Εγώ το πήρα από την Έκθεση Βιβλίου 12€

4. «Μοριάρτι¨του Anthony Horowitz. Αστυνομικό/Ιστορικό Μυθιστόρημα.
Εκδόσεις Anubis
Το μόνο βιβλίο που δεν σκέφτηκα καν παραπάνω. Μόλις το βρήκα απλά το έδωσα στον άκρως αχώνευτο και καθόλου επικοινωνιακό κύριο στον πάγκο των Anubis και το αγόρασα.
Περισσότερα στο Goodreads.
Μπορείτε να το αγοράσετε από: Public (13,41€), Εκδόσεις Anubis (14,90€), Bookdepository (EN) (9,58€)
Εγώ το πήρα από την Έκθεση Βιβλίου 12€
(edit: Για πρώτη φορά το βρήκα στο Goodreads και μόλις παρατήρησα ότι μάλλον είναι το δεύτερο βιβλίο σειράς. Γαμώτο…)

Τώρα θα αναρωτιέστε γιατί είπα ότι είναι πολλά αυτά που πήρα, αν και πήρα δεν είναι σωστή λέξη, καλύτερα απόκτησα. Την Δευτέρα 25/9 με κάλεσαν οι Εκδόσεις Λυκόφως στα υπέροχα γραφεία τους, τα οποία ήταν λίγο χωμένα σε ένα στενό και μπορεί να χάθηκα πριν τα βρω. Με κάλεσαν, λοιπόν, για να με ευχαριστήσουν για την ανάρτηση που είχα κάνει «10 Ελληνικά Βιβλία Φαντασίας», καθώς είχα συμπεριλάβει αρκετά δικά τους βιβλία. Συζητήσαμε για βιβλία, το blog μου και αρκετά άλλα θέματα. Μου έδωσε ο κύριος Λουδάρος (με τον οποίο και συναντήθηκα) αρκετές συμβουλές πάνω στην λογοτεχνία, στο γράψιμο αλλά και το ίδιο το blog. Στο τέλος μου έδωσε και κάποια βιβλία.

img_20171006_012217.jpg

Τα βιβλία που μου έδωσαν ήταν τα εξής (τα οποία δεν θα αναλύσω, άμα θέλετε πηγαίνετε στο ποστ!):

 1. «Άβαθαρ» του Αλκιβιάδη Χαλκιώτη. Φαντασίας.
  Εκδόσεις Λυκόφως
  Το «Άβαθαρ – χρονικά ενός απόκληρου» είναι το πρώτο βιβλίο της τριλογίας φαντασίας.
  Σε μια εποχή που οι θεοί είναι ξεχασμένοι και η φυσική μαγεία περιορισμένη, ένα αυτοεξόριστο ξωτικό από την Αβάσιλ, ο Άβαθαρ, αντιμετωπίζει καθημερινά τους «δαίμονες» του παρελθόντος του, βρίσκοντας διαφυγή στην περιπέτεια και το ποτό. Σε μια αναζήτηση λύτρωσης από τον ίδιο του τον εαυτό, αυτός και οι συνταξιδιώτες του θα ανακαλύψουν αλήθειες που θα αλλάξουν την αντίληψή τους για όσα ήξεραν μέχρι τότε…
  Μπορείτε να το βρείτε: Public (13,45€)
 2. «Ο Όρκος του Μάγου» του Βασίλη Κρουστάλη. Φαντασίας.
  Εκδόσεις Λυκόφως
  Σειρά βιβλίων.

  Ένας μυστηριώδης μάγος, ο Άλαντορ, συγκεντρώνει μια ομάδα από πολύ διαφορετικά μεταξύ τους άτομα, για να ταξιδέψουν στον κόσμο του Καγάντο και να αποκτήσουν τρία σπάνια υλικά. Στόχος του μάγου να κατασκευάσει ένα μαγικό σπαθί, το μόνο όπλο που μπορεί να εξολοθρεύσει τον ανίκητο δράκο που φυλάει έναν αμύθητο θησαυρό.
  Το ταξίδι τους κάθε άλλο παρά εύκολο είναι. Δύο επικίνδυνοι εκτελεστές βρίσκονται στα χνάρια ενός από τους συντρόφους του μάγου, σκορπίζοντας παντού τον θάνατο, ενώ ο βασιλιάς των ερυθρόδερμων ορκ μετά από μια μάχη τραυματίζεται σοβαρά. Αυτό θα προκαλέσει μια σειρά από γεγονότα που θα αλλάξουν μια για πάντα το μέλλον του Καγάντο.
  Μπορείτε να το βρείτε: Public (16,20€)

 3. «Το δέντρο του Αράυ» του Μανώλη Σμιτσάκη. Φαντασίας.
  Εκδόσεις Λυκόφως
  Τελειώνει η ζωή με τον θάνατο; Από ό,τι φαίνεται, όχι. Άλλωστε, ο θάνατος δεν είναι παρά μια μεταμόρφωση, ένα στάδιο που μεταφέρει τις ψυχές των ανθρώπων στα φύλλα του Δέντρου του Άραϋ, στην απέραντη ύπαιθρο των ψυχών, το Βίλβετ. Ένα ταξίδι, μέσω μίας τριλογίας φαντασίας, που προηγούμενό του δεν υπήρξε ποτέ…
  Κι ο θάνατος το τέλος δεν είναι!
  Μπορείτε να το βρείτε: Public (12,55€)
  Κυκλοφορεί και το δεύτερο βιβλίο: Το δέντρο του Άραϋ, Βιβλίο Β’ – Πίστη
 4. «Δολοφονώντας τις σκιές» του Αβέρκιου Λουδάρου.
  Εκδόσεις Οσελότος
  Με το πέρασμα του χρόνου και καθώς οι εφιάλτες επανέρχονταν, διαπίστωσε ότι πίσω από τις σκιές που τον περίμεναν να κοιμηθεί για να εμφανιστούν χορεύοντας μέσα στο μυαλό του, κρύβονταν οι μορφές δικών του ανθρώπων, ακόμα και συνεργατών του, ακόμα και της ίδιας του της μάνας, αυτών που είχαν τους αντίστοιχους ρόλους στην πρώτη ζωή του Φαραώ Τουταγχαμόν, όλων όσοι είχαν κάποιο, μικρό ή μεγάλο, μερίδιο στον μηχανισμό εξουσίας. Ξυπνούσε έντρομος με την πίστη  ότι όλοι αυτοί δεν θέλουν τίποτα άλλο, πέρα από το να απαλλαχθούν για δεύτερη φορά από τον Τουταγχαμόν, για να οικειοποιηθούν τη δύναμη του.
  Μπορείτε να το βρείτε: Public (5,37€)
 5. «Little Girl Blue» του Γιώργου Γιαλούρη. Επιστημονική φαντασία.
  Εκδόσεις Λυκόφως
  Η Κοινοπολιτεία αιφνιδιάστηκε. Δεν περίμενε τέτοιας κλίμακας επίθεση. Χιλιάδες πλανήτες έπεσαν κάτω από την τρομακτική δύναμη πυρός των Συνασπισμένων Βασιλείων.  Μέσα στον ορυμαγδό, η μικρή Ναδένια απομακρύνεται βίαια από τον πατέρα της και μεγαλώνει υπόδουλη στα στρατόπεδα συγκέντρωσης, με τη δίψα να πάρει εκδίκηση. Με το πέρασμα των χρόνων, η διάθεση και οι ελπίδες της ατονούν, μέχρι που… Κάτι θα συμβεί και θα φουντώσει μέσα της ο πόθος για αντίσταση στο αυταρχικό καθεστώς. Θα καταφέρει η Ναδένια να αλλάξει τη μοίρα της;
  Μπορεί μία μικρή ομάδα να ανατρέψει καταπιεστικούς μηχανισμούς;
  Μπορείτε να το βρείτε: Public (10,80€)

 

Και συνεχίζουμε ακάθεκτοι.

Αυτόν τον μήνα το αγόρι μου (ναι κι όμως κάποιος είδε κάτω από τον σαρκασμό και την awkwardness μου) αποφάσισε να μου κάνει δώρο δύο βιβλία που ήθελα εδώ και κάμποσα χρόνια.

img_20171006_012103.jpg

Τα βιβλία είναι τα εξής:

 1. «Dorothy Must Die» της Danielle Paige. Retelling/Φαντασίας.
  Εκδόσεις HarperCollins
  Είναι retelling του μάγου του Οζ.
  Δεν ζήτησα τίποτα από αυτά. Δεν ζήτησα να είμαι κάποιος ήρωας. Αλλά όταν όλη σου την ζωή σαρώνει ένας ανεμοστρόβιλος – σε παίρνει μαζί του και δεν έχεις άλλη επιλογή από το να πας μαζί του. Σίγουρα, έχω διαβάσει τα βιβλία. Έχω δει τις ταινίες. Ξέρω το τραγούδι για το ουράνιο τόξο και τα χαρούμενα μικρά μπλε πουλιά. Αλλά ποτέ δεν περίμενα ότι ο Oz θα μοιάζει με αυτό. Να είναι ένας τόπος όπου δεν μπορείς να εμπιστευτείς τις καλές μάγισσες, οι κακές μάγισσες μπορεί να είναι απλά οι καλοί τύποι και οι φτερωτοί πίθηκοι μπορούν να εκτελεστούν για επαναστατικές πράξεις. Υπάρχει ακόμα ένας δρόμος από κίτρινα τούβλα – αλλά ακόμα και αυτός καταστρέφεται. Τι συνέβη; Λένε ότι η Ντόροθι βρήκε έναν τρόπο να επιστρέψει πίσω στο Oz. Λένε ότι κατέλαβε την εξουσία και η δύναμη της φούσκωσε τα μαλλιά. Και τώρα κανείς δεν είναι ασφαλής. Το όνομά μου είναι η Amy Gumm – και είμαι το άλλο κορίτσι από το Κάνσας. Έχω οργανωθεί από το Επαναστατικό Τάγμα των Κακών Μαγισσών. Έχω εκπαιδευτεί να πολεμήσω. Και έχω μια αποστολή: Να αφαιρέσω την καρδιά του Τενεκεδένιου. Να κλέψω τον εγκέφαλο του Σκιάχτρου. Να πάρω το θάρρος του Λιονταριού. Και η Ντόροθι πρέπει να πεθάνει.
  Μπορείτε να το βρείτε: Public (EN) (9,89€), Bookdepository (EN) (10,30€)
 2. «The Wicked Will Rise» της Danielle Paige. Retelling/Φαντασίας.
  Εκδόσεις HarperCollins
  Αποτελεί το δεύτερο βιβλίο της σειράς Dorothy Must Die
  Μπορείτε να το βρείτε: Public (EN) (10,74€), Bookdepository (EN) (7,76€)

Τέλος, έχω άλλο ένα βιβλίο που απόκτησα δωρεάν.

IMG_20171006_012251

Το βιβλίο είναι «Ο κύκλος» του Dave Eggers. Κοινωνικό
Εκδόσεις Κέδρος
Το πήρα από την ανταλλακτική βιβλιοθήκη και τοποθέτησα στην θέση του ένα βιβλίο που δεν ήθελα. Πολύ ωραίος θεσμός η ανταλλακτική βιβλιοθήκη και πρέπει κάποιοι κάποιοι να εκτιμάν τον θεσμό και να μην τον καταστρέφουν.
Υπάρχει ιδιωτική ζωή στην εποχή των social media; Η Μέι Χόλαντ προσλαμβάνεται στον Κύκλο, την ισχυρότερη διαδικτυακή εταιρία παγκοσμίως. Φιλόδοξη μα και ιδεαλίστρια, νιώθει έτοιμη να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία της ζωής της. Ο Κύκλος, με τις απέραντες εγκαταστάσεις του στην Καλιφόρνια, έχει κατορθώσει να ενοποιήσει τα προσωπικά μέιλ των χρηστών του, τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τις τραπεζικές συναλλαγές και τις αγορές σε ένα δικό του παγκόσμιο σύστημα που παρέχει μόνο μία διαδικτυακή ταυτότητα. Η Μέι κατενθουσιάζεται με την υπερσύγχρονη εικόνα και τη ζωντάνια της εταιρίας και βουτά στον κόσμο της: ατελείωτα πάρτι, νυχτερινά κέντρα, συναυλίες με διάσημους μουσικούς, αθλητικά δρώμενα, ενυδρεία με σπάνια πλάσματα… Η ζωή της πριν από τον Κύκλο αρχίζει να μοιάζει με μια μακρινή ανάμνηση. Όμως η γνωριμία της με έναν παράξενο συνάδελφο την αναστατώνει. Σύντομα αρχίζει να αναρωτιέται αν είναι μέρος μιας εικονικής πραγματικότητας.
Μπορείτε να το βρείτε: Public (13,10€), Εκδόσεις Κέδρος (18,71€), Bookdepository (EN) (8,14€)

tbr

Ας είμαστε σοβαροί δεν πρόκειται να κρατήσω την λίστα που θα κάνω για τον Οκτώβρη. Απλά ας ελπίσουμε ότι θα διαβάσω κάτι. Το μόνο που μπορώ να πω είναι ότι θα περιλαμβάνει κάποιο από τα παραπάνω!


Αυτά λοιπόν από μένα! Χίλια συγνώμη για το μεγάλο ποστ και για οποιοδήποτε λάθος μπορεί να βρείτε, γιατί η ώρα είναι 3.34 π.μ, ημέρα 6/10 και απλά δεν βλέπω μπροστά μου. Ναι είμαι της τελευταίας στιγμής ας μην το σχολιάσουμε αυτό.

Άμα φτάσατε μέχρι το τέλος γράψτε από κάτω ποιο θα είναι το Οκτωβριανό TBR σας!

Μέχρι την επόμενη φορά (ελπίζω και στο φαντάστικον) σας φιλώ :*

9 σκέψεις σχετικά με το “#wrapup: September 2017

 1. Αυτό θα πει Πολλά Βιβλία! Εγώ ελπίζω μέσα στον Οκτώβρη να τελειώσω το δεύτερο και το τρίτο μέρος του Αγώνα του Καρλ Ουβε. Έτσι όπως είναι το πρόγραμμα της σχολής δεν με βλέπω να διαβάζω ούτε φυλλάδιο σουβλατζίδικου όμως. Όχι πως το χρειάζομαι, έτσι κουβέντα να γίνεται…

  Μου αρέσει!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s