Παρουσίαση Βιβλίου: Πανκ 57 της Penelope Douglas

Περιγραφή

Μίσα: 

Χαμογελάω διαβάζοντας το γράμμα της. Της λείπω. 

Στην Πέμπτη Τάξη οι δάσκαλοι των σχολείων μας οργάνωσαν ένα πρόγραμμα ανταλλαγής αλληλογραφίας. Νομίζοντας ότι είμαι κορίτσι, επειδή με λένε Μίσα, μου ανέθεσαν να αλληλογραφώ με τον Ράιεν, που λόγω του ονόματός του νόμιζαν ότι είναι αγόρι. Ταιριάξαμε απίστευτα και σύντομα αρχίσαμε να διαφωνούμε για τα πάντα: Ποια είναι η καλύτερη πιτσαρία, αν είναι καλύτερα τα Android από τα iPhone, αν ο Έμινεμ είναι ο καλύτερος ράπερ όλων των εποχών. 

Για τα επόμενα 7 χρόνια, υπήρχαμε ως Εμείς. 

Τα γράμματά της ήταν πάντα σε μαύρο χαρτί με ένα ασημί πλαίσιο. Μερικές φορές ερχόταν ένα την εβδομάδα, άλλες φορές τρία τη μέρα. Τα έχω ανάγκη. Είναι η μόνη που με καταλαβαίνει, με ηρεμεί και αποδέχεται όλα όσα είμαι. Υπήρχαν μόνο τρεις κανόνες: Δεν θα ανταλλάξουμε social media, αριθμούς τηλεφώνου ή φωτογραφίες. Είχαμε φτιάξει κάτι μοναδικό, γιατί να το καταστρέψουμε; 

Μέχρι που τυχαία πέτυχα στο ίντερνετ τη φωτογραφία μιας κοπέλας που τη λένε Ράιεν, της αρέσει η πίτσα Gallo και πεθαίνει για το iPhone της. Ποιες οι πιθανότητες να είναι απλώς σύμπτωση; Γ*μα το, πρέπει να τη συναντήσω. Και ελπίζω να μη με μισήσω γι’ αυτό

Ράιεν:

Έχει να μου γράψει τρεις μήνες. Κάτι συμβαίνει. Πέθανε; Τον συνέλαβαν; Με τον Μίσα όλα είναι πιθανά. 

Όμως χωρίς τα γράμματά του, αρχίζω να τρελαίνομαι. 

Δεν έχω με κάποιον να επικοινωνήσω. Φταίω. Έπρεπε με κάποιον τρόπο να είχα βρει τον αριθμό του ή μια φωτογραφία του. 

Τώρα μπορεί να χάθηκε για πάντα. Να περπατάω δίπλα του στον δρόμο και να μην το μάθω ποτέ. 


ΤίτλοςΠανκ 57
Τίτλος ΠρωτότυπουPunk 57
ΣυγγραφέαςPenelope Douglas
ΕκδόσειςElxis
Ημ/νία έκδοσης22 Φεβρουαρίου 2023
ΕίδοςΜυθιστόρημα
Σελίδες440
ΜετάφρασηΝοέλα Ελιασά
ISBN978-618-219-010-4
Advertisements

Η βασίλισσα, κατά την άποψη μου, της ερωτικής λογοτεχνίας ήρθε στην Ελλάδα με την βοήθεια των Εκδόσεων Διόπτρα και δηλώνω ενθουσιασμένη. Νομίζω ήρθε η στιγμή και εμείς οι αναγνώστες Ερωτικής Λογοτεχνίας να πάρουμε τις μεταφράσεις που χρειαζόμαστε.

Επίσης, οι Εκδόσεις Διόπτρα ανακοίνωσαν ότι θα φέρουν την σειρά «Devil’s Night» της Douglas από Σεπτέμβριο.


Λίγα λόγια για τη συγγραφέα…

«Γεια! Με λένε Penelope Douglas και γράφω ρομαντικά μυθιστορήματα. Μου αρέσει πολύ να σπάω τους κανόνες και επίσης μου αρέσει πολύ να βγαίνω από τη ζώνη άνεσής μου. Στην εφηβεία ήμουν ήσυχη, ντροπαλή και φοβισμένη. Ήταν αδύνατο να κάνω λάθη, γιατί ή ο κόσμος θα με μισούσε ή θα έμενα μόνη μου. Έτσι, αντί να τρέχω, περπατούσα. Αντί να σκαρφαλώνω ψηλά, κρατούσα τα πόδια μου στη γη. Κι αντί να λέω «ναι», έλεγα πάντα «όχι». Και το αποτέλεσμα ήταν να μη ζω. Τι θα έλεγαν για εμένα όταν θα έφευγα από τη ζωή; Θα μετάνιωνα για κάτι; Κάθε μέρα που περνούσε χωρίς να ανοίγω καινούριους δρόμους ένιωθα να πνίγομαι. Έτσι, αποφάσισα ότι θα έπαυα να είμαι αόρατη και δεν θα χαράμιζα ούτε δευτερόλεπτο. Έφυγα από το σπίτι μου, πήγα στο κολέγιο και ταξίδεψα. Έπαιρνα το τρένο από το Ατσούγκι για το Τόκιο ολομόναχη. Πηδούσα στον Καταρράκτη Χίτζι όταν οι άλλοι με πείραζαν και έλεγαν ότι ήταν αδύνατο να το κάνω. (Το έκανα δύο φορές.) Έκανα αυτά που ονειρευόμουν και ήμουν πολύ πιο ευτυχισμένη. Δεν ανησυχώ τόσο πολύ πια και δεν αφήνω τη γνώμη των άλλων να με κρατήσει πίσω. Να είσαι ο εαυτός σου και να το εν­νοείς. Ξέρεις τι σημαίνει αυτό; Να δείχνεις τη δύναμή σου και να είσαι περήφανος. Να αποδέχεσαι το ποιος είσαι και θα έρθουν καλά πράγματα. Το πιο σημαντικό είναι ότι θα γνωρίσεις την ευτυχία. Με αγάπη»

Έχει γράψει:

  • Punk 57
  • Birthday Girl
  • Fall Away Series (4 βιβλία)
  • Devil’s Night Series (4 βιβλία)
  • Credence 
  • Misconduct 
  • Tryst Six Venom 
  • Hellbent Series (6 βιβλία)
  • Ash City 
  • Thunder Bay 
  • Motel 

Advertisements
Advertisements

Σχολιάστε