
Η καραντίνα έκανε τα θέατρα να ανεβάζουν τις παραστάσεις τους στο διαδίκτυο και εμείς οι λάτρεις, που δεν έχουμε ούτε ευρώ στην τσέπη τους, τρέχουμε να τις δούμε όλες. Σήμερα, όμως, θα μιλήσουμε για την παράσταση «Θα σε πάρω να φύγουμε» του Άγγελου Πυριόχου.
Περιγραφή
Μουσικοχορευτική του Άγγελου Πυριόχου
Διάρκεια : 170‘
Σκηνοθεσία: Φ. Ευαγγελινός
Ερμηνεύουν: Αντ. Λουδάρος, Γ. Καπουτζίδης, Τ. Τρύπη, Μ. Μπεγνής, Μ. Μαρίνος, Χ. Κεφαλά.
Μουσ. δι/νση: Γ. Κατσαρός.
Σκην.-κοστ.: Εύα Νάθενα.
Φωτ.: Λ. Παυλόπουλος.
Η ιστορία της επιθεώρησης διασταυρώνεται με την Ιστορία της Ελλάδας και ζωντανεύει μέσα από νούμερα-σταθμοί, με την ίδια την κ. Επιθεώρηση να δίνει το τέμπο.
Κριτική
Θα μιλήσουμε αρχικά για ερμηνείες. Ο Λουδάρος ενσαρκώνει την Επιθεώρηση και είναι καταπληκτικός ακόμα και σαν γυναίκα. Θέλετε σε κίνηση; Θέλετε σε νάζι; Θέλετε σε φωνή; Είναι υπέροχος και δίνει αρκετά καλά την βάση για την παράσταση. Ο Καπουτζίδης, που κάνει τον εγγονό, είναι ο κλασικό Καπουτζίδης που όλοι ξέρουμε. Έχεις τις εκφράσεις που χρειάζεται, αν και όχι κάτι ιδιαίτερο, και απλά δίνει την πάσα που χρειάζεται. Έχουμε τον Μαρίνο που κάνει τον αριστερό και τον Μπεγνή που κάνει τον δεξιό, οι οποίοι παλεύουν υποτίθεται για την επιθεώρηση (την γυναίκα και τον θεσμό). Πολύ ωραίοι ηθοποιοί με καταπληκτικές ερμηνίες.
Τώρα σαν πλοκή δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο. Ήταν φαντασμαγορικό ναι, αλλά όχι κάτι το ιδιαίτερο. Δείχνει ωραία την ιστορία της επιθεώρησης μέσω μιας επιθεώρησης και αποτελεί ένα νοσταλγικό ταξίδι στο πρώτο μισό του 20ου αιώνα. Μέχρι εκεί καλά.
Φωτεινές στιγμές ήταν οι μαγευτικές ερμηνείες της Χαράς Κεφαλά και της Τάνιας Τρύπη, η οποίες ενσάρκωσαν πολύ γνωστές προσωπικότητες της εποχής.
Γενικά το καστ ήταν γεμάτο αστέρια του θεάτρου.
Να την δείτε; Αξίζει προφανώς. Να της δώσετε παραπάνω σημασία από τα 170′ στα οποία διαρκεί; Δεν ξέρω άμα χρειάζεται.
Άμα θέλετε όμως σας αφήνω την παράσταση εδώ.
Αυτά από μένα. Η στήλη είναι καινούργια και επ ουδενί δεν είμαι ειδικός. Ψάχνομαι ακόμα για να είμαι ακριβής, αλλά πάρτε στην μάπα την άποψη μου, για αυτό είστε όμως εδώ.
Τα λέμε, λοιπόν, την επόμενη φορά και μέχρι τότε μείνετε δυνατοί.
