#readingblog: 3-5 Αυγούστου 2018

Hello people of Earth and beyond και obviously δεν έγραψα ούτε ένα reading blog μέσα στο ΠαρασκευοΣαββατοΚύριακο. Από την μία αυτό θα μπορούσε να σημαίνει ότι απλά το έριξα στο διάβασμα και εν μέρη ισχύει. Από την άλλη απλά δεν είχα όρεξη να ανοίξω έναν υπολογιστή να γράψω το οτιδήποτε άρα είμαι θύμα του ίδιου του εαυτού μου (γελάω).

Θα αρχίσουμε με την Παρασκευή. Έφυγα από την δουλειά, γύρισα σπίτι, διάβασα αρκετές σελίδες από το βιβλίο «Να με φωνάζεις με τ’όνομα σου» μέχρι που έφτασα σε ένα σημείο που με εκνεύρισε υπερβολικά πολύ και το άφησα για λίγο στην άκρη. Έπρεπε να ελέγξω τα συναισθήματα μου γιατί πραγματικά δεν γινόταν. Θα το πέταγα στον τοίχο και θα στρίγγλιζα μέχρι να έκλεινε ο λαιμός μου. Έτσι αποφάσισα να το διαβάσω την επόμενη ημέρα.

Μετά ήρθε το Σάββατο. Πόσο λάτρεψα το Σάββατο. Ξύπνησα κατά τις 11 (βιάζοντας τον εαυτό μου να κοιμηθεί παραπάνω) και πήγα βολτίτσα με τους γονείς μου. Μέχρι εκείνη την στιγμή σκεφτόμουν ότι έπρεπε να τελειώσω το βιβλίο αλλά ήμουν ακόμα κάπως θυμωμένη. Παραλείποντας τα πολλά, έφτασε μεσημεράκι και μετά το φαγητό έκατσα και διάβασα τις τελευταίες 10 σελίδες. Ο εκνευρισμός μου εντάθηκε τόσο πολύ που απλά δεν θέλω να γράψω κάποια κριτική αυτήν την στιγμή, μπορεί μέσα στην εβδομάδα να ανέβει αλλά σίγουρα όχι σήμερα. Ήταν εκνευριστικό το τέλος γιατί έγω, σαν ένα ρομαντικό άτομο (με όλες τις έννοιες του ρομαντικού) ήθελα ένα happy end και το τέλος που έδωσε δεν μπορώ να το χαρακτηρίσω ακριβώς happy αλλά ούτε τέλος. Ένιωσα πάλι σαν να μην ήξερε πως να το συνεχίσει και είπε «oh fuck it» και πέταξε δυο τρεις μαλακίες για να τελειώνει. Μα τους θεούς. Εκείνη την στιγμή απλά δεν ήθελα να διαβάσω άλλο. Έτσι έβαλα στο instagram ένα poll μεταξύ των βιβλίων «They both die in the end» και «Έγκλημα στην οικογένεια του Σερ Τζέιμς».

Μπήκα το επόμενο πρωί και είδα τα αποτελέσματα. Νικητής ήταν… τύμπανα….. κι άλλα τύμπανα….. «Έγκλημα στην οικογένεια του Σερ Τζέιμς της Kate Saunders. Έτσι το ξεκίνησα. Είχα μια δουλειά το πρωί που μου επέτρεψε να είμαι σε ένα σημείο χωρίς να κάνω τίποτα για 7 ώρες άρα μπόρες και διάβασα το μισό. Πίσω στο σπίτι διάβασα λίγο παραπάνω από το μισό.

Το βράδυ όμως είχα φτάσει στο σημείο να είμαι αρκετά κουρασμένη από το διάβασμα και μπορώ να πω μπουχτισμένη. Έτσι το άφησα για λίγο και είσα βιντεάκια στο youtube μέχρι που με πήρε ο ύπνος.

Το αποτέλεσμα;

Μέσα σε μια βδομάδα τελείωσα 3 ολόκληρα βιβλία, ενώ συνήθως διαβάζω 3 βιβλία τον μήνα. Για μένα αυτό κι αν είναι νίκη. Εντάξει τον booktube-a-thon  δεν τον νίκησα αλλά ποιος χέστηκε, έκανα σοβαρό διάβασμα people.

Τα βιβλία που διάβασα είναι τα εξής:

Αυτά που, ενώ ξεκίνησα, δεν έχω τελειώσει είναι τα εξής:

Ενώ αυτά που δεν διάβασα καθόλου είναι τα εξής:

Και μόλις συνηδειτοποιώ ότι αυτά είναι 8 βιβλία και όχι 7…. Μπράβο Ερατώ, ωραία μαθηματικά κάνει… Έλεος!!

Το συμπέρασμα μου είναι ένα: Το διάβασμα νικάει πάντα.

Γιατί όμως να τελειώσει η πρόκληση εδώ; Έχω ακόμα 25 μέρες μέχρι το τέλος του μήνα. Μπορώ να κάνω 7 βιβλία σε έναν μήνα. Γιατί όχι;

CHALLENGE ACCEPTED.

Πείτε μου εσείς άμα πείρατε μέρος στο booktube-a-thon και άμα ναι άμα τα καταφέρατε. Άμα δεν πήρατε μέρος απλά πείτε μου πιο βιβλίο διαβάζετε αυτό το διάστημα και άμα σας αρέσει. Τα λέμε στα σχόλια.

Tootles!

.facebooktwitterinstagramgoodreadswattpadtumblr.

 

3 σκέψεις σχετικά με το “#readingblog: 3-5 Αυγούστου 2018

Σχολιάστε