#collab: The secret (worst of mysecretbook)

Hello people of Earth an beyond! Σήμερα σας έχω κάτι σπέσιαλ (και αύριο, spoiler alert). Έκανα ένα καταπληκτικό collaboration με τις mysecretbook  και bibliarakia, για να σας προσφέρουμε τα καλύτερα και χειρότερα βιβλία όλων των εποχών (καθαρά υποκειμενικά και καθαρά για εμάς). Σήμερα θα ανέβουν τα χειρότερα.

Enjoy!

της mysecretbook

Ξεκινάω να γράφω αυτό το άρθρο μετά από μία προσπάθεια να διαβάσω το πολυσυζητημένο βιβλίο «The secret» της Rhonda Byrne. Δε θα το τελειώσω, η αλήθεια είναι αυτή, σκοπεύω να εστιάσω σε κάποια συγκεκριμένα σημεία. Αυτό που ήθελα όμως να τονίσω από την αρχή αυτής της δημοσίευσης είναι πως δε θα το διαβάσω γιατί δεν ταιριάζει στην ιδεολογία μου, στην απαισιοδοξία μου, στο χαρακτήρα μου. Δεν είναι ότι αποτρέπω κάποιον να το διαβάσει απλά προσωπικά δε μου ταιριάζει.

Εμφανισιακά, είναι πανέμορφο. Τα χρώματα του, οι σελίδες του, είναι ένα εντυπωσιακό βιβλίο. Το περιεχόμενο του όμως πιστεύω ότι απευθύνεται σε υπερβολικά αισιόδοξους ανθρώπους, που πιστεύουν στο διαλογισμό, σε ανώτερες δυνάμεις, δηλαδή όχι εμένα.

Μπορώ να δεχθώ ότι η απαισιοδοξία δε μας βοηθάει, ότι προκαλεί άγχος το οποίο είναι καταστροφικό. Ότι οι σκέψεις μας πολλές φορές καθορίζουν τη ζωή μας γι’ αυτό και πρέπει να σκεφτόμαστε θετικά αλλά μέχρι εκεί. Ότι υπάρχουν μαγνητικές έλξεις στις σκέψεις μας, ότι αν σκεφτόμαστε κάτι έντονα συμβαίνει και όλα αυτά με ξεπερνούν. Υπάρχουν βέβαια άνθρωποι που ταυτίζονται και τους βοηθούν τέτοιες σκέψεις αλλά προσωπικά νομίζω ότι απλά αυθυποβάλλονται (ίσως βέβαια αυτή να είναι η ιδέα). Τέλος, να σημειωθεί ότι μισώ όταν συνδέουν τη φυσική με το διαλογισμό και διάφορες δεισιδαιμονίες…

Κάποια αποσπάσματα που με σόκαραν είναι τα εξής:

 1. Οι σκέψεις είναι μαγνητικές, και οι σκέψεις έχουν συχνότητα. Ενώ σκέφτεστε, οι σκέψεις σας εξαπολύονται στο Σύμπαν, προσελκύοντας δια του μαγνητισμού όλα τα ομοειδή, τα όμοια πράγματα που βρίσκονται στην ίδια συχνότητα, (wtf??)
 2. Ο μόνος λόγος για τον οποίο οι άνθρωποι δεν έχουν αυτό που επιθυμούν είναι ότι σκέφτονται περισσότερο αυτό που δε θέλουν παρά αυτό που θέλουν.
 3. Ο νόμος της έλξης δε λειτουργεί υπολογίζοντας στην εξίσωση τα «μη», τα «όχι» και τα «δεν» ή οποιεσδήποτε άλλες αρνητικές λέξεις. Καθώς εσείς αρθρώνετε αρνητικές λέξεις, να τι λαμβάνει ο νόμος της έλξης: «Δε θέλω να μου φερθεί με αγένεια αυτός ο άνθρωπος.» (ΕΜΕΙΣ), «Θέλω να μου φερθεί με αγένεια, και έτσι να μου φέρονται και οι άλλοι.» (ΣΥΜΠΑΝ) (-.-)
 4. Όπως το Τζίνι του Αλαντίν, έτσι και ο νόμος της έλξης εκτελεί την κάθε σας διαταγή.
 5. Θα σας βοηθήσει να χρησιμοποιείτε τη φαντασία σας και να προσποιηθείτε ότι έχετε ήδη αποκτήσει τα χρήματα που θέλετε. Παίξτε τους πλούσιους και θα νιώσετε καλύτερα σε σχέση με τα χρήματα-καθώς εσείς θα νιώθετε καλύτερα , εκείνα θα εμφανίζονται με ολοένα και μεγαλύτερη συχνότητα στη ζωή σας.
 6. Απεικονίστε νοερά επιταγές στο γραμματοκιβώτιο σας.(εεεε?)
 7. Τα πάντα είναι ενέργεια. Είστε ένας ενεργειακός μαγνήτης, άρα διά του ηλεκτρισμού ενεργοποιείτε τον εαυτό σας προς οτιδήποτε επιθυμείτε. (θα ξεχάσω τη φυσική που έμαθα με αυτά που διαβάζω)

Κάποια αποσπάσματα που μου άρεσαν:

 1. Η δουλειά σας είναι ο εαυτός σας. Αν δε νιώσετε πρώτα εσείς γεμάτοι, δεν έχετε τίποτα να δώσετε σε κανέναν.
 2. Όταν νιώθετε άσχημα για τον εαυτό σας, εμποδίζετε την αγάπη και προσελκύετε στο πολλαπλάσιο ανθρώπους και καταστάσεις που θα συνεχίσουν να σας κάνουν να νιώθετε άσχημα για τον εαυτό σας.
 3. Πάψτε να δίνετε προσοχή στα μηνύματα της κοινωνίας για την ασθένεια και τα γηρατειά. Τα αρνητικά μηνύματα δε σας ωφελούν.
 4. Κάντε αυτό που αγαπάτε. Αν δεν ξέρετε τι σας δίνει χαρά, αναρωτηθείτε: «Που είναι η χαρά μου;»

Κλείνοντας αυτή τη δημοσίευση θέλω και πάλι να τονίσω ότι όλα τα παραπάνω είναι η δική μου προσωπική άποψη για το βιβλίο αυτό. Ίσως να μην του έδωσα την κατάλληλη προσοχή; (αν και δεν το πιστεύω) Απλά δεν με χαρακτηρίζουν όλα αυτά και ειδικά όταν χρησιμοποιούν την επιστημή για να εξηγήσουν καταστάσεις (;) οι οποίες δεν έχουν καμία σχέση με αυτή. Το δυστύχημα (για κάποιους ευτύχημα) είναι πως χρησιμοποιούν την άγνοια των περισσότερων, με αποτέλεσμα το κοινό να ταυτίζεται χωρίς καν να καταλαβαίνει. Έτσι, ο νόμος της παγκόσμιας έλξης που διατυπώθηκε από τον Νεύτωνα ορίζεται ως εξής: «Κάθε σώμα στο σύμπαν έλκει κάθε άλλο σώμα με δύναμη ανάλογη του γινομένου των μαζών τους και αντιστρόφως ανάλογη του τετραγώνου της απόστασης του κέντρου μάζας τους.» και βαρύτητα ονομάζεται η ιδιότητα των υλικών σωμάτων να έλκουν και να έλκονται αμοιβαία με άλλα υλικά σώματα. (τώρα τι σχέση έχουν όλα αυτά με την απαισιοδοξία, το χρήμα, τις ανθρώπινες σχέσεις, την υγεια και όλα τα υπόλοιπα το αφήνω πάνω σας.)

Να έχετε μία όμορφη μέρα,
Σέβη


Ένα έχω να πω, λατρεύω τα rant πάνω σε βιβλία, τα θεωρώ πιο τίμια και αληθινά από ότι τις καλές κριτικές. Άμα δεν σε έχει εκνευρίσει κάτι στο βιβλίο, έστω και κάτι μικρό τότε μάλλον κάτι έχασες από το διάβασμα σου. Άμα θέλετε να δείτε και το δικό μου χειρότερο (δεν θα σας πω ποιο είναι να πάτε να το δείτε) πηγαίνετε στο blog της bibliarakia.

Το χειρότερο βιβλίο μου μπορείτε να το βρείτε εδώ.
Το χειρότερο βιβλίο της bibliarakia μπορείτε να το βρείτε εδώ.

(τα λινκ θα ανοίξουν όταν θα έχουν δημοσιευθεί)

Μέχρι την επόμενη φορά σας φιλώ :*

Tootles!


Twitter
FacebookRSSRSSRSS

9 σκέψεις σχετικά με το “#collab: The secret (worst of mysecretbook)

 1. Είχα πέσει στη παγίδα κάποτε να θέλω να το αγοράσω και πήγα στο βιβλιοπωλέιο το ξεφύλισσα λιγάκι και είδα αυτα τα positive ακαταλαβίστικα τσιτάτα και το άφησα κάτω κι έφυγα… Έχω μια θεια που μου είχε μιλησει γιαυτο και όσο έλεγε έλεγε τα θετικά και να κοιταζόμαστε στον καθρέπτη και να λέμε είμαι η πιο όμορφη από όλες (wtf??) τόσο φρίκαρα.. Η αυτοεκτιμηση η θετική ματιά η αισιοδοξία νομίζω δεν αποκτιέται από το είμαι ομορφη λες και είσαι η Ζιζέλ ξερω γω. Εννοώ πρέπει να κατανοήσεις καποια πράγματα για τον εαυτό σου και τον κοσμο γυρω σου για να έχεις αυτοπεποιηθηση κτλ..

  Μου αρέσει!

 2. Κάποια περίοδο είχα κολλήσει με αυτά τα positive thinking books και ενώ σε ανεβάζουν όταν τα διαβάσεις, μετά που το καλοσκέφτεσαι σου δημιουργούν ακόμα περισσότερο άγχος γιατί πρέπει να νιώθεις χαρούμενος για να προσελκύεις χαρούμενα πράγματα στη ζωή σου αλλά πως να είσαι χαρούμενος όταν είσαι βυθισμένος στη μαύρη κατάθλιψη; Οπότε αγχώνεσαι γιατί δε μπορείς να νιώσεις χαρούμενος κοκ. Τελικά συνεχίζω να διαβάζω τέτοια βιβλία, αλλά με πιο κριτική σκέψη και κρατάω μόνο όσα ταιριάζουν με την ιδιοσυγκρασία μου. Καλή η θετική σκέψη, αλλά με μέτρο 😛
  Υ/Γ: λατρεύω τις αρνητικές κριτικές, αλλά δεν έχω το κουράγιο να γράψω μία χαχαχα

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s