#article: 2017 Reading Challenge (+2018)

done (7).jpg

Πέρασε το 2017 και όπως έχω αναφέρει εκατομμύρια και μία φορές πέτυχα τον στόχο μου στο Goodreads, να διαβάσω δηλαδή 30 βιβλία. Εκτός από το Goodreads αποφάσισα να συμμετέχω στο Reading Challenge του somuchreading (βρείτε το και στο instagram).

Να πω την αλήθεια μου, και τρέπομαι λίγο για αυτό, δεν το πείρα τόσο στα σοβαρά και απλά στο τέλος του χρόνου έβαλα κάτω τον κώλο μου και άρχισα να συμπληρώνω τα βιβλία που ταίριαζαν στις ενότητες που είχε βάλει. Προς έκπληξη μου και τα 30 βιβλία  που είχα διαβάσει βρίσκονταν σε μία από τις κατηγορίες (με λίγο cheat καθώς πολλά βιβλία είναι της ίδιας σειράς και τα έχω βάλει σε διαφορετικές κατηγορίες! σσσςςς Δεν πειράζει!).

Για να δούμε ποια είναι τα βιβλία που διάβασα!

Disclaimer: Δεν θα γράψω περισσότερα για κάθε βιβλίο, καθώς θεωρώ ότι δεν χρειάζεται. Θα σας έχω link για την σελίδα του κάθε βιβλίου στο goodreads ή link για την κριτική μου, άμα έχω γράψει (είναι καινούργιο το blog και δεν έχω για όλα).

 1. Ένα βιβλίο που διαδραματίζεται τα Χριστούγεννα: «Χιονοθύελλα με άρωμα πικραμύγδαλο» της Camilla Läckberg (Goodreads)
 2. Ένα βιβλίο που διαδραματίζεται σε 2 ή περισσότερες χρονικές περιόδους: «Έγκλημα χωρίς δολοφόνο» του Χρήστος Θ. Παπαδημητρίου (Goodreads)
 3. Ένα βιβλίο που διαδραματίζεται κάπου που θα θέλετε να ζήσετε: Λονδίνο στο «Κόκκινο Ρουμπίνι» της  Kerstin Gier (Goodreads)
 4. Ένα βιβλίο που διαδραματίζεται κατά την διάρκεια κάποιου πολέμου: «Ο Τελευταίος Ολύμπιος» του Ρικ Ρίορνταν – Δεν είπε ποτέ ότι πρέπει να είναι πραγματικός πόλεμος μουαχαχαχαχαα- (Goodreads)
 5. Ένα βιβλίο που διαδραματίζεται πριν το 1800: «Μπλε Ζαφείρι» της Kerstin Gier -Εποχή Ρόκοκο, το  μισό βιβλίο έστω… time traveling you know- (Goodreads)
 6. Ένα βιβλίο μιας σειράς τεσσάρων ή περισσότερων βιβλίων: «Η κατάρα του τιτάνα» του Ρικ Ρίορνταν -το τρίτο βιβλίο μιας σειράς με 5 βιβλία- (Goodreads)
 7. Ένα βιβλίο με το όνομα χαρακτήρα του στο τίτλο: «Οι άθλοι του Ηρακλή Πουαρό» της Αγκάθα Κρίστι (Goodreads)
 8. Ένα βιβλίο με αριθμό στον τίτλο: «Φόνος 5 Αστέρων» της Έλενα Ακρίτα (Goodreads)
 9. Ένα βιβλίο με 1 λέξη μόνο στον τίτλο: «Πειθήνια» της Tara Sue Me (Goodreads)
 10. Ένα βιβλίο που δανειστήκατε: «Πρώτος λαχνός για την κόλαση» του Άλμπερτ Τζιαμπρικ -δανειστική βιβλίοθήκη- (Goodreads)
 11. Ένα βιβλίο που ανακαλύψατε μέσω Goodreads ή Instagram: «Uglies» του Scott Westerfeld (Goodreads)
 12. Ένα βιβλίο που βασίζεται σε κάποιο παραμύθι ή μύθο: «Η μάχη του Λαβύρινθου» του Ρικ Ρίορνταν -ελληνική μυθολογία.. λέμε τώρα- (Goodreads)
 13. Ένα βιβλίο που κέρδισε κάποιο ξένο λογοτεχνικό βραβείο τα τελευταία 3 χρόνια: «Το τέρας έρχεται» του Πάτρικ Νες -Carnegie Medal, Greenway Medal- (Goodreads)
 14. Ένα βιβλίο φανταστικού: «Το τσίρκο της νύχτας» της Erin Morgenstern (Goodreads)
 15. Ένα βιβλίο τρόμου: «Κόραλαϊν: Το σπίτι στης ομίχλη» του Νέιλ Γκέιμαν (Goodreads)
 16. Ένα βιβλίο διηγημάτων: «Ζητείται Ελπίς» του Αντώνης Σαμαράκης (Goodreads)
 17. Ένα κόμικς: «Επικίνδυνες Καμπύλες» της Maitena (Goodreads)
 18. Ένα αστείο βιβλίο: «Καλοί Οιωνοί» του Νέιλ Γκέιμαν και Τέρι Πράτσετ (Goodreads)
 19. Ένα αστυνομικό βιβλίο: «Δώδεκα Θεοί τρεις φόνοι» της Μαρλένα Πολιτοπούλου (Goodreads)
 20. Ένα young adult βιβλίο που εκδόθηκε από το 2001 και μετά: «Half Bad» της Sally Green -2014- (Goodreads)
 21. Ένα βιβλίο από είδος λογοτεχνίας που δεν έχετε ξαναδιαβάσει: «Δολοφονώντας τις σκιές» του Αβέρκιος Λουδάρος (Goodreads)
 22. Μια βιογραφία ή απομνημονεύματα: «Don’t panic: Ο μεγάλος οδηγός για να γυρίσετε το γαλαξία με ωτο-στοπ» του Neil Gaiman (Goodreads)
 23. Ένα βιβλίο με λιγότερες από 100 σελίδες: «Το κορίτσι της σιωπής» της Ντοροθυ Γκεηλτ (Goodreads)
 24. Ένα βιβλίο με περισσότερες από 700 σελίδες: «Fifty shades of Grey» της E.L. James -702 σ.- (Goodreads)
 25. Ένα βιβλίο που ο πρωταγωνιστής είναι επιστήμονας: «Κουβεντιάζοντας με μια μούμια» του Έντγκαρ Άλαν Πόε (Goodreads)
 26. Ένα βιβλίο Νοτιοαμερικανού συγγραφέα:  «Φλογισμένη Σελήνη» του Mempo Giardinelli (Goodreads)
 27. Ένα βιβλίο συγγραφέα κάτω των 35 ετών σήμερα:  «Ο χορός των νεκρών» του Βαγγέλη Γιαννίσης -σίγουρα κάτω των 35 αλλά δεν ξέρω πόσο- (Goodreads)
 28. Ένα βιβλίο συγγραφέα που γράφει με ψευδώνυμο: «Επικίνδυνο Καλοκαίρι» του Γιάννη Μαρή -πραγματικό: Ιωάννης Τσιριμώκος- (Goodreads)
 29. Ένα βιβλίο συγγραφέα που ανακαλύψατε για πρώτη φορά φέτος: «Το μυστήριο του κίτρινου δωματίου» του Gaston Leroux (Goodreads)
 30. Ένα βιβλίο 2 ή περισσοτέρων συγγραφέων: «Ιστορίες μελλοντικού ερωτισμού» των Θωμάς Μαστακούρης, David Gerrold, Jeff Duntemann, Nancy Kress, Gene Wolfe, Frederik Pohl, Pat Cadigan, Manuel van Loggem, Larry Niven, Bruce McAllister (Goodreads)

Αυτά είναι τα βιβλία που διάβασα μέσα στο 2017 για το Reading Challenge του somuchreading, αλλά και γενικά τον χρόνο 2017.


Φέτος το ομολογώ θα είμαι πιο σοβαρή και θα βασίσω το διάβασμα μου στην challenge, καθώς δίνει αρκετή βοήθεια στο διάβασμα μου. Το καλύτερο είναι ότι ένας από τους «κανόνες» είναι να ανεβάσεις κριτική σε μια οποιαδήποτε πλατφόρμα (π.χ. instagram, goodreads) ή σε blog, άμα διαθέτουμε. Σηκώνω τα μανίκια μου και αρχίζω το διάβασμα.
Άμα θέλεις να πάρεις και εσύ μέρος, μπορείς να βρεις το 2018 Reading Challenge εδώ.

Μέχρι την επόμενη φορά, φιλάκια!

Μια σκέψη σχετικά μέ το “#article: 2017 Reading Challenge (+2018)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s