#Writing: Update (1)

Γειά σας γατάκια μου, τι μου κάνετε; Οκ μην μου φωνάξετε για την προσφώνηση αλλά τι περιμένατε όταν πατάγατε το url που έγραφε πάνω bookitocatt (το γιατί έχει δύο t είναι μια άλλη πικρή ιστορία και ελπίζω να έχω λεφτά σύντομα για να το διορθώσω). Έχω μια ψύχωση με τις γάτες και το φαγητό, φανταστείτε να έγραφα «γεια σας κεφτεδάκια μου» xD Ναι ναι γελάω!

Λοιπόν λοιπόν λοιπόν! Ξεκινάει μια καινούργια στήλη στο καινούργιο blog μου, με την ονομασία Writing Update. Τι είναι αυτό; Καλά δεν ξέρετε αγγλικά; Πλάκα κάνω μην βαράτε. Το Writing Update όπως υποδηλώνει και το πρωτότυπο (#not) όνομα του είναι εγώ να σας ενημερώνω για το πως πάει το γράψιμο του βιβλίου μου. Είχα αρχίσει πριν ένα χρόνο να γράφω ένα βιβλίο, αλλά επειδή δεν είμαι και από τους ανθρώπους που κάνω focus και άφηνα πολύ καιρό να περάσει μέχρι να βάλω τον κώλο μου κάτω και συνεχίσω, ξέχναγα ακριβώς το τι ήθελα να γράψω και έπαιρνε μια διαφορετική τροπή που δεν μου άρεσε. Με αποτέλεσμα να έχω γράψει δύο κεφάλαια και να τα ξαναγράφω συνέχεια, γιατί με τον να τα διαβάζω ξανά σκέφτομαι όλο και κάτι παραπάνω και κάτι παραπάνω και ούτω κάθε εξής. Αφήστε που ούτε διάγραμμα υπήρχε, άφηνα την ιστορία να με καθοδηγεί και let me tell δεν βοηθάει καθόλου αυτό.

Έτσι σε όλη αυτήν την προσπάθεια να είμαι πιο οργανωμένη με τον χρόνο μου (πράγμα που αποτυγχάνω άμα παρατηρείτε το posting schedule μου) είπα να αρχίσω να βάζω τάξη και το γράψιμο μου. Αυτό το update, λοιπόν, είναι ένας σημαντικός παράγοντας για αυτήν την προσπάθεια. Έχω φρέσκο μυαλό, φρέσκια ιδέα και υπομονή. Θα γίνεται ανά δύο βδομάδες και θα σας λέω πόσο έγραψα τι πάνω κάτω έκανα και άμα δεν έγραψα καθόλου θα διαβάζετε κάμποσο self loathing.

Πάμε στον κεντρικό σκοπό όμως γιατί δεν μας βλέπω καλά.

Τι έχω κάνει τις τελευταίες δύο βδομάδες. Μάλλον τον τελευταίο μήνα. Κατέγραψα την ιδέα μου για να την βλέπω και να μην παρεκκλίνω αρκετά από την κεντρική ιδέα. Μετά έκανα έρευνα. Μεγάλη έρευνα έχω να πω. Το βιβλίο μου έχει σαν βάση την ελληνική μυθολογία, μάλλον να το θέσω καλύτερα για να μην παρεξηγηθώ αργότερα, χαρακτήρες από την ελληνική μυθολογία. Κατατάσσεται στο είδος της φαντασίας και σκεφτόμουν βρικόλακες ή άλλο τέτοιο πλάσμα. Μετά όμως είπα κάτσε ρε φίλε γιατί να χρησιμοποιήσω τέτοια κλισέ και να μην το κάνω λίγο πιο ιδιαίτερο και προ πάντων ελληνικό so greek mythology it is.

Αφού έκανα την έρευνα μου κατέγραψα όλα τα χαρακτηριστικά των χαρακτήρων μου και ανέλυσα κάπως τους πρωταγωνιστές για να έχω κάπου να βασίζομαι και να μην αλλάζω συνεχώς τα χαρακτηριστικά τους στην πορεία επειδή ξέχασα τι τους είχα βάλει, πράγμα που μου συμβαίνει αρκετά.

Τέλος, διάγραμμα. Ω ναι, κατάφερα να κάνω διάγραμμα. Αρχικά το χώρισα σε πράξεις. Έξι πράξεις για την ακρίβεια. Μετά έγραψα μία πρόταση για κάθε πράξη, σαν επεξήγηση. Μετά χώρισα την πρόταση σε κομμάτια με το όνομα κεφάλαια. Εδώ πρέπει να εξηγήσω, αυτά δεν αποτελούν τα κεφάλαια αλλά είναι μια βάση για τα κεφάλαια που θα δημιουργήσω στην συνέχεια. Απλά έτσι άμα μου έρθει μία σκηνή στο μυαλό θα μπορώ να την κατατάξω σε ποια πράξη πάει και σε ποιο μέρος της πράξης. Στο τέλος θα έχω διάσπαρτες βέβαια σκηνές και θα πρέπει κάπως να τις ενώσω…. αγχώθηκα.

Αυτά έκανα πολύ περιληπτικά για να μην γράφω πάρα πολλά. Είμαι έτοιμη να ξεκινήσω ελπίζω. Θα αρχίσω να γράφω και βλέπουμε. Θα γράψω κάποια στιγμή κάτι πιο συγκεκριμένο για το σχεδιάγραμμα μου αλλά αυτή η στιγμή δεν είναι τώρα, το δουλεύω ακόμα.

Αυτά από μένα και μέχρι την επόμενη φορά σας φιλώ.

4 σκέψεις σχετικά με το “#Writing: Update (1)

  1. Είμαι πολύ χαρούμενη που θέλεις να ασχοληθείς με το βιβλίο σου! Μην αγχώνεσαι καθόλου! Και το δικό μου βιβλίο είναι σε τέτοια κατάσταση, υπομονή θέλει και πολλές διορθώσεις. Με πολύ προσοχή θα τα καταφέρεις 😀

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s