Ένα τραγούδι από Φωτιά και Πάγο (GoT S08 Review)

Το παρόν άρθρο περιέχει αποκαλυπτικά στοιχεία για την σεζόν. Διαβάστε με δική σας ευθύνη.

Σας καλωσορίζω σε ένα άρθρο που έπρεπε να είχα κάνει εδώ και μια βδομάδα, αλλά χρειαζόμουν αρκετό χρόνο για να δεχτώ ότι το Game of Thrones τελείωσε. Αυτή είναι, όμως, η πραγματικότητα… το GoT τελείωσε και πρέπει να βρω κάτι άλλο να ασχοληθώ με την ζωή μου (Good Omens εσένα κοιτάω).

Πριν την κριτική σας παροτρύνω να βάλετε στο background το από κάτω τραγούδι και να χαλαρώσετε με λίγο τσάι καθώς δεν θα σας αρέσει αυτό που έχω να πω.

Τώρα που χαλαρώνουμε, -και λίγο κλαίμε καθώς το τραγούδι είναι επικό-, ώρα να μιλήσουμε για την πιο πολυσυζητημένη Σεζόν ever.

Θεώρησα ότι η 8η σεζόν ήταν αρκετά επική και ο τέλειος επίλογος αυτού του οκτάχρονου ταξιδιού (Πρώτο επεισόδιο: 17 Απριλίου 2011).

Θα μπορούσε να είχε τελειώσει με άλλον τρόπο; Φυσικά και θα ήμουν εξίσου ευχαριστημένη εκτός εάν το τέλος ήταν με τον Νεντ Σταρκ να ξυπνάει και να λέει «Γούαου είδα άσχημο όνειρο»… κοιτάω εσάς reddit dudes.

Αφού το έβγαλα αυτό από την μέση ας την σχολιάσουμε με SPOILERS.

Το πρώτο επεισόδιο ήταν μια αρκετά καλή ένωση με την προηγούμενη σεζόν, μιας και είχε περάσει ενάμιση χρόνος και χρειαζόμασταν μια υπενθύμιση. Το γεγονός ότι ο Jamie Lannister παράτησε την Σέρσεϊ, στο τέλος του προηγούμενου κύκλου, με το χιόνι να αρχίζει να πέφτει εξαιτίας «Winter is here» ήταν η τέλεια εικόνα. Έτσι το πρώτο επεισόδιο της 8ης έπρεπε να κάνει την τέλεια σύνδεση και την έκανε.

Είχαμε όλο τον Βορρά να κοιτάει με μισό μάτι την Καλίσι και τον Σνόου να πέθαινε για εκείνη σε σημείο που άρχισα να σκέφτομαι πως είναι όντως μουνόδουλος. Η Σάνσα ήταν λίγο πουτανάκι αλλά χρειαζόταν για να κρατήσει την θέση της αρχηγού και η Άρια άκρως εκνευριστική.

Μετά έχουμε το 2ο και το 4ο επεισόδιο, σκέτο filler ας μην το συζητήσουμε. Δεν έγινε απολύτως τίποτα, απλά βλέπαμε την Καλίσι να τρελαίνεται λίγο περισσότερο. Άσε που έκαναν «Lotr» με έναν δευτερεύων χαρακτήρα να /τραγουδάει την ώρα που πέφτει μοντάζ από σκηνές των κύριων ηρώων.

Η μάχη του Winterfell. Μια από τις πιο επικές μάχες που έχω δει, όσο μπορούσες να δεις εξαιτίας του φωτισμού ή μάλλον την ανυπαρξίας αυτού. Είχαμε τους White Walkers να σκοτώνουν όποιον βρουν μπροστά τους και οι θνητοί να παλεύουν κυριολεκτικά για την ζωή τους. Ο Σαμ εντελώς άχρηστος, καλύτερα να κρυβόταν στην κρύπτη και εκείνος. Οι δράκοι από την άλλη, απλά δεν ξέρω ποια ακριβώς ήταν η δουλειά τους, καθώς δεν έκαναν τίποτα. Μην μιλήσουμε για το γεγονός ότι σε μια μάχη εναντίον των ζόμπι, πήγαν να κρυφθούν σε νεκροταφείο… ΣΕ ΝΕΚΡΟΤΑΦΕΙΟ.

Και Άρια να σκοτώνει τον Βασιλιά Ζόμπι ότι το καλύτερο.

Ο Τύριον είναι ένας από τους καλύτερους χαρακτήρες σε όλη την 8η σεζόν, μαζί με τον Βάρις, που οφείλω να ομολογήσω δεν τον είχα συμπαθήσει στην αρχή. Ο επικείμενος θάνατος του με εκνεύρισε περισσότερο από οτιδήποτε στον κόσμο μαζί με τον θάνατο της Μισάντεϊ.

Ο πόλεμος μεταξύ των ζωντανών ακόμα καλύτερος από τον προηγούμενο. Εντελώς επικών διαστάσεων. Πραγματικά το λάτρεψα αυτό το επεισόδιο. Η μάχη μεταξύ των δύο αδερφών. Ο Σνόου να συνηδητοποιεί ότι έκανε την μεγαλύτερη μαλακία αφήνοντας ελεύθερη την Καλίσι να κάνει ότι θέλει. Ολόκληρη γενοκτονία. Κόσμος να φωνάζει και να τρέχει λίγο πριν τους κάψει ο δράκος. Ήταν όλη η ασχήμια του πολέμου, του πραγματικού πολέμου πέρα από την φαντασία και τους δράκους και τις βλακείες. Αυτός είναι ο πόλεμος όταν δήθεν απελευθερωτές έρχονται να απελευθερώσουν δήθεν φυλακισμένους.

Και τέλος, εκεί που υπάρχει το θέμα είναι στο ότι η Καλίσι είναι πλέον κακιά. Κανένας δεν ήθελε να το αποδεχτεί την ίδια στιγμή που εγώ το είχα προβλέψει από την αρχή. Δεν υπήρχε πιθανότητα να μην εξελισσόταν έτσι η ιστορία.

Αυτό που με χάλασε είναι ότι στο τελευταίο επεισόδιο έτρεξαν όλα τα γεγονότα. Μέσα σε λίγα λεπτά είχαν πιάσει τον Τύριον, σκοτώσει την Καλίσι και αιχμαλωτίσει τον Σνόου. Ένα από τα πιο τραγικά γεγονότα το έτρεξαν σαν να μην έχει σημασία. Ολόκληρη Βασίλισσα πέθανε παιδιάαα, δώστε λίγη σημασία. Μετά γρήγορα γρήγορα βγάλανε τον Μπραν βασιλιά και τον Βορρά ανεξάρτητο κράτος.

Με χάλασε ότι ο Μπραν έγινε βασιλιάς; Καθόλου. Είναι ο μόνος κατάλληλος για βασιλιάς. Δεν τον ενδιαφέρει η δύναμη και ταυτόχρονα δεν πρόκειται να τον διαφθείρει.

Η σκηνή που χαιρετιούνται οι τελευταίοι των Σταρκ είναι τόσο συγκινητικό.

Γενικότερα, ένα τέλος δόθηκε για αυτήν την σειρά. Δεν ευχαρίστησε κανέναν, αλλά ήταν ένα τέλος. Τώρα δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα εκτός από το να διαβάσουμε τα βιβλία.

Εσάς πως σας φάνηκε το τέλος? Αφήστε σχόλιο με τις απόψεις σας να το συζητήσουμε.

3 σκέψεις σχετικά με το “Ένα τραγούδι από Φωτιά και Πάγο (GoT S08 Review)

Σχολιάστε