#booktag: Fall Time, Cozy Time

hpoenb

Δευτέρα σήμερα, καινούργια εβδομάδα, τελευταία εβδομάδα για τον μήνα Σεπτέμβριο και oh boy πόσο γρήγορα πέρασε ο χρόνος. Σε λίγο έρχονται Χριστούγεννα (η αγαπημένη μου γιορτή). Τώρα όμως μπαίνουμε και επίσημα (σύμφωνα και με τον καιρό) στην αγαπημένη μου εποχή: ΦΘΙΝΌΠΩΡΟ.

Ναι ναι ναι, λατρεύω τα υπερμεγέθη πουλόβερ και τα μποτάκια, λατρεύω τα μακρυμάνικα πουκάμισα και τα κολάν, λατρεύω τις ζακέτες, τα μπουφάν και όλα τα πανωφόρια που υπάρχουν (παθαίνω ψύχωση) και γενικά απλά λατρεύω τα ρούχα του φθινοπώρου. Αυτό που λατρεύω περισσότερο από όλα είναι το κρύο. Δεν ξέρω άμα το γνωρίζεις ή το έχεις καταλάβει αλλά, ακόμα και αν είμαι παιδί του Καλοκαιριού (20 July biatched), δεν είμαι στην καρδιά παιδί του Καλοκαιριού. Το σιχαίνομαι. Ζέστη… Ιδρώτας… Λεωφορεία που βρωμάνε… όχι όχι όχι όχι.

Image result for wliia no gif

Τέλος πάντων! Η γλυκιά Ευγνωσία από το «Through The Chapters«, λες και γνώριζε την ψύχωση μου με κάθε τι φθινοπωρινό, με έκανε tag να κάνω την «Fall Time, Cozy Time» book tag (το οποίο ταγκ δεν είχα δει και ντρέπομαι πάρα πολύ γιατί συνήθως προσπερνάω τα άτομα που έχουν κάνει ταγκ καθώς πιστεύω ότι δεν θα είμαι σε αυτά). Την υπερευχαριστώ για αυτό και πάμε να την δούμε!

1/Crunching Leaves – ο κόσμος είναι γεμάτος χρώμα
Επιλέξτε ένα βιβλίο που έχει κόκκινο, πορτοκαλί, και κίτρινο σ ‘αυτό.

40660834Βρήκα ένα εξώφυλλο που έχει πορτοκαλί και κίτρινο, κόκκινο δεν νομίζω ότι έχει (εκτός άμα δεν το βλέπω). Το βιβλίο «Να με φωνάζεις με τ’όνομα σου» το επέλεξα γιατί, αν και διαδραματίζεται το καλοκαίρι, μου θυμίζει πολύ φθινοπωρινό τοπίο… δεν ξέρω γιατί.

Έχει αυτά τα vibes του φθινοπώρου στο εξώφυλλο, με κιτρινωπά και πορτοκαλωπά φύλλα, και τον κιτρινοπράσινο ουρανό. Νιώθω ότι κοιτάζω ένα ζεστό φθινοπωρινό απόγευμα στα μέσα στου Σεπτεμβρίου λίγο πριν πέσει ο ήλιος και φέρει μια περίεργη δροσιά που θα σε κάνει να πας να αρπάξεις την μάλλινη ζακέτα σου και ξαπλώσεις στην αιώρα που έχεις στην αυλή για να διαβάσεις, με το αμυδρό φως της λάμπας φθορίου, ένα βιβλίο για ανεκπλήρωτους έρωτες και χαμένους εραστές.

Μπορείς να βρεις την κριτική μου για αυτό το βιβλίο εδώ.

2/Cozy Sweater – Επιτέλους έχει αρκετό κρύο για να βγάλεις το ζεστό ρούχο σου!
Ποιο βιβλίο σας δίνει αυτή την ζεστή εικόνα?

20549830Αμέσως το μυαλό μου πήγε στο βιβλίο «Χιονοθύελλα με άρωμα πικραμύγδαλου», το μοναδικό που έχω διαβάσει της Lackberg. Ο πρωταγωνιστής έχει εγκλωβιστεί με την οικογένεια της κοπέλας του εξαιτίας μια χιονοθύελλας. Εκεί γίνεται ένα έγκλημα και τα λοιπά και τα λοιπά…. διάβασε το βιβλίο ή πήγαινε στην καταπληκτική (γκουχου γκουχου) κριτική που έχω γράψει εδώ.

Μόνο που βλέπεις το όνομα του βιβλίου νιώθεις μια ψύχρα να σε τυλίγει και σε συνδυασμό με το χιονισμένο τοπίο είναι ότι πρέπει για ένα κρύο απόγευμα.

Βέβαια άνετα θα μπορούσε να επιλέξω το βιβλίο «Ο χορός των νεκρών» του Γιαννίση ή το βιβλίο «Κόραλαϊν» του Neil Gaiman, μιας και αυτά δίνουν αυτό το χουχούλικο vibe. Ή μπορούσα να βάλω το βιβλίο «Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος» γιατί ξεκινάει το Σεπτέμβρη με την καινούργια σχολική χρονιά και γυρνάς πίσω στο σπίτι σου με το Hogwarts και τον υγρό καιρό να σε περιμένει.

3/Fall Storm – ο άνεμος βρυχάται και η βροχή πέφτει καταρρακτωδώς. 
Επιλέξτε το αγαπημένο σας βιβλίο ή είδος που αγαπάτε να διαβάσετε σε μια βροχερή μέρα.

Γενικότερα δεν έχω αγαπημένο είδος ή βιβλίο ανάλογα τον καιρό. Μπορεί να βρεθώ να διαβάζω το καλοκαίρι ένα βιβλίο που διαδραματίζεται το καταχείμωνο ή ακριβώς το αντίθετο, τον χειμώνα ένα βιβλίο που διαδραματίζεται το καλοκαίρι. Δεν είμαι από τους mood readers. Είμαι περισσότερο random reader. Μπορώ όμως να αναφέρω το αγαπημένο μου βιβλίο (γκούχου-σειρά-γκούχου) όλων των εποχών (χχεχεχεχε pun intended). Αυτό δεν είναι άλλο από την σειρά βιβλίων «Ruby Red» με τα βιβλία «Ruby Red«, «Sapphire Blue«, «Emerald Green«. Τα έχω διαβάσει από δύο φορές και ετοιμάζομαι μέσα στην χρονιά και για την τρίτη (χμμμμ μπορεί να τα διαβάσω μια βροχερή μέρα μουεχεχεχεχεχεχε).

4/Cool Crisp Air (Ψυχρός αέρας) 
Ποιος είναι εκείνος ο κουλ χαρακτήρας με τον οποίο θα θέλατε να ανταλλάξετε θέσεις;

Να ανταλλάξω θέσεις; Πραγματικά ποιος δημιούργησε αυτήν την ερώτηση; Ξέρει ότι σχεδόν όλοι οι πρωταγωνιστές υποφέρουν; Για να σκεφτώ όμως, όλο και κάποιος θα υπάρχει.

Θα μου άρεσε να έμπαινα στην θέση της Γκουέντολιν από το «Ruby Red». Έχει τον κούκλο Γκίντεον δίπλα της και μπορεί να ταξιδεύει στον χρόνο. Λατρεύω τα ταξίδια στον χρόνο. Βέβαια όλοι προσπαθούν να την σκοτώσουν αλλά δεν έχει σημασία γιατί τα ταξίδια της είναι επικά. Άσε που ας είμαστε ειλικρινείς θα ήμουν πιο γαμάτη πρωταγωνίστρια από την ίδια γιατί εκείνη άφηνε τον έρωτα να της επηρεάζει τις αποφάσεις, εγώ έστω θα είχα την λογική ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΠΡΙΝ ΧΤΥΠΗΣΩ.

Βέβαια, μου άρεσε η σκέψη της Ευγνωσία και θα προσθέσω, για να κάνω άλλο ένα απαράδεκτο πρόμο, ότι θα ήθελα να ήμουν στην θέση της Ηλέκτρας, ενός χαρακτήρα από το βιβλίο που γράφω εδώ και ένα χρόνο. Δεν είναι η πρωταγωνίστρια, και oh boy δεν θα ήθελα να είμαι στην θέση της πρωταγωνίστριας, αλλά είναι badass και καταπληκτική και ξέρει τι της γίνεται και έχει μαγικές ιδιότητες… τι άλλο να ζητήσει κανείς.

5/Hot Apple Cider
Ποιο είναι εκείνο το βιβλίο που είναι underhyped ενώ εσείς θα θέλατε να πάρει μεγάλες διαστάσεις για να το διαβάσουν όλοι;

20828673Αυτή η ερώτηση είναι η καλύτερη ερώτηση που υπάρχει γιατί ξέρω το βιβλίο, έχω το βιβλίο και ΤΟ ΕΧΩ ΣΤΕΙΛΕΙ ΣΧΕΔΟΝ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΥΣ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΔΩΡΟ ΒΙΒΛΙΟ.

Μιλάω για το βιβλίο «Γένεση» του Bernard Beckett.

Θα μιλήσω για αυτό και στην κριτική που ετοιμάζω αλλά θα σου πω και εδώ ότι είναι ότι καλύτερο έχω διαβάσει και ότι πιο mind blown. Αποτελεί μια αλληγορία επιστημονικής φαντασίας με τη μορφή φιλοσοφικού θρίλερ.

«Η Άναξ ζει στο μακρινό μέλλον, σ’ ένα νησί που ονομάζεται Πολιτεία – το μόνο μέρος στον κατεστραμμένο από τον πόλεμο και τις ασθένειες κόσμο που παραμένει σταθερό και πειθαρχημένο, με «μόνο» κόστος την ελευθερία των πολιτών του. Η Άναξ έχει μελετήσει το βίο του Άνταμ Φορντ, ενός ευφυή επαναστάτη ο οποίος αγωνίστηκε για την ανθρώπινη αξιοπρέπεια ενάντια στην απολυταρχική κοινωνία του νησιού της. Τώρα, μόνη ενώπιον τριών Εξεταστών, καλείται να διαπραγματευτεί την ιστορία του τόπου της, καθώς και ζητήματα όπως «τι είναι άνθρωπος» και «τι σημαίνει να έχεις συνείδηση και ψυχή», προκειμένου να πάρει μια θέση στην Ακαδημία που διοικεί την Πολιτεία. Πριν, όμως, συμπληρωθούν οι ώρες της εξέτασής της, θα έρθει αντιμέτωπη με ένα τρομακτικό ερώτημα: Τι σημαίνει στ’ αλήθεια να εiσαι άνθρωπος;«

Μπορείς να το βρει στην Πολιτεία μόνο με 1,99 ευρώ, τίποτα σε σχέση με τα 15ευρα που δίνουμε για βιβλία, αλλά αντάξιο τους. Σου λέω ότι δεν θα απογοητευτείς. (Άμα όντως το πάρεις βγάλε φώτο και ανέβασε την στο instagram ή κανονικά ή σε story και κάνε με add. Όχι για κάποιον σημαντικό λόγο απλά για να δω πόση αγάπη θα πάρει το βιβλίο τελικά!)

6/Coats, Scarves, and Mittens – Όταν ο θερμοκρασία έχει πέσει και είναι καιρός να καλυφθούμε με τα παλτά, κασκόλ και γάντια.
Έχετε κάποιο βιβλίο με εξώφυλλο που να σας ντροπιάζει ή να μην σας αρέσει ώστε να το κρατάτε καλυμμένο?

Για οτιδήποτε διαβάζω είμαι περήφανη και δεν  καλύπτω ποτέ τα βιβλία μου. Άμα ντρέπομαι για το βιβλίο που διαβάζω τότε δεν το διαβάζω. Είναι απλό το θέμα. Πάντα να είσαι περήφανος για αυτό που διαβάζεις ακόμα και αν είναι το πιο hardcore ερωτικό μυθιστόρημα που υπάρχει. Δεν υπάρχει κανένας άξιος για να σε κρίνει. Όλα τα μυθιστορήματα είναι άξια για να φαίνονται.

7/Pumpkin Spice
Ποιες είναι οι φθινοπωρινές λιχουδιές που σας κρατάνε παρέα στο διάβασμα;

Λιχουδιές; Αδυναμία υπολογισμού…

Τι εννοείς λιχουδιές; Εμένα μου αρέσει να τρώω ολόκληρα γεύματα την ώρα που διαβάζω. Μου αρέσει η κρεατόπιτα πολύ, αλλά και ο μουσακάς. Από γλυκά λατρεύω οτιδήποτε με σοκολάτα και την καρυδόπιτα. Πολλές φορές τρώω και παγωτό (ναι μέσα στο φθινόπωρο).

8/Warm Cozy Bonfires
Ποιους θα προ(σ)καλέσεις να κάνουν το ταγκ?

ΜΟΥΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑΑ!

Θα κάνω ταγκ το καινούργιο blog στην γειτονιά «Caffeinated Dreams» από την καταπληκτική Αθηνά!
Μετά πάμε σε μια από τις αγαπημένες μου book bloggers Σέβη με το blog «My secret book«.
Τέλος, θα βάλω και την Αλεξάνδρα με το επικό «Matobookalo«, η οποία νομίζω δεν κάνει book tags αλλά δεν πειράζει!

Related image

Αυτά από εμένα για σήμερα. Θα τα λέμε από εδώ και πέρα κάθε Δευτέρα, Τετάρτη και Παρασκευή, σπάνια τα Σάββατα, με καινούργια άρθρα. Θα τα λέμε σχεδόν κάθε μέρα από την σελίδα μας στο Facebook «One Broke Bookworm» και κάθε μέρα μέσα από τα stories μου στο instagram (@bookitocat).

tootles

12 σκέψεις σχετικά με το “#booktag: Fall Time, Cozy Time

  1. Μόλις διάβασα το πρώτο prompt αμέσως μου ήρθε στο μυαλό το «Να Με Φωνάζεις Με Το Όνομα Σου» και πραγματικά είναι τοσο φθινοπωρινό εξώφυλλο για ένα τόσο καλοκαιρινό βιβλίο !! Ευχαριστώ για το τάγκ

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Λοιπόν! την Γένεση την θυμάμαι από έναν κατάλογο του Πατάκη(χρόνια πριν!)! και θυμάμαι ότι τότε κάτι μου είχε αρέσει, δεν θυμάμαι τι ακριβώς αλλά ήταν ΚΑΤΙ! αλλά επειδή νομίζω ότι δεν είχα πολυκαταλάβει με τι είχε να κάνει δεν αξιώθηκα να το πάρω ποτέ…….και τώρα το ξαναθυμήθηκα!

    Αρέσει σε 1 άτομο

  3. Είσαι πολύ γρήγορη! Με τη πρώτη επιλογή «Να με Φωνάζεις με το όνομά σου» με κέρδισες αμέσως! Πόσο το αγαπώ ένας θεός ξέρει! Επίσης με έβαλες σε μεγάλο πειρασμό για το βιβλίο «Γένεση»! Μα μόνο 1,99 ευρώ?!?!

    Αρέσει σε 2 άτομα

Σχολιάστε