#booktag: Harry Potter Tag

Hello Potterheads of Earth and beyond!

Η @bibliarakia έκανε το Harry Potter Tag και με πώρωσε ξανά στο Harry Potter (όχι ότι χρειάζομαι βοήθεια ή δεν είμαι συνέχεια πωρωμένη με το Harry Potter, αλλά λέμε τώρα). Έτσι είπα να την κάνω κι εγώ, μιας και συμφωνώ με τα λεγόμενα της: γιατί το μπλογκ δε θα ήταν ολοκληρωμένο χωρίς την potterhead πλευρά μου.

Btw πηγαίνετε και κάντε ένα follow στο blog της γιατί είναι καταπληκτικό και μετά ελάτε ξανά εδώ για να διαβάσετε την Tag.

picgifs-harry-potter-144641

Λίγα λόγια αρχικά για την πώρωση μου με τον κόσμο του Χάρι. Είμαι από αυτούς που πρώτα είδαν τις ταινίες και μετά διάβασαν τα βιβλία. Ναι γιουχάρετε με, βρίστε με, έχετε απόλυτο δίκιο. Δεν είμαι περήφανη για τον εαυτό μου. Οι ταινίες όμως έγιναν ένα μεγάλο μέρος της παιδικής μου ηλικίας και του ατόμου που είμαι σήμερα. Τις έχω δει όλες στον κινηματογράφο τουλάχιστον την πρώτη εβδομάδα που παίζονταν, αν όχι στην πρεμιέρα. Είναι μεγάλη αγάπη. Είμαι φανατική Slytherin. Λατρεύω οτιδήποτε έχει να κάνει σχέση με τον κόσμο της μαγείας. Ξέρω facts που κάνουν τους muggle να με κοιτάνε σαν να είμαι εξωγήινη. Έχω διαβάσει τα fanfics της ζωή μου και έχω γράψει και η ίδια Fanfiction πάνω σε αυτό (The Broken Time Turner).

youre-just-as-sane-as-i-am-luna-in-harry-potter-gif

So η αγάπη μου για όλον αυτόν τον κόσμο φτάνει τόσο ψηλά που ξεφεύγει και από τα ίδια μου τα χέρια. Μην τα πολυλογώ όμως…

Let’s get started!

  1. Αγαπημένο βιβλίο:
    Όπως είπα, τα βιβλία τα διάβασα λίγο πιο μετά από τις ταινίες. Πιστεύω ότι άμα τα διάβαζα στην ηλικία που έπρεπε θα ερωτευόμουν το πρώτο βιβλίο «Ο Χάρι Πότερ και η φιλοσοφική λίθος». Όμως δεν τα διάβασα στην ηλικία που έπρεπε και μου άρεσε περισσότερο το «Ο Χάρι Πότερ και οι Κλήροι του Θανάτου». Είναι τόσο σκοτεινό και ανατριχιαστικό που απλά το λατρεύω.
  2. Λιγότερο αγαπημένο βιβλίο:
    Δεν ξέρω πως να απαντήσω σε αυτήν την ερώτηση. Το καθένα είναι ωραίο για τα δικά του δεδομένα. Θα μπορούσα να πω «Ο Χάρι Πότερ και ο ημίαιμος πρίγκιψ» γιατί δεν συνέβη και τίποτα στο βιβλίο. Ήταν απλά filler με όλα τα ιστορικά στοιχεία που χρειαζόμασταν. Πέθανε και ο Ντάμπλιντορ, που δεν τον πήγαινα και τόσο.
  3. Αγαπημένη ταινία:
    Αγαπημένη μου ταινία είναι «Ο Χάρι Πότερ και ο Αιχμάλωτος του Αζκαμπάν». Αρχικά γιατί εμφανίζονται οι Marauders, που λατρεύω (να το βιβλίο που όλοι μας χρειάζονται) και επειδή έχει σχέση με ταξίδι στον χρόνο, που αποτελεί το αγαπημένο μου trope. Απλά μπορώ να την βλέπω συνέχεια.
  4. Λιγότερο αγαπημένη ταινία:
    Μάλιστα. Θα μπορούσα να πω πάλι ότι εδώ μπαίνει «Ο Χάρι Πότερ και ο Ημίαιμος Πρίγκιψ». Ήταν η ταινία στην οποία δεν συναίβει τίποτα. Πραγματικά τίποτα. Ευτυχώς που υπήρχε το βιβλίο και κατάλαβα γιατί ο Σνέιπ ήταν ο Ημίαιμος Πρίγκιψ. Δεν εξηγούσε τίποτα και απλά ήταν μία σαχλή ρομαντική ταινία με λίγη μαγεία για να λέμε ότι είναι Χάρι Πότερ.
  5. Αγαπημένο Quote:

    “You’ll stay with me?’Until the very end,’ said James.”
    ― J.K. Rowling, Harry Potter and the Deathly Hallows

    «Happiness can be found even in the darkest times if one only remembers to turn on the light»
    -Albus Dumbledore

  6. Αγαπημένος Weasly:
    Δεν μπορείς να επιλέξεις μόνο έναν. Για αυτό επιλέγω και τους δύο. Τι δεν καταλάβαται για ποιους λέω; Fred και George Weasley!
  7. Αγαπημένος γυναικείος χαρακτήρας:
    Δεν χρειάζεται ούτε να το σκεφτώ ούτε να το εξηγήσω. Μία είναι η μεγαλήτερη badass. Minerva McGonagall!
  8. Αγαπημένος αντρικός χαρακτήρας:
    Λατρεύω πολύ τον Fred και George Weasley, αλλά τους είπα ξανά (αν και είναι άδικο γιατί είναι οι αγαπημένοι μου αντρικοί χαρακτήρες). Άρα στην θέση τους μπαίνει ο Draco Malfoy… τι εννοείς ότι επειδή θα ήθελα να έχω τα παιδιά του δεν είναι ο αγαπημένος μου αντρικός χαρακτήρας; Καλά.. καλά έχεις δίκιο…. Ο αγαπημένος μου αντρικός χαρακτήρας είναι ο Sirius Black (και ο Remus Lupin βέβαια, αυτοί πάνε μαζί).
  9. Σκηνή στην οποία έκλαψες:
    Σε μία μόνο; Πλάκα μου κάνεις;
    Αρχικά όταν πέθανε ο Dobby. Μετά όταν πέθανε ο Sirius, ενώ είχε υποσχεθεί στον Χάρι ότι θα τον προστατεύει. Όταν ανακάλυψαν ότι ο Remus με την Tonks, αφήνοντας ορφανό το παιδί τους. ΟΤΑΝ ΠΕΘΑΝΕ Ο FRED ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΔΙΚΑΙΟ ΚΑΙ ΔΕΝ ΧΡΙΣΗΜΕΥΕ ΠΟΥΘΕΝΑ YOU FUCKING J.K. ROWLING.
    Im not crying, you are crying!
  10. Πώς σου φάνηκε το τέλος της σειράς:
    *γέλαει μανιακά*
    Πιο τέλος; Αφού δεν έχει τελειώσει ακόμα.
    *αγκαλιάζει τα πόδια της*
    Τίποτα δεν τέλειωσε ακόμα. Το Hogwarts με περιμένει. Τίποτα δεν έχει τελειώσει. χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕ! Ο ΚΟΣΜΟΣ ΤΗΣ ΜΑΓΕΙΑΣ ΔΕΝ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ ΠΟΤΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

*Αρπάζει το ραβδί της και ανεβαίνει πάνω στην σκούπα τρέχοντας γύρω από όλο το σπίτι*

tenor

9 σκέψεις σχετικά με το “#booktag: Harry Potter Tag

      1. Έχω το πρώτο βιβλίο στην βιβλιοθήκη μου κοντά δύο χρόνια αλλά δεν το έχω πάρει απόφαση ακόμα. Αν και από την ώρα που είδα τις ταινίες σκάλωσα άσχημα

        Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε