#series: Τρεις σειρές του Netflix που είδα

1. Για πάντα Μάγισσα (2019)

popcornpopcornpopcorn

Είδος: Drama, Fantasy
Κύκλοι: 1 κύκλος (10 επεισόδια)

Η σειρά «Για πάντα μάγισσα» είναι μια Κολομβιανή σειρά που ακολουθάει τις περιπέτειες της Κάρμεν, μιας μάγισσας που, κάνοντας συμφωνία με έναν μάγο, ταξίδεψε από το 17ο αιώνα, ξεφεύγοντας από τον θάνατο στην πυρά, στο τώρα για να σώσει τον έρωτα της ζωής της από βέβαιο θάνατο.

Σαν ιδέα ήταν ένα πανέξυπνο κόνσεπτ που χρειαζόταν ένα push παραπάνω. Είχε έξυπνους χαρακτήρες που διαδρούσαν φυσικά μεταξύ τους και βοήθαγαν την ροή της ιστορίας. Το θέμα ήταν ότι σαν πλοκή έτρεχε και είχε κάποιες τρύπες που με δυσκολία μπάλωνες. Γενικοτέρα, την απόλαυσα σαν ολότητα απλά θα μπορούσαν άνετα να κάνουν μια καλύτερη δουλειά, χωρίς να μιλάω για special effect ή κάτι τέτοιο, αλλά μιλώντας για το σενάριο γενικότερα.

Εγώ πάντως θα κράταγα δυο τρεις εκπλήξεις ώστε να υπάρχει η περίπτωση μιας δεύτερης σεζόν (άμα την έχετε δει πείτε για να σας πω τι εννοώ καθώς spoilers) και επείσης θα έκανα και κάτι με το love interest, καθώς εγώ είχα ένα ship και δεν ήταν αυτό που κατέλειξε τέλος πάντως (αργκκ spoilers are killing me).

2. Ρωσική Κούκλα (2019)

popcornpopcornpopcornpopcorn

Είδος: Drama, Paranormal
Κύκλοι: 1 κύκλος (8 επεισόδια)

Η σειρά «Ρωσική Κούκλα» μιλάει για την Νάντια που στο πάρτυ των 36ων γενεθλίων της παγιδεύεται σε μια σουρεαλιστική λούπα και έρχεται αντιμέτωπη ξανά και ξανά με τον θάνατο της. Προσπαθεί, λοιπόν, να βρει τρόπο να βγει από αυτήν την περίεργη = λούπα και να συνεχίσει την, καταθλιπτική κατ’ εμέ, ζωή της.

Αυτή η σειρά ήταν καταπληκτική για μένα. Σε έβαζε σε σκέψη και προσέγγιζε αρκετά ευαίσθητα θέματα χωρίς όμως να υπερβαίνει αυτήν την νοητή γραμμή που θα μπορούσε να την κάνει υπερβολική. Η πλοκή, αν και λίγο χαώδης, ήταν on point. Είχε μια ωραία ροή χωρίς να σε κάνει να βαριέσαι που βλέπεις σχεδόν το ίδιο πράγμα ξανά και ξανά. Σε κάνει να προσέχεις τις λεπτομέρειες χωρίς όμως να τις προσέχουν οι ίδιοι οι πρωταγωνιστές. Ήταν αρκετά καλοδουλεμένο και πραγματικά μπράβο τους.

Με εκνεύρισε αρκετά η πρωταγωνίστρια και ο τρόπος ζωής της που μερικές φορές ήθελα να πεθάνει. Λάτρεψα έναν άλλον χαρακτήρα που εμφανίζεται προς την μέση της σειράς. Με κατέστρεψε το τέλος. Δεν μπορώ να πω εξαίτιας των spoilers αλλά με έκανε να πάθω ένα μικρό σοκ και ήθελα απλά μια συνέχεια της σειρά μόνο και μόνο να δω το μετά. Προφανώς δεν γίνεται να υπάρξη συνέχεια, τουλάχιστον αυτής της πλοκής, γιατί κάπου σταματάει όλο αυτό, αλλά κόλλησα τόσο πολύ με τους χαρακτήρες που απλά ήθελα να μάθω για την ζωή τους μετά την λούπα. Αξίζει αρκετά να την δεις και μην σου πω ότι ΠΡΕΠΕΙ να την δεις.

3. Η Ακαδημία της Ομπρέλας (2019)

popcornpopcornpopcornpopcornpopcorn

Είδος: Action, Comedy, Superhero
Κύκλοι: 1 κύκλος (10 επεισόδια)

Η σειρά «Η ακαδημία της Ομπρέλας» ακολουθάει 7 παιδιά που γεννήθηκαν την ίδια μέρα, αν και οι μητέρες τους δεν ήταν έγκυοι στην αρχή της ημέρας, τα οποία κατάφερε να υοθετήσει ένας επιστήμονας. Αυτά τα παιδιά είχαν κάποιες ιδιαίτερες δυνάμεις, τις οποίες εκμεταλεύτηκε ο επιστήμονας για να δημιουργήσει μια ομάδα super ηρώων, αν και στο τέλος απλά κατέληξε μόνος του, καθώς τα παιδιά των παράτησαν και έφυγαν. Η σειρά ξεκινάει με τον θάνατο του επιστήμονα, ο οποίος αποτελεί τον λόγο που μαζεύτηκαν όλα τα παιδιά, όντως ενήλικες πλέον, ξανά στο σπίτι τους. Κάπως έτσι ξεκινάει η πλοκή και, ω θεέ, δεν μπορείτε να φανταστείτε που καταλήγει.

«Η ακαδημία της ομπρέλας» αποτέλεσε την σειρά που με έκανε απλά να πωρωθώ σε σημείο μετά από βδομάδες να την σκέφτομαι ακόμα. Είναι πολύ καλά δουλεμένη, ακόμα και το special effect ήταν κομπλέ. Μέσα στο δράμα και την δράση ενσωματώνει αρκετά καλά την κωμωδία χωρίς να γίνεται γελοίο. Σου παρουσιάζει χαρακτήρες με ελλατώματα, οι οποίοι αναπτύσονται όσο πηγαίνει η σειρά, αρκετά ρεαλιστικοί, αν εξαιρέσεις ότι έχουν δυνάμεις, που μπορείς να ταυτιστείς μαζί τους εύκολα. Η ιστορία δεν πάει γραμμικά αλλά έχει flashbacks που μπορεί ορισμένες φορές να σε μπερδέψουν μέχρι να καταλάβεις τι δείχνουν. Η πλοκή δεν έχει τρύπες καθώς σου εξηγεί τα πάντα. Σε κρατάει σε αγωνία με plot twist που, αν και τα περιμένεις, σε εκπλήσουν έτσι κι αλλιώς. Υπήρχαν κάποιες λεπτομέρειες που δεν μου άρεσαν, όπως το παίξιμο της Paige η οποία υποτίθεται ήταν το όνομα της σειράς, ή κάποια storylines που δεν μου κόλαγα τόσο στην κεντρική ιστορία.

Αγαπημένος χαρακτήρας είναι ο πέντε, ξεκάθαρα. Λατρεύω το παίξιμο του ηθοποιού που, ενώ είναι ένα 13χρονο παιδί, σε κάνει άνετα να πιστεύεις ότι ο τύπος είναι 64 παγιδευμένος στο κορμί 13χρονου. Πραγματικά ας του φέρει κάποιος το Όσκαρ του. Άλλος αγαπημένος χαρακτήρας είναι ο Klaus, ο οποίος δίνει πόνο στην ερμηνεία του και λατρεύω την τρέλα του. Επίσης, Cha-Cha και Hazel, ήταν καταπληκτικό δίδυμο και το comic relief της σειράς οφείλω να ομολογήσω.

Και κάτι άλλο που θα ήθελα να προσθέσω: υποτίθεται ότι γεννήθηκα 43 μωρά την ίδια μέρα από γυναίκες που δεν ήταν έγκυοι στην αρχή της ημέρας, αυτά τι γίνανε; Αν σκεφτείς ότι οι 7 είχαν κάποιες δυνάμεις, δεν θα είχαν και οι υπόλοιποι 36; Αυτοί τι έγιναν; Που πήγαν; Δεν είχαν κάποια επίπτωση στην πραγματικότητα της σειράς; Έχω πολλές απορίες που πρέπει κάποιος να μου τις απαντήσει. Βασικά να γίνει τελικά η δεύτερη σεζόν και να περιλάβουν απαντήσεις είτε για τους υπόλοιπους 36 είτε για το πως δημιουργήθηκε ο πιθηκάνθρωπος είτε για το πως η «Επιτροπή» επιλέγει άτομα και από ποια χρονολογία. Πολλές απορίες βασισμένες σε λεπτομέριες, με την πιο βασικιά μου ερώτηση να αφορά για το πως τελειώνει η σειρά καθώς δεν βγάζει αρκετό νόημα, αν και αυτή η συγκεκριμένη απορία μιλάει για την δημιουργία παράδοξου στο χρονικό συνεχές και δεν ξέρω κατά πόσον μπορεί να απαντηθεί.


Αυτά, λοιπόν, γλυκέ μου αναγνώστη. Τώρα παράτα ότι κάνεις και πήγαινε δες αυτές τις σειρές. Μην ανησυχείς δεν θα πάρει πολύ… και θα το απολαύσεις… μουαχαχαχαχα! Μετά έλα και σχολίασε άμα σου άρεσαν ή όχι, να κάνουμε μια συζήτηση μωρέ, γιατί ωραίος ο μονόλογος αλλά χωρίς παρέα το ρακί είναι πικρό (εμ δεν ξέρω καν αν στέκει αυτή η φράση αλλά let’s go with it…).

Εγώ πάντως πάω να διαβάσω κανένα βιβλίο γιατί έτσι όπως το πάω θα τελειώσει ο χρόνος με 3 βιβλία εκ των οποίων το ένα θα είναι της σχολής (κλαίω). Τα λέμε, λοιπόν, την επόμενη φορά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s