Παρουσίαση Βιβλίου: «Μετάλλαξη» της Ναταλίας Βαϊοπούλου

Το καλοστημένο σύστημα των δεκατεσσάρων πόλεων της Ενότητας Ειρήνης έχει λύσει σχεδόν όλα τα πολιτικά, κοινωνικά, οικονομικά και βιοποριστικά προβλήματα. Εκτός από ένα: Τις μεταλλάξεις.

Οι μεταλλάξεις είναι όντα που, λόγω του γονιδίου Ρ5, έχουν αποκτήσει συγκεκριμένες ηλεκτρομαγνητικές ικανότητες. Είναι πλάσματα που μπορούν να ανάβουν λάμπες με την αφή τους και να ελέγχουν από απόσταση μικρά και μεγάλα, μεταλλικά αντικείμενα. Ιστορικά γεγονότα και αμέτρητες επιστημονικές έρευνες μιλούν για τον απόλυτο κίνδυνο που είναι αναγκαίο να απαλειφθεί.

Οι μεταλλάξεις πρέπει να πεθάνουν.

Είναι δύσκολο να εντοπιστούν. Οι μεταλλάξεις μοιάζουν με ανθρώπους, συμπεριφέρονται σαν άνθρωποι και μιλούν σαν άνθρωποι. Δεν παύουν, όμως, να είναι η συντριπτική μειοψηφία, όντα ασταθή, λάθη της φύσης, με μοναδικό σκοπό να φέρουν την καταστροφή. Ή μήπως δεν είναι;

Η Αιμιλία είναι μία μετάλλαξη που κρύβεται από τον κόσμο. Πιστεύει πως είναι ένα γενετικό τέρας και έχει μία παράλογη επιθυμία: θέλει να ζήσει. Ο Ορφέας είναι επίσης μετάλλαξη. Ξέρει τα μυστικά πίσω από το γονίδιο Ρ5. Μαζί με μία ομάδα, που κρύβεται στις σκιές, προσπαθεί να αποκαλύψει την αλήθεια.

Μία κοινωνία που τρέφεται από την τρομοκρατία και τον φόβο…
Καλώς ήρθατε στην Ενότητα Ειρήνης!

από την περιγραφή του βιβλίου στο Goodreads

Την Τρίτη 12/2 πήγα με δειλά βηματάκι στον πολυχώρο Αίτιον, όπου κατά τις 7μμ γέμισε με λάτρεις της λογοτεχνίας του φανταστικού για να παρακολουθήσουν την παρουσίαση βιβλίου της Ναταλίας Βαϊοπούλου «Μετάλλαξη».

Ήταν μια ευχάριστη ατμόσφαιρα, σαν να παρακολουθείς συζήτηση φιλενάδων, αν και υποπτεύομαι ότι ναι κάνουν παρέα, και χάρηκα ιδιαιτέρως που την παρακολούθησα από κοντά, από τις λίγες παρουσιάσεις βιβλίο στις οποίες έχω πάει να πω την αλήθεια.

Μέσα από ιστορίες για το πως γνώρισαν την συγγραφέα, η μικρή ομάδα κοριτσιών που μίλαγε για το βιβλίο μας παρουσίασε έναν καινούργιο κόσμο με το όνομα Ενότητα Ειρήνης και μας μετέφεραν 500 χρόνια στο μέλλον, όπου τίποτα δεν είναι όπως φαίνεται. Από τα λόγια τους και μόνο ήθελες να αρπάξεις το βιβλίο από τα χέρια της συγγραφέας και να τρέξεις να κρυφθείς σε μια γωνιά ώστε να το ρουφήξεις μέχρι και την τελευταία λέξη.

Η συγγραφέα μας εκμυστηρεύτηκε ότι θα αποτελέσει τριλογία, αν και οι υπόλοιπες κοπέλες αστειεύτηκαν ότι μπορεί να είναι παραπάνω. Μάθαμε το τι τράβηξε η Βαϊοπούλου μέχρι να τελειώσει το βιβλίο και άλλες ευχάριστες ιστορίες.

Το βιβλίο «Μετάλλαξη» κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πηγή και μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Αυτά από μένα και τα λέμε την επόμενη φορά που θα βγω από την σπηλιά μου.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s