#KnowItAll: Η Αριάδνη και τα μυστικά ενός αρχαίου θρύλου

Τσαλδάρη, Α. (2007). Η Αριάδνη και τα μυστικά ενός αρχαίου θρύλουΑθήνα: Κέδρος
Pages: 400
ISBN: 978-960-04-3432-3

Γεια σας όμορφοι και χριστουγεννιάτικοι βιβλιοφάγοι μου!!!!

Παραμονή Χριστουγέννων το άρωμα από τα μελομακάρονα και τους κουραμπιέδες πλανιέται στον αέρα! Γι αυτό και εγώ για σήμερα όντας ιδιαίτερη μέρα σας έχω ετοιμάσει μια ΒΙΒΛΙΟΚΡΙΤΙΚΗ!!!! ΝΑΙΙ ΖΗΤΏ επιτέλους αξιώθηκε η γαϊδούρα να ανεβάσει!

Μία βιβλιοκριτική επίσης ιδιαίτερη καθώς ετοιμαστείτε σε όλο το άρθρο να κάνω απλά fangirling για το βιβλίο που διάβασα!

Ας ξεκινήσω!

Το βιβλίο ονομάζεται  “Η Αριάδνη και τα μυστικά ενός αρχαίου θρύλου” από την Αναστασία Τσαλδάρη. Η πρωταγωνίστρια είναι προφανώς η Αριάδνη, ένα συνηθισμένο κορίτσι όπου μία συνηθισμένη μέρα καθώς είχε πάει εκδρομή με το σχολείο της, ανοίγει η γη και την καταπίνει! Εξαφανίζεται! Μην ανησυχείτε δεν είναι δραματικό! Βρίσκεται λοιπόν σε έναν άγνωστο για εκείνη κόσμο και προσπαθεί να δει πως θα ξεμπλέξει από εκεί που έμπλεξε. Μέσα από αυτή τη διαδικασία κάνει φιλίες, αντιμετωπίζει φόβους και μαθαίνει μια καινούργια ζωή που κανένας δεν φανταζόταν ότι μπορεί να υπάρχει!

Η πλοκή εξελίσσεται και δεν σε αφήνει λεπτό να πάρεις τα χέρια σου από το βιβλίο. Ενώ ξεκινάει μέσα σε ένα ρεαλιστικό τοπίο καθώς προχωράει το βιβλίο παίρνει η θέση η φαντασία και απλά σε ταξιδεύει!

Κρατάει την αγωνία αλλά και ταυτόχρονα σε ρουφάει και ζεις της περιπέτειες της Αριάδνης μαζί της. Σε τραβάει από την πραγματικότητα που ζεις και βρίσκεσαι και εσύ να ανακαλύπτεις αυτόν τον νέο κόσμο, να δένεσαι με την πρωταγωνίστρια και να νιώθεις την χαρά, τη λύπη και τον φόβο της για το άγνωστο.

Η γραφή έχει ροή, χωρίς επιτηδευμένο λεξιλόγιο αλλά και με περιγραφές που πραγματικά είναι σαν να βλέπεις μπροστά σου όλο το τοπίο! Είναι ένα βιβλίο ευκολοδιάβαστο για όλες τις ηλικίες. Κατατάσσεται στην παιδική λογοτεχνία όμως με μεγάλη ευχαρίστηση διαβάζεται και από μεγαλύτερους!

Σε όλη την ανάγνωση του βιβλίου μπορώ να πω ότι με κράτησε και μάλιστα με μεγάλη ανυπομονησία και να δω τι γίνεται στο πρώτο αλλά και όταν το τελείωσα ήθελα ακόμη πιο πολύ να διαβάσω και τη συνέχεια της σειράς.

Είναι το πρώτο βιβλίο της σειράς. Ακολουθεί το δεύτερο που ήδη έχει εκδοθεί με τον τίτλο “Η Αριάδνη και τα ιερά κειμήλια του βυθού” και υπάρχει ένα τρίτο το οποίο δεν έχει εκδοθεί ακόμη.. ΑΝΤΕ ΚΕΔΡΕ ΤΙ ΚΑΝΕΙΣ ΜΕ ΤΗ ΖΩΗ ΣΟΥ; Αν έχεις την καλοσύνη προχώρα στην έκδοση γιατί θα μας σκάσεις. Δεν μπορώ αγανάκτησα.

Γι αυτό λοιπόν το προτείνω 100%!!! Απλά το λάτρεψα! Και για να ζηλέψετε να σας πω ότι το βιβλίο μου είναι με αφιέρωση και υπογεγραμμένο από τη συγγραφέα μουαχαχαχαχαχαχχα!!!

Αλλά μην ζηλεύετε πολύ γιατί σας ετοιμάζουμε εδώ στο μπλογκ ΕΚΠΛΗΞΑΡΑ που δεν θα ξέρετε από που σας ήρθε χεχεχεχε!! Προετοιμαστείτε ψυχολογικά πάρτε βαθιές ανάσες και θα μάθετε τι είναι… κάποια στιγμή! (ξέρω είναι κακό αυτό που κάνω αλλά μου αρέσει να σας κρατάω σε αγωνία).

#knowitall

Υ/Γ: Μην ξεχάσετε τρελάρες πολύ αγαπημένοι που διαβάζετε αυτές τις αράδες καθημερινώς, να ακολουθήσετε την Ερατώ σε insta (@bookitocat) και γραφτείτε στο newsletter ώστε να μην γλιτώσετε ποτέ…. μουαχαχαχαχαχαχαχααχαα!!!

2 σκέψεις σχετικά με το “#KnowItAll: Η Αριάδνη και τα μυστικά ενός αρχαίου θρύλου

  1. Βρίσκομαι για πρώτη φορά στο blog σου και ως βιβλιόφιλη έχω αρκετές σελίδες ακόμη να εξερευνήσω. Η Αριάδνη με κέρδισε, πρέπει να ομολογήσω…!❣️Κάπως μου φέρνει σε μια Ελληνίδα Αλίκη (στη Χώρα των θαυμάτων;;;) και μιας και θεωρώ (αν και κλισε πια) την παιδική/εφηβική λογοτεχνία ένα είδος για υψηλά EQ, θα το δοκιμάσω!
    More Netflix…please!

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε