#xmas18: Δώρα και εσύ

Εικόνα: TheFourWalls / Via thesefourwallsblog.com

19 Δεκεμβρίου, 2018

Άμα είχες πατήσει ένα βίντεο στο youtube κάπου εδώ θα έπεφτε το intro και θα πήγαινε κάπως έτσι: Παπαπαπαραρπαπαπαπαραπαααααα Χριστούγεννα με την Ερατώ κλάνγκ. Αλλά δεν είναι βιντεάκι έτσι θα πρέπει να μουρμουρίζεις από μέσα σου τα τρίγωνα κάλαντα καθώς διαβάζεις αυτό το μοναδικό και θεσπέσιο άρθρο για το πιο σημαντικό έθιμο των Χριστουγέννων: ΔΩΡΑ

Δεν θέλω να φανώ επιφανειακή σκύλα αλλά τα δώρα, όπως και να το κάνεις, είναι ότι πιο σημαντικό σε όποιες γιορτές και να σκεφτείς. Πρέπει να έχεις ένα σχέδιο και το να δηλώσεις «Θα πάρω βιβλία σε όλους» δεν είναι σχέδιο, είναι περισσότερο μια ιδέα. Για το τι δώρο θα πάρεις σε κάθε έναν από τους γνωστούς σου πήγαινε στο ποστ που έγραψε η καταπληκτική διαχειρίστρια αυτού του blog (μπορώ να γίνω και περισσότερο ψωνάρα άμα θες) πέρσι τέτοια εποχή που λεγόταν: «On the last day of Christmas«. Σήμερα, όμως, εφόσον το έχουμε ήδη συζητήσει, δεν θα αναλωθούμε σε αυτό αλλά θα μπω στα βάθη του μυαλού σου και θα σου δείξω πως πρέπει να αντιδράς σε κάθε κατηγορία δώρου. Μαζί μπορούμε να φέρουμε εις πέρας το ρητό «Καλά Χριστούγεννα» γιατί μαζί μπορούμε να καταφέρουμε τα πάντα… γκούχου όπωςνακατακτήσουμετονκόσμο γκούχου…

Ας αρχίσουμε τα καλά δώρα όπου είναι και το πιο απλό. Όταν σου φέρνουν ένα καταπληκτικό δώρο απλά ενθουσιάσου όπως θα έκανες κανονικά. Όταν όμως το δώρο είναι βιβλίο πρέπει να φερθείς λίγο πιο έξτρα ώστε να χαρούν οι δικοί σου και να σου παίρνουν πιο συχνά βιβλία. Θα το πάρεις στα χέρια σου.  Θα καταλάβεις ότι είναι βιβλίο εξαιτίας του σχήματος του αλλά δεν θα το πεις σε κανέναν. Θα το ανοίξεις και μόλις εμφανιστεί το βιβλίο και στους άλλους απλά άρχισε να ουρλιάζεις όσο δεν ούρλιαξες ποτέ. Πρέπει να λες ευχαριστώ ανά τρία δευτερόλεπτα, μέτρα από μέσα σου αν χρειαστεί, και να αγκαλιάζεις το άτομο που σου έδωσε το δώρο ανά δύο λεπτά το περισσότερο. Μπορείς να τα βάζει μαζί αυτά τα δύο, δηλαδή να λες ευχαριστώ και να αγκαλιάζεις. Το πρόσωπο σου πρέπει να είναι η επιτομή του ενθουσιασμού, πρέπει να τους κάνεις να πιστέψουν ότι και αύριο να σε σκοτώσουν δεν θα σε ένοιαζε γιατί μόλις είχες την καλύτερη μέρα της ζωής σου… μπορεί και να είχες, δεν ξέρω πόσο μίζερη είναι η ζωή σου και δεν μπορώ να το κρίνω σαν ένα άτομο που πωρώνεται με fictional χαρακτήρες και δεν κάνει τίποτα άλλο από το να διαβάζει βιβλία μέσα στον δορυφόρο της πολύ μακριά από την γη και τους αηδιαστικούς ανθρώπους της. Εμ νομίζω ξέφυγαμε… πίσω στο θέμα λοιπόν. Εδώ είναι το δύσκολο κομμάτι, πρέπει να τους πείσεις ότι πρέπει σε κάθε γιορτή να σου κάνουν δώρο ένα βιβλίο. Έτσι πρέπει σε αδιάφορα διαστήματα να θυμάσαι το δώρο και πόσο σε ενθουσίασε ώστε να τους τρυπώσεις την ιδέα μέσα στο μυαλό για να αρχίσουν να το σκέφτονται ασταμάτητα. Μπορείς, εάν σε βολεύει, να βάλεις υπενθύμιση στο κινητό, απλά πρόσεχε να μην το δουν οι υπόλοιποι.

Τώρα αρχίζουν τα δύσκολα. Έρχεται η μητέρα σου και σου δίνει ένα ορθογώνιο δώρο. Το επεξεργάζεσαι με τα χέρια σου και καταλαβαίνεις ότι όντως είναι βιβλίο. Με λαιμαργία ανοίγεις το χαρτί και αντικρίζεις μπροστά σου το βιβλίο που συνεχώς προσπέρναγες όταν ήσουν στα βιβλιοπωλεία γιατί είχες διαβάσει μια φορά το οπισθόφυλλο σε ένα παζάρι βιβλίων και το βρήκες απεχθές, να το όμως τώρα σε κοιτάζει σχεδόν εμπαίζοντας σε. Γυρνάς προς την μητέρα σου και εκείνη χαμογελάει με τόση άγνοια που απλά την λυπάσαι. Ότι και να κάνεις μην δείξεις την απογοήτευση σου. Χαμογέλα και ευχαρίστησε για το δώρο σου, αγκάλιασε το άμα θες. Άρχισε να κάνεις την κανονική ενθουσιασμένη αντίδραση και λέγε ευχαριστώ ανά μισή ώρα και δίνε μια αγκαλιά μαζί του, πάντα μαζί, δεν θες να φανείς τόοοοσο ενθουσιασμένος. Άστο στην άκρη. Το επόμενο πρωί πάρτο στην τουαλέτα και άφησε το εκεί για να καταλάβουν μερικοί μερικοί πόσο σκατένιο ήταν το βιβλίο, αλλά συνέχισε να τους ευχαριστείς για να σου πάρουν βιβλίο και του χρόνου. Τώρα απλά κάνε την προσευχή σου να μην είναι το ίδιο απαίσιο. Α και εσείς μητέρες, πατέρες και λοιποί συγγενείς, εάν το βιβλίο που πήρατε βρίσκεται τουλάχιστον στην τουαλέτα χωρίς να το διαβάζει κανείς τότε αναθεωρείστε το πόσο καλό δώρο ήταν… spoiler alert: δεν ήταν.

Το επόμενο δώρο είναι πιο μικρό και υπερβολικά μαλακό. Το ανοίγει και τρόμος διαγράφεται στο πρόσωπο σου. Ποιος παίρνει κάλτσες για δώρο τα Χριστούγεννα; Τις μόνες κάλτσες που θέλουμε τα Χριστούγεννα είναι αυτές που κρεμάμε στο τζάκι για να μας ρίξει μέσα ο Άι Βασίλης γλυκά, όχι αυτά τα στενάχωρα μαύρα κομμάτια υφάσματος. Άμα βρέθηκες σε αυτήν την κατάσταση ξεφορτώσου αμέσως τον τρόμο και πράξε ανάλογα στο πόσο συμπαθείς τον εκάστοτε συγγενή. Άμα τον συμπαθείς αρκετά πες ευχαριστώ, δώσε μια αγκαλιά και μετά άφησε τες στη άκρη. Όταν πας να τον δεις φόρεσε τες για να φανείς το καλό παιδί. Άμα δεν τον συμπαθείς όμως τότε απλά πέταξε το στα μούτρα καθώς σηκώνεσαι πάνω παίρνοντας μια βαθιά ανάσα. «Φύγε από το σπίτι μου γλοιώδη τύπε» φώναξε και μετά πρόσθεσε με αυταρέσκεια «και όχι δεν πρόκειται να κάτσεις με την νεολαία γιατί δεν είσαι η νεολαία είσαι γέρος, με το ένα πόδι στο τάφο. Σε βλέπω ήδη να πεθαίνεις. Φύγε από το σπίτι μου και γύρνα στον τάφο σου πτώμα». Σίγουρα δεν θα σου ξαναπάρει δώρο κάλτσες ή οποιοδήποτε δώρο ή γενικά δεν θα ξαναπατήσει σπίτι σου. Συγχαρητήρια μόλις ξεφορτώθηκες τον περίεργο θείο.

Το παραπάνω εφαρμόζεται και σε παιδικά παιχνίδια όταν είσαι άνω τον 20, σε ρούχα που δεν σου κάνουν, περίεργα πραγματάκια που δεν έχεις δει στην ζωή σου, σε ένα Άι Βασίλης που κατεβάζει το παντελόνι του for the lols και στις μινιατούρες των Χριστουγεννιάτικων δέντρων. Αφού έχω ένα κανονικό δέντρο τι να κάνω την μινιατούρα στο τέλος των Χριστουγέννων; Να την κρεμάσω μήπως στο δέντρο και να δημιουργήσω ένα παράδοπξο που μπορεί να καταστρέψει τα χριστούγεννα για πάντα; Αυτό θες; Να καταστραφούν τα χριστούγεννα; Ντροπή σου.

Και κάπου εδώ πρέπει να σου πω με όλη την ειλικρίνεια που με χαρακτηρίζει: δεν έχει σημασία το δώρο αλλά η σκέψη. Και σου το λέει μια κοπέλα που όλα τα δώρα που έχει κάνει είναι diy’s (στα οποία πρέπει να αντιδράς σαν να είναι ότι καλύτερο υπάρχει στον κόσμο γιατί ο άλλος έριξε χρόνο πάνω σε αυτό το περίεργο πράγμα που κρατάς στα χέρια σου όσο και δεν μπορείς να καταλάβεις τι ακριβώς είναι). Εφόσον σε σκέφτηκε καλό είναι και να το αγαπάς το δώρο και μην πας τα επόμενα Χριστούγεννα και το δώσεις σε κάποιον άλλον… πλέον έχει συνδεθεί το όνομα σου με αυτό το δώρο. Εκτός άμα κανονίσεις να πας στο Μεξικό μετά, να αλλάξεις το όνομα σου σε Μιγκέλ και αρχίσεις να εκτρέφεις Αλπάκα.


Αυτά από εμένα! Καλές γιορτές με φίλους και συγγενείς, γεμάτες εκπλήξεις από το καταπληκτικό μας ιστολόγιο *wink wink*

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s