Προβλέψεις 5 αστεριών (⭐)

hpoenbΞεκίνησε από την καταπληκτική BooksandLala (το αντίστοιχο βίντεο μπορείτε να το βρείτε εδώ), το συνέχισε η ακόμα πιο καταπληκτική Ιωάννα (το ένα μισό του A court of Books μιας και το ίδιο καταπληκτική είναι και η Στέλλα), -το οποίο ποστ μπορείτε να βρείτε εδώ-, και τώρα το ταπεινό αυτό blog θα προσπαθήσει να συναγωνιστεί την καταπληκτικότητα των από πάνω για να φέρει μια μετριότητα υψηλών στάνταρ.

Τι εννοώ; Δεν έχω ιδέα αλλά ακουγόταν καλύτερο στο μυαλό μου. Πρόκειται να το σβήσω για να γράψω κάτι που βγάζει νόημα; Μπαααααααα!

Αρχικά να πω ότι σαν γενικό tbr έχω αμέτρητα βιβλία από τα οποία μπορώ να βρω 10 που θα τους έβαζα 5 αστεράκια πριν καν τα ξεκινήσω, το θέμα είναι ότι δεν πρόκειται όλα να τα διαβάσω σε ένα σύντομο διάστημα έτσι έκανα ένα πράμα αδιανόητο: μείωσα το tbr μου. Πως το έκανα αυτό; Απλά έβαλα στο «to read» μόνο όοοσα βιβλία έχω στην βιβλιοθήκη μου. Ναι έχω ακόμα την άυλη λίστα των «θέλω να διαβάσω» αλλά άμα το ξεχάσω το βιβλίο τότε δεν ήθελα να το διαβάσω από την αρχή.

Έτσι θα μιλήσουμε για τα βιβλία που θέλω να διαβάσω το επόμενο διάστημα και πιστεύω ότι θα πάρουν 5 στα 5. Η booksandlala είχε βάλει το χρονικό διάστημα του ενός χρόνου. Εγώ βάζω το χρονικό διάστημα των τεσσάρων μηνών. Γιατί; Έτσι! To spice up things!

Τέρμα η παρλαπιπίαση let’s get started!

Και κάπου εδώ εγώ βρήκα μεγάλο πρόβλημα στο να επιλέξω. Ξέρετε είμαι πολύ αυστηρή, θα μπορούσα να πω, με τις βαθμολογίες μου. Δεν είμαι η κοπέλα που θα βάλει εύκολα 5 αστέρα σε κάτι. Τα 3 αστέρια τα βάζω σαν να μην υπάρχει αύριο, σε σημείο να έχει γίνει πλέον το πεντάρι μου. Άμα δείτε και τα στατιστικά που κρατάω (*γκουχουcontrolfreakγκουχου*) στα 25 βιβλία που έχω διαβάσει μέχρι στιγμής έχω μόνο 3 πεντάρια και 10 τριάρια…. Πρέπει να είναι το υπέρτατο βιβλίο ή να μου κινήσει πολύ το ενδιαφέρον για να βάλω 5. Τέσπα για να δούμε τι ελπίζω να είναι τόσο καλό για 5 (και πραγματικά το ελπίζω γιατί όλα αυτά τα έψαχνα και τα ήθελα σαν τρελή και μόλις τα αγόρασα δεν τα έπιασα στα χέρια μου μήπως με απογοητεύσουν).

32943802Πρώτο βιβλίο που θέλω και ελπίζω να είναι 5/5 είναι το «Winter» της Marissa Meyer. Θέλω να είναι 5/5 γιατί έχει 1104 σελίδες, αυτό είναι πολύς από τον χρόνο που δεν έχω. Βέβαια θεωρώ ότι θα μπει στα αγαπημένα μου γιατί είναι το τελευταίο της αγαπημένης μου σειράς «The Lunar Chronicles». Το Σίντερ πήρε 4/5. Το Σκάρλετ πήρε 4/5. Το Κρες πήρε 5/5. Δεν μπορεί να πέσει τόσο πολύ το τελευταίο. Τι στο καλό έγραψε η Meyer σε 1104 σελίδες που θα με κάνει να μην τι αγαπήσω.

Κάπου εδώ θα έμπαινε η περιγραφή του βιβλίου αλλά επειδή περιέχει σπόιλερς για τα τρία πρώτα και μπορεί να μην το έχετε διαβάσει, θα σας βάλω λοιπόν την περιγραφή του πρώτου βιβλίου ακριβώς όπως την έχει το goodreads.

«Η Σίντερ είναι η πιο προικισμένη μηχανικός του Νέου Πεκίνου, αλλά έχει την ατυχία να ζει με μια τυραννική μητριά και δύο αδελφές. Επιπλέον είναι σάιμποργκ — πολίτης β΄ κατηγορίας δηλαδή. Στα δεκάξι της το μόνο που την απασχολεί είναι να προλαβαίνει να ικανοποιεί τις απαιτήσεις της μητριάς και των αδελφών της. Μια μέρα εισβάλλει στο εργαστήριό της ο όμορφος πρίγκιπας Κάι ζητώντας της να επισκευάσει το αγαπημένο του ανδροειδές. Η έλξη που νιώθει ο ένας για τον άλλον μοιάζει να μην έχει καμιά τύχη, ειδικά εκείνη τη χρονική στιγμή που το βασίλειο απειλείται από την τρομερή βασίλισσα της Λούνα, της πρώτης αποικίας των ανθρώπων στη Σελήνη.Έτσι ξεκινάει η απίστευτη περιπέτεια της Σίντερ, κατά την οποία θα ανακαλύψει ότι η τύχη της ανθρωπότητας βρίσκεται στα χέρια της.
Ποια είναι τελικά η Σίντερ;«

25494343Λάτρεψα τα «Θανάσιμα Εργαλεία» (The Mortal Instruments). Οι «Δαιμονικές Μηχανές» (The Infernal Devices) είναι στις τοπ σειρές που έχω διαβάσει. Άρα είναι φυσικό και επόμενο να λατρέψω τα «Σκοτεινά Αντικείμενα» (The Dark Artifacts). Έτσι το «Lady Midnight» πρέπει να είναι ένα 5/5, αλλιώς η Clare δεν αναπτύχθηκε συγγραφικά. Τι εννοώ. Όταν διάβασα την πρώτη σειρά (TMI) ήταν πολύ ανώριμη η γραφή της μέχρι το τρίτο βιβλίο, από το τέταρτο και μετά βελτιώθηκε. Στην δεύτερη σειρά (TID) απογειώθηκε ο τρόπος γραψίματος. Η ιστορία και το σκεπτικό έτσι κι αλλιώς μου αρέσει αρκετά άρα από εδώ και έπειτα αστεράκια θα προσθέτει ο τρόπος γραψίματος και ελπίζω να με βγάλει ασπροπρόσωπη.

«Η Emma Carstairs είναι πολεμίστρια, μια κυνηγός των σκιών, και η καλύτερη της γενιάς της. Ζει για να πολεμάει. Πάντα μαζί με τον parabatai της, τον Julian Blackthorn, περιπολεί τους δρόμους του Λος Άντελες, όπου οι βρυκόλακες κάνουν πάρτι στο Sunset Strip, και οι νεράιδες είναι έτοιμες να ανοίξουν πόλεμο απέναντι στου Κυνηγούς των σκιών. Όταν άνθρωποι και νεράιδες βρίσκονται δολοφονημένοι με τον ίδιο τρόπο με τους γονείς της Emma, όταν ήταν παιδί, μια περίεργη συμμαχία δημιουργείται. Είναι η ευκαιρία της Emma για εκδίκηση και του Julian να πάρει τον αδερφό του Mark πίσω, ο οποίος είναι αιχμάλωτος από τις νεράιδες. Πρέπει να λύσουν τις δολοφονίες πριν γίνουν οι ίδιοι στόχος του δολοφόνου.«

Έχει μαγεία και μυστήριο, σαν παραφυσικοί ντετέκτιβ ψάχνουν και αναλύουν στοιχεία. Είμαι απλά ενθουσιασμένηηηηη!

34496775Το «A Darker Shade of Magic» της V.E. Schwab ήταν στο tbr μου από τότε που πρωτοκυκλοφόρησε το 2015. Από τότε πέρασαν τρία ολόκληρα χρόνια πριν το πάρω στα χέρια μου και τελικά δεν το αγόρασα καν εγώ αλλά ήταν δώρο. Λατρεύω τόσο όλο το σκεπτικό και την ιδέα του βιβλίου σε βαθμό που απλά πωρώνομαι με τα παράλληλα Λονδίνα. Για όποιον δεν το ξέρει έχω δύο μεγάλες πωρώσεις σε κόνσεπτ βιβλίων: 1)παράλληλοι κόσμοι και 2)ταξίδι στον χρόνο. Έτσι πιστεύω, ξέροντας τον εαυτό μου, ότι θα είναι 5/5 για εμένα. Μέχρι που διάβασα την κριτική ενός ατόμου που εμπιστεύομαι σχεδόν τυφλά για τις αναγνωστικές του απόψεις, του somuchreading (Γιάννης στο όνομα). Ενώ δεν είπε άσχημα λόγια για το βιβλίο τα θέματα που έπιασε με έκαναν να ξανασκεφτώ το πόσο καλό θα είναι σαν βιβλίο ή άμα θα είναι ένα καθαρό πεντάρι (μπορείτε να βρείτε την κριτική εδώ). Όμως σκεπτόμενη ποια θεωρώ 5/5 για αυτό το άρθρο δεν μπορούσε να φύγει από το μυαλό μου αυτό το βιβλίο. Συνεχίζει να είναι πρόβλεψη για 5/5 ότι και να κάνω, όταν όντως το διαβάσω θα δούμε άμα βγω αληθινή.

«Ο Kell είναι ο τελευταίος Antari-μάγοι με την σπάνια δυνατότητα να ταξιδεύουν μεταξύ των παράλληλων Λονδίνων: Κόκκινο, Γκρι, Άσπρο και, κάποτε, Μαύρο. Εκείνος έχει μεγαλώσει στο Κόκκινο Λονδίνο και επίσημα υπηρετεί την Maresh Empire ως πρέσβης, ταξιδεύοντας μεταξύ του Κόκκινου και του Λευκού Λονδίνου, το οποίο είναι το πιο βαρετό καθώς του λείπει η μαγεία. Ανεπίσημα, ο Kell, είναι λαθρέμπορος εξυπηρετώντας τους ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν ακόμη και τις ελάχιστες αναλαμπές ενός κόσμου που δεν θα δουν ποτέ. Μετά από μια συναλλαγή που πήγε άσχημα, ο Kell μπλέκεται σε μια περιπέτεια για να σώσει όλους τους κόσμου αλλά το κυριότερο για να μείνει ζωντανός»

33257478Τέλος έχουμε το «All rights reserved» του Gregory Scott Katsoulis. Ένα βιβλίο με τόσο δυνατό περιεχόμενο που απορώ γιατί κανείς δεν μιλάει για αυτό. Και αυτό το ήθελα από όταν πρωτοκυκλοφόρησε πέρσι. Αυτό είναι το κακό με το προσωπικό hype, ανεβαίνουν συνεχώς οι προσδοκίες σου μέχρι που σου δίνει η πραγματικότητα ένα χαστούκι. Αλλά όντως πιστεύω ότι θα είναι 5/5. Πιάνει τα αγαπημένα μου θέματα όπως δυστοπία, επανάσταση και μια δυναμική πρωταγωνίστρια (όπως έχω διαβάσει σε διάφορες κριτικές). Είναι το μόνο βιβλίο που είμαι σχεδόν σίγουρη ότι θα μπει στα αγαπημένα μου, αλλά όπως σας είμαι αρκετά hype από μόνη μου.

«Σε έναν κόσμο που κάθε λέξη και χειρονομία έχει πνευματικά δικαιώματα, είναι πατενταρισμένη ή έχει trademark, ένα κορίτσι αποφασίζει να μείνει σιωπηλή παρά να πληρώνει για να μιλάει. Η ανυπακοή της και ξαφνική σιωπή απειλή να ξεδιπλώσει τον ίδιο τον ιστό της κοινωνίας.«

Θα μπορούσα να κάτσω να μεταφράσω όλη την περιγραφή αλλά νομίζω ότι μόνο αυτή η παράγραφος σου στέλνει ρίγη και σε κάνει να θες να το διαβάσει όπως και δήποτε.


Αυτά είναι λοιπόν τα 4 βιβλία (μπορεί και μοναδικά) που θεωρώ ότι θα πάρουν ένα καθαρό 5/5. Εσείς ποια πιστεύετε ότι θα είναι τα πεντάρια σας για τον χειμώνα; Απαντήστε στα σχόλια για να δω μήπως μεγαλώσει το tbr μου άλλο λίγο.

Και ξέρετε κάτι; Θα το κάνω tag, γιατί όχι; Έτσι κι αλλιώς είμαστε μια ολόκληρη βιβλιοφιλική κοινότητα πλέον. Ας ενωθούμε.

Κάνω tag να πούνε τις δικές τους προβλέψεις:

Αυτά από μένα! Σας χαιρετώ

tootles

15 σκέψεις σχετικά με το “Προβλέψεις 5 αστεριών (⭐)

  1. Το a Darker Shade of Magic το είχα διαβάσει πριν μερικά χρόνια, μάλλον όταν πρωτοβγήκε! Το συνιστώ ανεπιφύλακτα. Ο Kell ο πρωταγωνιστής ειναι to die for, έχει πρωτότυπη μαγεία και δημιουργεί έναν κόσμο με πολλή φαντασία! Το πρώτο βιβλίο το λάτρεψα, αλλά πρέπει να ομολογήσω ότι τα επόμενα δεν μου πολυαρεσαν (το τρίτο το μίσησα δηλαδή). Και το πρώτο από μόνο του όμως δίνει ένα closure, οπότε μην το φοβηθείς! Ελπίζω να το διαβάσεις και να το απολαύσεις!

    Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Πολύ ωραίες απαντήσειςς😄 (θενκιου για το mention😍) Ψιλοδύσκολο έτσι; κι εγώ σκεφτόμουν πολλή ώρα για να καταλήξω σε αυτά τα πέντε που διάλεξα😂 το a darker shade of magic θέλω κι εγώ πολύ να το διαβάσω, όπως και το vicious της ιδίας, αλλά τώρα το πότε..με τέτοιο tbr…😂😂

    Αρέσει σε 3 άτομα

Σχολιάστε