Project Β: Μετά το Καλοκαίρι

hpoenb

Σύμφωνα με το τελευταίο update για το Project B (που μπορείτε να βρείτε εδώ) είχα αποκτήσει, μέχρι τις 28 Ιουνίου, 31 καινούργια βιβλία (είτε από αγορά είτε από δώρο), από τα οποία είχα διαβάσει τα 10. Αυτό σημαίνει ότι μου είχαν μείνει γύρω στα 21 βιβλία αδιάβαστα, από αυτήν την λίστα τουλάχιστον.

Τα πράγματα άλλαξαν το καλοκαίρι.

Κάνουμε ένα fast forward τρεις μήνες μετά και φτάνουμε στο εξωφρενικό αριθμό των 37 βιβλίων που αγοράστηκαν στο 2018. Με λίγα λόγια μέσα σε τρεις μήνες μεγάλωσε η συλλογή μου κατά 6 βιβλία. Όμως δεν τα άφησα να κάθονται. Εφάρμοσα έναν από τους κανόνες των καινούργιων βιβλίων, όσο περισσότερο μπορούσα δηλαδή,: «Όταν το αγοράζεις διάβασε το«. Έτσι από τα 6 καινούργια βιβλία διαβάστηκαν τα 3, άρα μας έμειναν 3 αδιάβαστα.

Πριν είχαμε 21 αδιάβαστα καινούργια βιβλία. Τώρα έχουμε 24 καινούργια αδιάβαστα βιβλία.

Μέσα στους τρεις μήνες, όμως, διάβασα και 4 βιβλία που ήταν αγορασμένα πριν τον Ιούνιο (όπου έκανα και το πρώτο update).

Σύνολο διαβασμένα μέχρι στιγμής: 17 βιβλία
Απομένουν: 20 βιβλία

Συμπέρασμα. Ενώ αγόρασα 6 παραπάνω βιβλία, αντί να μεγαλώσουν τα αδιάβαστα, μειώθηκαν κατά 1. Διαβάστηκαν, δηλαδή, μέσα στο τρίμηνο αυτό 7 βιβλία. Πράγμα καταπληκτικό άμα δεν είχα αγοράσει αυτά τα καταραμένα 6 βιβλία (αν και από τα 7 βιβλία που διάβασα, τα τρία ήταν από τα καινούργια).

Πάμε δυναμικά με καινούργιο κανόνα στο Project B, που ποτέ δεν εφάρμοσα.

Κανόνας Νούμερο Καινούργιος: Αγοράζεις 1 βιβλίο ανά 3 βιβλία που διαβάζεις.

Για να δούμε πως θα τα πάμε το επόμενο διάστημα.

Next Update whenever.


Το αστείο είναι ότι δεν έχω καθίσει να μετρήσω όλα τα βιβλία που δεν έχω διαβάσει από την βιβλιοθήκη μου, γιατί άμα το κάνω αυτό θα γελάμε μέχρι να χιονίσει.


Εσείς μετράτε τα αδιάβαστα σας;

Έχετε κανόνες για την αγορά βιβλίων;

Έχει πετύχει ποτέ το book buying ban σας;

Θέλετε απλά να πείτε «γεια» να γνωριστούμε;

Κάτω είναι τα σχόλια για να απαντήσετε σε αυτές τις σημαντικές ερωτήσεις.

Τα λέμε!

tootles

12 σκέψεις σχετικά με το “Project Β: Μετά το Καλοκαίρι

    1. Να σου πω την αλήθεια, έτσι όπως έχω καταντήσει διαβάζω ότι πέσει στο χέρι μου και ελπίζω να είναι από τα καλά! Πλέον, και δεν ξέρω γιατί συμβαίνει αυτό, εκνευρίζομαι πολύ εύκολα με τα βιβλία. Έτσι προσπαθώ να διαβάζω τα καλά πρώτα!

      Μου αρέσει!

  1. Αχ νομίζω ότι με χτύπησες στο αδύνατο σημείο μου τώρα! Δεν μπορώ να σταματήσω να αγοράζω βιβλία δυστυχώς. Προτιμώ να κάνω οικονομία από άλλα πράγματα, για να έχω να αγοράσω κάποιο βιβλίο οποτεδήποτε μου έρθει η όρεξη! Τα αδιάβαστα αυτή τη στιγμή είναι σίγουρα πάνω από 100 (φοβάμαι να τα μετρήσω όλα). Τον τελευταίο καιρό όμως προσπαθώ να βάλω στόχο (ακόμα δεν τα έχω καταφέρει προφανώς) να αγοράζω όσο πιο σπάνια μπορώ και μόνο αν θέλω υπερβολικά κάποιο βιβλίο, καθώς επίσης και να αδειάσω σιγά σιγά τα ράφια με τα αδιάβαστα.
    *πολύ όμορφο blog by the way 🙂

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε