Αύγουστε που πας γύρνα πίσω…

Hello people of Earth and beyond και με αυτή την απαίσια φωτογραφία (σε φωτισμό και ποιότητα) θα αρχίσουμε τον μήνα μας!

Καλό μήνα αρχικά και αυτό που λέει ο τίτλος φώναζα το Σάββατο όταν συνειδητοποίησα επιτέλους πως η εξεταστική μου αρχίζει από Δευτέρα. «Αύγουστε γύρνα πίσω… ή έστω τηλεφώνα». Και αγκάλιασα τα γόνατα μου και άρχισα να κουνιέμαι πέρα δώθε πέρα δώθε μέχρι κάθε συναίσθημα μέσα μου να εξαφανιστεί και να αντικατασταθεί με αποφασιστικότητα (ακόμα είμαι στο πρώτο στάδιο). Το καλό είναι ότι δίνω δύο μαθήματα (είναι ο έκτος χρόνος σε μια σχολή που θέλει τέσσερα…. οο φακ). Το κακό είναι ότι δεν έχω παρακολουθήσει κανένα από τα δύο και πιο εύκολα θα έδινα εξετάσεις στα κινέζικα *βάλτε εδώ υστερικό γέλιο*.

Καθώς είπαμε τα προβλήματα μου ας πάμε στο ζουμί του άρθρου γιατί πολύ κλάφτηκα (τι να πουν και αυτοί που δίνουν δέκα μαθήματα).

Ο Σεπτέμβρης ήρθε δυναμικά με ένα χαστούκι και αποφάσισα να διαβάσω πολλά βιβλία. Ο στόχος μου είναι σίγουρα τέσσερα, μην ξεγελιέστε όμως με τον αριθμό οι σελίδες είναι πολλές…. πάρα πολλές. (η περίληψη είναι από το goodreads).

36339875Αρχικά έχουμε το «Θεοί και Δαίμονες: Η αναμέτρηση» της Μαρίας Βρυσανάκη, από εκδόσεις Λυκόφως (το οποίο έχω ήδη ξεκινήσει), με μόλις 436 σελίδες. Αυτό είναι το ελαφρύ ανάγνωσμα που επέλεξα για την διάρκεια της εξεταστικής….

«Η Μέγκαν Φορμπς γεννήθηκε για να πεθάνει.

Από μικρή εκπαιδεύεται, όπως όλοι οι Ρεμόρ, να μισεί τους ανθρώπους και, εάν χρειαστεί, να θυσιαστεί στον επόμενο πόλεμο εναντίον τους, προκειμένου να κερδίσουν την εξουσία οι Λερόιλ. Αλλά η Μέγκαν επαναστατεί. Αψηφώντας έναν από τους σημαντικότερους νόμους των Λερόιλ, ερωτεύεται έναν Ρεμόρ με κίνδυνο να καταλήξει στη φυλακή, την ώρα που σχεδιάζει να φύγει από την Ακαδημία και να αναζητήσει ένα μέρος για να ζήσει ελεύθερη μαζί του και με τους αγαπημένους της. Και μόνο ένας τρόπος υπάρχει για να το πετύχει: να γίνει φύλακας του μεγαλύτερου εχθρού της. Και είναι αποφασισμένη να το κάνει, ακόμα και αν πρέπει να σκοτώσει τους όμοιούς της.»

34496775Μετά έχουμε το «A Darker Shade of Magic» της V.E. Schwab, από τις εκδόσεις Tor Books, με 424 σελίδες. Ένα βιβλίο που έψαχνα από τότε που εκδόθηκε και το έχω σχεδόν 10 μήνες στα χέρια μου αλλά ποτέ δεν το διάβασα (γιατί; επειδή…).

«Ο Kell είναι ο τελευταίος Antari-μάγοι με την σπάνια δυνατότητα να ταξιδεύουν μεταξύ των παράλληλων Λονδίνων: Κόκκινο, Γκρι, Άσπρο και, κάποτε, Μαύρο. Εκείνος έχει μεγαλώσει στο Κόκκινο Λονδίνο και επίσημα υπηρετεί την Maresh Empire ως πρέσβης, ταξιδεύοντας μεταξύ του Κόκκινου και του Λευκού Λονδίνου, το οποίο είναι το πιο βαρετό καθώς του λείπει η μαγεία. Ανεπίσημα, ο Kell, είναι λαθρέμπορος εξυπηρετώντας τους ανθρώπους που είναι πρόθυμοι να πληρώσουν ακόμη και τις ελάχιστες αναλαμπές ενός κόσμου που δεν θα δουν ποτέ. Μετά από μια συναλλαγή που πήγε άσχημα, ο Kell μπλέκεται σε μια περιπέτεια για να σώσει όλους τους κόσμου αλλά το κυριότερο για να μείνει ζωντανός.»

33385229Άμα όλα πάνε καλά με τα δύο από πάνω θα προχωρήσω στο «They both die at the end» του Adam Silvera, από τις εκδόσεις Harper Teen, με 368 σελίδες. Ότι καλύτερο για τον Σεπτέμβρη μιας και διαδραματίζεται τον Σεπτέμβρη. (Θα μας πάρουν τα ζουμιά)

«Στις 5 Σεπτεμβρίου, λίγο μετά τα μεσάνυχτα, το Death-Cast καλεί τον Mateo Torrez και τον Rufus Emeterio για να τους δώσει τα άσχημα νέα: Πρόκειται να πεθάνουν σήμερα.

Ο Mateo και ο Rufus είναι άγνωστοι μεταξύ τους, αλλά, για διαφορετικούς λόγους, και οι δύο ψάχνουν έναν καινούργιο φίλο για να περάσουν την τελευταία τους μέρα. Τα καλά νέα είναι ότι υπάρχει μια εφαρμογή για αυτό. Ονομάζεται «Ο τελευταίος φίλος» και μέσω αυτής, ο Rufus και ο Mateo πρόκειται να βρεθούν και να περάσουν την τελευταία τους περιπέτεια – να ζήσουν μια ολόκληρη ζωή μέσα σε μια μέρα.»

Το βιβλίο του Σεπτεμβρίου για το group «Οι Κοκκινοσκουφίτσες», ή αλλιώς η συνανάγνωση στα καλύτερα της, είναι το τέταρτο και τελευταίο βιβλίο της σειράς The Lunar Chronicles: «Γουίντερ» της Marissa Meyer, από τις Εκδόσεις Πατάκη, με 1104 σελίδες (κλαίω). Φοβόμουν το μέγεθος αλλά εξαιτίας των κοριτσιών έχω το θάρρος να το πιάσω στα χέρια μου.

«O λαός της Λούνα λατρεύει την πριγκίπισσα Γουίντερ για τη χάρη και την καλοσύνη της και, παρά τις ουλές στο πρόσωπό της, η οµορφιά της λέγεται ότι είναι ακόµα πιο συγκλονιστική από της µητριάς της, της βασίλισσας Λεβάνα. Η Γουίντερ απεχθάνεται τη µητριά της και ξέρει ότι η Λεβάνα δεν εγκρίνει τα αισθήµατά της για τον Γιάκιν, τον παιδικό φίλο της και γοητευτικό φρουρό του παλατιού. Όµως η Γουίντερ δεν είναι τόσο αδύναµη όσο πιστεύει η Λεβάνα και υπονοµεύει τις επιθυµίες της µητριάς της για χρόνια. Μαζί µε τη Σίντερ και τους συµµάχους της, η Γουίντερ έχει τη δύναµη να ξεκινήσει µια επανάσταση και να κερδίσει έναν πόλεµο που µαίνεται εδώ και πολύ καιρό. Μπορούν η Σίντερ, η Σκάρλετ, η Κρες και η Γουίντερ να νικήσουν τη Λεβάνα και να ζήσουν καλά κι εµείς καλύτερα;«

Τέλος έχω ένα πέμπτο βιβλίο, μιας και τα άλλα δεν ήταν αρκετά, το «Αγκάθια και Τριαντάφυλλα» της Σάρα Μαας, από τις εκδόσεις Ψυχογιός, με 528 σελίδες. Και αυτό πρόκειται να γίνει συνανάγνωση με την πολυαγαπημένη μου bibliarakia (ή αλλιώς Εβελίνα).

«Όταν η νεαρή κυνηγός Φέιρα σκοτώνει έναν λύκο στο δάσος, ένα θηριώδες πλάσμα κάνει την εμφάνισή του και απαιτεί την τιμωρία της. Η Φέιρα μεταφέρεται σε έναν επικίνδυνο, μαγικό τόπο, τον οποίο γνωρίζει μονάχα από τους θρύλους, κι εκεί ανακαλύπτει πως το πλάσμα που την αιχμαλώτισε δεν είναι ζώο, αλλά ο Τάμλιν, ένα από τα θανάσιμα, αθάνατα ξωτικά που κάποτε κυριαρχούσαν στον κόσμο τους.

Κι ενώ η Φέιρα παραμένει κρατούμενη στα κτήματά του, τα αισθήματά της για τον Τάμλιν αλλάζουν και η παγερή εχθρότητα παραχωρεί τη θέση της σε ένα φλογερό πάθος που σαρώνει κάθε ψέμα που της είχαν πει σχετικά με τον υπέροχο, αλλά συνάμα επικίνδυνο κόσμο των ξωτικών. Όμως, μια αρχέγονη, μοχθηρή σκιά απλώνεται και πυκνώνει πάνω από τη χώρα των ξωτικών, και η Φέιρα πρέπει να βρει έναν τρόπο να την εμποδίσει… ή να καταδικάσει τον Τάμλιν –και τον κόσμο του– για πάντα.»


Αυτό είναι το πολύ φιλόδοξο tbr μου με 5 βιβλία και 2860 σελίδες. Σίγουρα θα διαβάσω το «Θεοί και Δαίμονες», το «Γουίντερ» και το «Αγκάθια και Τριαντάφυλλα», ενώ θα προσπαθήσω να χώσω και το «They both die in the end» έστω κάποιο σουκου, μιας και διαδραματίζεται τον Σεπτέμβρη. ΩΩΩΩ μπορώ να το κάνω μαραθώνιο ανάγνωσης στις 5 Σεπτεμβρίου… Θα δούμε Θα δούμε.

Γενικά θα δούμε πως θα πάει όλο το εγχείρημα. Αυτά από μένα! Τα λέμε :*

Tootles!

.facebooktwitterinstagramgoodreadswattpadtumblr.

 

6 σκέψεις σχετικά με το “Αύγουστε που πας γύρνα πίσω…

Σχολιάστε