#movie: Ταινίες που θέλω να δω

Hello people of Earth and beyond!

Ένας από τους μεγάλους έρωτες της ζωής μου είναι ο κινηματογράφος, μπορεί να τον αγαπάω και λίγο παραπάνω από το διάβασμα. Εντάξει μπορεί να υπερβάλω λίγο εξαιτίας του του άρθρου, αλλά τον αγαπάω πολύ. Γενικά νιώθω έναν ενθουσιασμό όταν είναι να πάω να δω μια ταινία. Μυρμηγκιάζει όλο το κορμί μου και το στομάχι μου κάνει τούμπες. Θυμάστε που σας είχα πει για την αίσθηση λίγο πριν το φιλί της μεγάλης σου αγάπης, λίγο πριν ενωθούν τα χείλια σας, αυτό το λεπτό σιγής που η καρδιά σου σφυροκοπά και νιώθεις ότι μπορεί ο άλλος να την ακούσει, και η αναπνοή σου έχει κοπεί για λίγα δευτερόλεπτα πριν ενωθούν τα χείλια σας και σε κατακλύσει ένα συναίσθημα χαράς που φτάνει μέχρι τις άκρες των ποδιών σου. Έτσι νιώθω όταν μπαίνω στην ψυχρή αίθουσα του κινηματογράφου (και όταν διαβάζω ένα πολύ καλό βιβλίο).

Επειδή όμως ο κινηματογράφος είναι ένα ακριβό σπορ και έχω να το κάνω αρκετό καιρό (αν και πήγα σε θερινό όταν ήμουν διακοπές στην Ναύπακτο) μάζεψα τις ταινίες που θέλω να δω όπως και δήποτε, είτε επειδή μου αρέσει το στόρι είτε επειδή λατρεύω τον ηθοποιό είτε επειδή ΝΤΑΑΑΑ ΤΑΙΝΙΑ!

Sierra Burgess Is a Loser PosterΕίδα τις προάλλες το «To all the boys i love’d before» στο προτεινόμενα είχε το «Sierra Burgess is a Loser«. Είναι μια ιστορία για ένα κορίτσι που του έρχεται ένα μήνυμα στο κινητό εξαιτίας λάθος αριθμού, τότε αρχίζει να μιλάει με το αγόρι που του ανήκει ο αριθμός και καταλήγουν να ερωτεύονται. Το κακό είναι ότι αυτός πιστεύει ότι η Sierra είναι κάποια άλλη και η άλλη τυχαίνει να είναι το διάσημο κορίτσι του σχολείου. Οι δύο κοπέλες ενώνουν τις δυνάμεις τους για να κερδίσουν τα αγόρια που θέλουν. Ναι είναι μια σαχλή ρομαντική εφηβική ταινία, αλλά αυτές δεν είναι οι καλύτερες; Το κακό είναι ότι βγαίνει στις 7 Σεπτεμβρίου, λίγο έμεινε κοράσια μου και θα το δούμε… μουεχεχεχεχεχεχεχε!!!

Ας πάμε στα πιο κοινωνικά τώρα!

The Bookshop PosterΑγγλία 1959. Σε μια μικρή πόλη της Ανατολικής Αγγλίας μια γυναίκα, η Florence Green, αποφασίζει να ανοίξει ένα βιβλιοπωλείο. Η μικρή κοινωνία αντιτίθεται σε αυτήν την απόφαση και η Florence έρχεται αντιμέτωπη με τις επιπτώσεις. Το «The bookshop» βασίζεται στο βιβλίο «The Bookshop» (1978) της Penelope Fitzgerald και έχει ήδη βγει στους κινηματογράφους στην Ελλάδα στις 19 Ιουλίου του 2018. Θέλω να το δω asap καθώς φαίνεται όμορφη ταινία και με απασχολεί ιδιαίτερα μιας και θα ήθελα να άνοιγα ένα βιβλιοπωλείο (πράγμα άφταστο άμα δει κανείς την πραγματικότητα της Ελλάδας, who cares though, τα όνειρα είναι η βάση για να κάνεις πράγματα).

The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society Poster «The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society» είναι μια ταινία για μια συγγραφέα (wow κανένας δεν το είδε να έρχεται). Μετά το τέλος του Δεύτερου Παγκοσμίου Πολέμου, μια συγγραφέας που έχει βαρεθεί να γράφει με ψευδώνυμο, αποφασίζει, να γράψει την πραγματική ιστορία των ανθρώπων του νησιού Guernsey κατά την διάρκεια του πολέμου. Το 1941, στο νησί Guernsey, οι Γερμανοί στρατιώτες σταματάνε τέσσερις φίλους γιατί ήταν έξω μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας. Όταν τους ρώτησαν τον λόγο απάντησαν ότι επιστρέφουν από την συνάντηση της Λέσχης Βιβλίων του, που την ονόμασαν εκείνη την στιγμή «The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society» ώστε να μην τους συλλάβουν.

Ακούγεται μια πολύ ωραία ιστορία και ανυπομονώ να δω περί τίνος πρόκειται γιατί το trailer ήταν λίγο μπερδεμένο. Είναι και αυτή η ταινία βασισμένη σε βιβλίο. Το βιβλίο «The Guernsey Literary and Potato Peel Pie Society»  των Mary Ann Shaffer και Annie Barrows εκδόθηκε το 2008. Η ταινία βγήκε στις ελληνικές αίθουσες στις 2 Αυγούστου του 2018.

Συνεχίζουμε με βιβλία Φαντασίας!

mv5bmdhhnwe3nmqty2y1oc00mzq4lwjhnjktzweznjezmte3ywiyxkeyxkfqcgdeqxvymjm4ntm5ndy-_v1_ux182_cr00182268_al_Το «Hotel Artemis» είναι ένα δυστοπικό θρίλερ. Είμαστε στο, όχι και τόσο μακρινό, έτος 2028 στο Λος Άντζελες όπου υπάρχει ένα ξενοδοχείο, το «Hotel Artemis», το οποίο συντηρεί μια νοσοκόμα. Στην πραγματικότητα το ξενοδοχείο είναι ένα ιδιωτικό-μυστικό νοσοκομείο για εγκληματίες. Εκεί πάνε και οι πρωταγωνιστές μετά από μια κλοπή τράπεζας που πήγε λάθος.

Είναι μια ταινία που ενώ βγήκε στις ελληνικές αίθουσες στις 8 Ιούνη του 2018 δεν έχω ακούσει κανέναν να την συζητάει. Φαίνεται φαντασμαγορική με πολλούς καλούς ηθοποιούς. Για να δούμε πως θα τα πάει και όταν την δω!

mv5bmtuxoge3otutm2i2my00yze3ltg2ndktzti3nje4nddjmgfixkeyxkfqcgdeqxvymtmxodk2otu-_v1_ux182_cr00182268_al_«The Darkest Minds» όποιος δεν γνωρίζει τα βιβλία…. πραγματικά που ζείτε; Μια από τις καλύτερες σειρές βιβλίων όλως των εποχών… ή έστω λένε όλοι γιατί δεν την έχω διαβάσει ακόμα και ελπίζω τώρα με την ταινία να την βγάλουν στα Ελληνικά.

Μια ασθένεια σκοτώνει το 90% των παιδιών κάτω της ηλικίας των 18 στην Αμερική. Τα παιδιά που επιβίωσαν απέκτησαν ψυχικές ικανότητες. Η κυβέρνηση, φοβούμενη τις δυνάμεις τους, τους βάζει σε στρατόπεδα συγκέντρωσης. Η ταινία ακολουθάει ένα γκρουπ από εφήβους που προσπαθούν να ξεφύγουν από την κυβέρνηση και αποφασίζουν να αντισταθούν.

Επίσης είναι από τους παραγωγούς της σειρά «Stranger Things» άρα είναι δύσκολο να μην πάει καλά. Τα βιβλία είναι πέντε, μέχρι στιγμής, και είναι γραμμένα από την Alexandra Bracken. Βγήκε στις Ελληνικές αίθουσες στις 3 Αυγούστου, και προσπαθώ να κανονίσω να πάω να το δω!

Honorable Mention!

Το «Finding Forrester» είναι μια ταινία που έχω δει και θέλω να ξαναδώ. Γιατί είναι τιμητική αναφορά; Γιατί εάν είδατε το μοτίβο στις κοινωνικές ταινίες, έχουν όλες σχέση με το βιβλίο. Έτσι θυμήθηκα αυτό το διαμάντι που λάτρεψα όταν το πρωτοείδα.

Μιλάει για έναν νεαρό που θέλει να γίνει συγγραφέας αλλά είναι λίγο στην κακιά πλευρά της γειτονιάς του. Μια μέρα μπαίνει στο σπίτι ενός γέρου για να τον κλέψει και ξεχνάει την τσάντα του. Την ίδια στιγμή στο σχολείο καλείται να διαβάσει το καλύτερο και μοναδικό βιβλίο ενός συγγραφέας με το όνομα William Forrester. Παίρνει πίσω την τσάντα του από τον γέρο και ανακαλύπτει σημειώσεις και διορθώσεις στο τετράδιο με τα γραπτά του. Του ζητάει, λοιπόν, βοήθεια στο γράψιμο.

Βλέπεις την ανάπτυξη ενός νεαρού συγγραφέα και την παρακμή ενός μεγάλου συγγραφέας. Ταυτόχρονα σου δίνει μαθήματα ζωής. Μια ταινία ανεκτίμητης αξίας που πρέπει όπως και δήποτε να δείτε και εσείς.


 Αυτές είναι κάποιες από τις ταινίες που θέλω να δω. Μπορεί να κάνω στο μέλλον άρθρο για τις ταινίες Marvel που δεν έχω δει και πρέπει να δω αλλά το βλέπουμε ακόμα. Μπορεί όταν μειωθούν στις πέντε;…. Φακ… είναι πολλές.

Μέχρι τότε δείτε πολλές ταινίες, διαβάστε βιβλία και τα λέμε μετά!

Tootles!

.facebooktwitterinstagramgoodreadswattpadtumblr.

5 σκέψεις σχετικά με το “#movie: Ταινίες που θέλω να δω

  1. Ειδα την ταινια «Σκοτεινες Δυνάμεις».
    Δε μου αρεσε. Μου φανηκε πολυ προχειρη, δεν ειχε αρκετη δράση, ουτε καποια «εκπληξη» και σε πολλα σημεια εκανε κοιλια.
    Το θεμα του βιβλιου ειναι καλο και θα μπορουσε να γινει μια πολυ δυνατη μεταφορα.

    Αρέσει σε 2 άτομα

Σχολιάστε