#mondays: 10 Sequels που δεν έχω διαβάσει ακόμα

Hello people of Earth and beyond!

Καθώς έψαχνα το «Κυνηγός Φαντασμάτων» της Αθηνάς Κακούρη στην βιβλιοθήκη μου για το Crime-a-thon που διοργανώνω αυτόν τον Μάιο συνειδητοποίησα κάτι: έχω πολλές σειρές στα ράφια μου που δεν έχω τελειώσει ακόμα ή έστω να διαβάσω το επόμενο. Σε πολλές κιόλας δεν έχω καν στα χέρια μου το επόμενο βιβλίο.

Συνήθιζα, γενικά, να διαβάζω όλην την σειρά μαζί για τον λόγο ότι δεν είμαι υπομονετική. Έτσι διάβασα τα The Mortal Instruments και τα prequels The infernal devices καθώς και όλα τα Πέρσι Τζάκσον. Άμα δεν κάτσω να κάνω μαραθώνιο μια σειρά απλά την χάνω εντελώς και άντε να βρω το τι γίνεται στην συνέχεια.

Να, λοιπόν, 10 sequels που θέλω πολύ να διαβάσω αλλά δεν έχω διαβάσει ακόμα:

●Η Λάουρα και η κατάρα των δράκων (Laura #4) του Peter Freund

Ξεκίνησα να διαβάζω την σειρά Η Λάουρα όταν ήμουν στο δημοτικό. Τα βιβλία τα είχε ένα ετήσιο Μπαζάρ Βιβλίων που είχε κάνει το σχολείο και έπαιρνα από ένα κάθε χρόνο. Αυτός ο θεσμός όμως λίγο πολύ μας τέλειωσε και να πω την αλήθεια δεν μπήκα στον κόπο να βρω τα υπόλοιπα. Το θέμα είναι λατρεύω αυτήν την σειρά βιβλίων και είναι για μένα όπως ο Χάρι Πότερ για όλους τους υπόλοιπους. Μιλάει για ένα δεκατριάχρονο κορίτσι με ξεχωριστές ικανότητες, που μάχεται ενάντια στις Δυνάμεις του Σκότους, που επιδιώκουν να κυριαρχήσουν στην Αβεντέρα και στο Άστρο των Ανθρώπων. Το αστείο είναι ότι δεν θυμάμαι το τι γίνεται ακριβώς στα άλλα βιβλία αλλά άνετα τα ξαναδιάβαζα για να διαβάσω και τα υπόλοιπα τρία της σειράς.

Υπόσχεση αίματος (Vampire Academy #4) της Richelle Mead

Η αδερφή μου δεν είναι του διαβάσματος. Έτσι όταν έρχεται στο σπίτι με ένα βιβλίο όλη η οικογένεια έχουμε μια απορία για το τι έφερε αυτό το κορίτσι. Έτσι γνώρισα κι εγώ το Vampire Academy. Το αστείο είναι ότι πρώτα διαβάσαμε το δεύτερο βιβλίο και μετά το πρώτο γιατί δεν είχε δει ότι ήταν σειρά. Ήταν αρκετά ωραίο και ενδιαφέρον οφείλω να ομολογήσω και ρουφήξαμε σχεδόν τα τρία πρώτα. Μετά όμως μας ήταν δύσκολο να βρούμε τα υπόλοιπα βιβλία, δεν ξέρω γιατί. Μας έχει μείνει η μούρλα να δούμε την συνέχεια και προσπαθώ να το βρω αν και μου έχει γίνει μεγάλο σπόιλερ και έχω εκνευριστεί.

Β’ Μέρος (The Chemical Garden #2) της  Lauren DeStefano

Στα γενέθλια μου είχα πάρει δώρο το πρώτο βιβλίο της σειράς. Δεν ξετρελάθηκα αλλά μου άρεσε αρκετά για να θέλω το δεύτερο. Βέβαια εγώ νόμιζα ότι ήταν δυλογία και μετά έμαθα ότι ήταν τρία στην σειρά. Θέλω να τα διαβάσω για να δω πως τελειώνει γιατί το τέλος του πρώτου δεν μου άρεσε. Ήθελα να γίνει κάτι εντελώς διαφορετικό. Να πω την αλήθεια πρέπει να κάνω και ένα reread το προηγούμενο γιατί πολλά πράγματα δεν θυμάμαι από αυτό και εννοώ σημαντικά πράγματα που θα έπρεπε να θυμάσαι για την συνέχεια της ιστορίας…

●Reached (Matched #3) της Ally Condie

Το ταίρι το είχα σε pdf αλλά ποτέ δεν το έπιασα να το διαβάσω μέχρι που το είδα στο Μπαζάρ Βιβλίων στο Πασαλιμάνι με 5ευρώ. Το αγόρασα και έπεσα με τα μούτρα. Το λάτρεψα. Αμέσως διάβασα το δεύτερο και έχω και το τρίτο σε pdf. Μιλάει για την Κάσια, η οποία βρίσκεται αντιμέτωπη με δύο αδιανόητες επιλογές: ανάμεσα στη μοναδική ζωή που γνώρισε ποτέ, και ένα δρόμο που ποτέ κανείς δεν τόλμησε να ακολουθήσει —ανάμεσα στην τελειότητα και το πάθος. Ακούγεται χαζό αλλά είναι όντως ωραίο. Μόλις όμως τέλειωσα το δεύτερο shit happened και ξέκοψα για ένα μήνα από το διάβασμα. Μετά έπιασα άλλα βιβλία και όλοι ξέρουμε πως κατέληξα 2 χρόνια αργότερα να μην έχω διαβάσει το τρίτο. Πιάνω πολλές φορές τον εαυτό μου να αναρωτιέμαι πως τελειώνει και το μόνο σίγουρο είναι ότι φέτος θα το διαβάσω…. Μάλλον…

●Half Wild (The Half Bad Trilogy #2) της Sally Green 

Άλλη μία τριλογία… Το πρώτο βιβλίο (Half Bad) το αγάπησα. Μιλάει για ένα αγόρι το οποίο είναι μισός λευκός και μισός μαύρος μάγος σε μία εποχή που η προαιώνια διαμάχη ανάμεσα στους Λευκούς Μάγους και τους Μαύρους Μάγους κορυφώνεται. Τόσο ένταση και δράση. Πραγματικά καταπληκτικό. Το θέμα είναι ότι το ξεκίνησα στα ελληνικά άρα ήθελα να το συνεχίσω στα ελληνικά και δεν βρίσκω το δεύτερο μεταφρασμένο. Τέλος πάντων, μάλλον θα προχωρήσω στην αγγλική version (που δεν ταιριάζει με την ελληνική και θα είναι ανομοιόμορφο στα ράφια μου).

●Γουίντερ (The Lunar Chronicles #4) της Marissa Meyer

Αυτό είναι το μόνο sequel για το οποίο πραγματικά τρέπομαι που δεν έχω διαβάσει. Λατρεύω την σειρά, μία από τις αγαπημένες μου. Έχω το βιβλίο στο σπίτι μου. Το έχω αρχίσει τρεις φορές και το έχω σταματήσει. Με φοβίζει το μέγεθος του. Είναι 1000κάτι σελίδες και είναι βαρύ. Εγώ συνηθίζω να διαβάζω στα ΜΜΜ και φανταστείτε να το βγάζω μέσα στο λεωφορείο και να προσπαθώ να το μπαλανσάρω μεταξύ εμού και της κολόνας. It’s intimidating. Γι αυτό και τρέπομαι τόσο πολύ που δεν το έχω διαβάσει ακόμα… άσε που έχω ανάγκη του κλεισίματος της σειράς. Δεν γίνεται… αααααααααααααααααααααααααααα

●Pretties (Uglies #2) του Scott Westerfeld

Το πρώτο το δανείστηκα από την βιβλιοθήκη όπου έκανα πρακτική, δεν είχε το δεύτερο. Ο μόνος τρόπος για να το αποκτήσω είναι να το αγοράσω. Θέλω να διαβάσω την συνέχεια γιατί με εκνεύρισε το τέλος του πρώτου αλλά δεν ξέρω άμα θέλω να δώσω λεφτά για να διαβάσω την συνέχεια. Αυτό είναι και το μόνο πρόβλημα μου. (Άσε που συνεχώς το συγκρίνω με το Ταίρι και πολύ φοβάμαι ότι θα γίνει τίποτα παρόμοιο και θα στριγγλίζω).

●Yellow Brick War (Dorothy Must Die #3) της Danielle Paige

Τα δύο πρώτα μου τα έκαναν δώρο και τα διάβασα. Ένα έχω να πω: έψαχνα την σειρά χρόνια τώρα. Το θέμα είναι ότι πρέπει να το αγοράσω για να το διαβάσω και no money no honey και προσπαθώ να χώσω κάποιον να μου το κάνει δώρο. NOX IS A CINNAMON BUN  AND MUST BE PROTECTED WITH EVERY CAUSE. Έχω ανάγκη για την συνέχεια.

●Ο χορός των νεκρών κοριτσιών (The Morganville Vampires #2) της Rachel Caine 

Εκεί που περπάταγα αμέριμνη στην πλατεία Κοραή στην Αθήνα στο 22ο παζάρι βιβλίου βλέπω τα τρία βιβλία της σειράς. Ποτέ δεν ήμουν λάτρης των βρικολάκων αλλά τα πείρα έτσι κι αλλιώς γιατί ήταν φθηνά και ήθελα την τριλογία ολόκληρη… ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΡΙΛΟΓΙΑ αλλά έχει περίπου 15 βιβλία… Έχω τα τρία πρώτα και το πρώτο ήταν ικανοποιητικό. Σου είχε αγωνία και σου κράταγε το ενδιαφέρον. Θέλω να διαβάσω τουλάχιστον τα άλλα δύο και βλέπουμε. Σε αυτό το σημείο αυτή η σειρά μπαίνει επειδή θα ήθελα να την διαβάσω αλλά μεταξύ μας δεν νομίζω ότι θα το κάνω ποτέ.

Lady Midnight (The Dark Artifices #1) της Cassandra Clare 

Ναι ναι έχετε δίκιο δεν θεωρείται ακριβώς sequel αλλά είναι στον κόσμο των Shadowhunters που λατρεύω και είναι μια συνέχεια της ιστορία και δεν μπορώ να μην είναι στρογγυλά τα νούμερο οκ; χρειαζόμασταν ένα 10. Και γι αυτό το βιβλίο τρέπομαι λίγο που δεν έχω πιάσει ακόμα στα χέρια μου. Πρώτον γιατί το έχω στο σπίτι μου και δεύτερον γιατί με φοβίζει (πάλι) το ότι είναι μεγάλο, -τα μικρά γράμματα και τα αγγλικά δεν βοηθάνε καθόλου. Σκέφτομαι μέσα σε αυτό το έτος (να δούμε τι θα πρωτοπρολάβω να διαβάσω αυτό το έτος) θα το διαβάσω, ώστε να προχωρήσω και στον Lord of Shadows και στο Queen of Air and Darkness. Θέλω λίγο ακόμα shadowhunters στην ζωή μου…


Εσείς ποια σειρά δεν έχετε συνεχίσει και τρέπεστε γι αυτό;

Μέχρι την επόμενη φορά σας φιλώ ❤

Tootles!

TwitterFacebookRSSRSSRSS

16 σκέψεις σχετικά με το “#mondays: 10 Sequels που δεν έχω διαβάσει ακόμα

  1. Οι δικές μου οι σειρές που έχω αφήσει ατελείωτες είναι τόσες πολλές που με κάνουν και ντρέπομαι ελαφρώς….τις άφηνα ατελείωτες είτε γιατί οι συνέχειες δεν μεταφράζονταν ποτέ στα ελληνικά είτε γιατί η δ. βιβλιοθήκη είχε μόνο τα πρώτα βιβλία και δεν ήθελα να δώσω λεφτά για να αγοράσω τα υπόλοιπα!…..και τα περισσότερα από αυτά τα διάβαζα πιο μικρή οπότε τώρα πλέον έχω χάσει το ενδιαφέρον μου γι’αυτά. Και κάθε χρόνο υπόσχομαι στον εαυτό μου ότι ναι! φέτος είναι η χρονιά που θα την τελειώσω εκείνη τη σειρά που παράτησα! αλλά δεν το κάνω ποτέ!😓 Θα ήθελα όμως ΚΑΠΟΙΑ στιγμή να αποτελειώσω το Μαγεμένο Χαλί του Χένρι Νεφ, τα 2 τελευταία βιβλία του Αρτέμη Φάουλ (που μικρή πολύ μου άρεσε!) και το τελευταίο βιβλίο του Μελανόκαρδου! Τα Lunar Chronicles και τον Πρώτο Νόμο του Abercrombie τα έχω αφήσει πολύ πρόσφατα και ελπίζω να μην μπουν στη λίστα μόνιμης εγκατάλειψης!
    (Αχ επίσης η Λάουρα κάποτε ήταν η μεγάλη μου αγάπη! με αυτήν ξεκίνησα την καριέρα μου ως αναγνώστια και για πολλά χρόνια ήταν η αγαπημενότερη μου σειρά!!😍 τα διάβαζα συνέχεια!😍 βασικά δεν θα μπορούσες να το πεις καλύτερα: «όπως ο Χάρι Πότερ για όλους τους υπόλοιπους»😍*δάκρυα συγκίνησης*)

    Αρέσει σε 1 άτομο

      1. Ναιιιιιιιι! είναι τριλογία!!! το 2ο μάλιστα έχει μεταφραστεί και στα ελληνικά με τίτλο Το Μαγικό Μελάνι! το 3ο δεν μεταφράστηκε ποτέ και δεν αξιώθηκα (ακόμη) να το διαβάσω στα αγγλικά :/ ελπίζω κάποια στιγμή να γίνει κι αυτό!

        Αρέσει σε 1 άτομο

  2. Δεν έχω διαβάσει το τελευταίο από το Τραγούδι της φωτιάς και του Πάγου (Game of Thrones, ελληνιστί) αλλά δεν ντρέπομαι καθόλου! Γιατί δεν το έχει γράψει ακόμα!!! Αντίθετα αρμέγει την τηλεοπτική αγελάδα! Έχω φτάσει σε σημείο να σκέφτομαι σοβαρά να μην το διαβάσω και όταν τελικά βγει.
    Κατά τα άλλα δεν έχω διαβάσει τα επόμενα από δύο σειρές φαντασίας αλλά αυτά είναι πταίσματα.

    Αρέσει σε 1 άτομο

  3. Πωπω τι μου θύμησες τώρα! Διάβαζα τα βιβλία από την σειρά Λάουρα από μια φίλη, και εγώ δεν πρέπει να τα τελείωσα. Το ίδιο και της σειράς Σιντερ αν και είδα τα έχει πολύ φθηνά στον public.. Όμως έχω όλη την σειρά του vampire academy! Γύρισα γη και ουρανό να τα βρω και κατάφερα. Μάλιστα μετά έβγαλαν και μια παράλληλη σειρά Bloodlines? Κάπως έτσι και την είδα ξεκινήσει αλλά νομίζω έμεινα στο πρώτο βιβλίο.

    Αρέσει σε 1 άτομο

    1. Μα αφού έχουν μεταφράσει το πρώτο γιατί να μην μεταφράσουν και τα υπόλοιπα? ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟΟ

      Μου αρέσει!

Σχολιάστε