Μαραθώνιος Διαβάσματος: Crime-A-Thon (2018)

Hello people of Earth and beyond!

Μέσα στον Μάιο, συγκεκριμένα στις 9/5, έρχεται το καινούργιο βιβλίο του Βαγγέλη Γιαννίση «Η Σκιά» με τις περιπέτειες του Άντερς Οικονομίδη να συνεχίζονται. Ο Άντερς είναι η πρόσφατη μου πώρωση και έχω ενθουσιαστεί. Με αφορμή, λοιπόν, αυτήν την νέα κυκλοφορία αλλά και του Δημήτρη Σίμου «Τυφλά Ψάρια«, σκέφτηκα να πάρω τους δύο ντετέκτιβ και να κάνω την δική μου έρευνα στο ράφι των αδιάβαστων και να βγάλω από εκεί όλα τα αστυνομικά που έχω. Έτσι γεννήθηκε το «Crime-A-Thon«.

Πότε ξεκινάει;
1 Μαΐου

Πότε τελειώνει; 
31 Μαΐου

giphy5

Το crime-a-thon είναι μια αφορμή που βρήκα για να καταπραΰνω την ανάγκη μου για αστυνομικό μυθιστόρημα που έχω αυτό το διάστημα. Κοίταξα την βιβλιοθήκη μου και είδα ότι είχα αρκετά τέτοια βιβλία που δεν έχω διαβάσει ακόμα (όπως για παράδειγμα «Το Μίσος» του Βαγγέλη Γιαννίση). Με το reading slump, που είχα από την αρχή του έτους, να φεύγει επιτέλους είναι η κατάλληλη στιγμή να αρχίζω να αδειάζω τα αδιάβαστα. Έτσι αυτόν τον Μάη τουλάχιστον 3 αστυνομικά θα εγκαταλείψουν το ράφι της ντροπής.

Βέβαια άμα θέλει και κάποιος άλλος να πάρει μέρος προφανώς και μπορεί. Εάν θες να μου κάνεις συμπαράσταση σε αυτόν τον αγώνα να διαβάσω με οργανωμένο τρόπο βιβλία το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να το πεις στα σχόλια. Μπορούμε να κάνουμε και συναναγνώσεις άμα έχουμε ίδια βιβλία.

lt-1-1

Στόχος του Crime-A-Thon είναι να διαβάσουμε όσα περισσότερα βιβλία, που υπόκεινται στην Αστυνομική Λογοτεχνία, μπορούμε. Στην πραγματικότητα όμως δεν υπάρχει κάποιος αριθμητικός στόχος. Άμα ο αριθμός είναι 1 ή 10 δεν έχει σημασία Για παράδειγμα, συνήθως διαβάζω 3 βιβλία τον μήνα, άρα ο στόχος μου θα μπορούσε να είναι να διαβάσω 3 αστυνομικά βιβλία. Βέβαια είμαι η Ερατώ και θα προσπαθήσω να μπουκώσω όσα περισσότερα βιβλία μπορώ ώστε να καταλήξω να διαβάζω 1. Δεν υπάρχει θέμα. Το κάνουμε για να περάσουμε καλά όχι εξαναγκαστικά.

Αυτό έχει την μεγαλύτερη σημασία. Σκοπός ενός μαραθώνιου βιβλίων δεν είναι να φανείς κάποιος ή να διαβάσεις πολύ χωρίς ουσία. Σκοπός ενός μαραθώνιου βιβλίων είναι να περάσεις καλά. Το κάνεις για εσένα και για κανέναν άλλον.

tenor

Μια ερώτηση που μπορεί να δημιουργηθεί είναι αν τα reread πιάνονται. Ναι πιάνονται για τον στόχο του μαραθώνιου, αλλά σκοπός είναι να διαβάσουμε αδιάβαστα βιβλία για να χαλαρώσουμε το tbr μας. Πρέπει να είμαι ειλικρινής μαζί σας, δεν κάνω πολλά reread. Δεν μου αρέσει και τόσο να διαβάζω ξανά ένα βιβλίο που έχω ήδη διαβάσει. Αν και το έχω κάνει μόνο για μια σειρά βιβλίων, την αγαπημένη μου σειρά βιβλίων.

ΠΡΟΣΟΧΗ! Τουλάχιστον ένα βιβλίο πρέπει να προέρχεται από Έλληνα ΣυγγραφέαΑυτό είναι λογικό, μιας και αφορμή αυτής την πρόκλησης ήταν η κυκλοφορία ελληνικού αστυνομικού βιβλίου. Θα μπορούσε το ένα ελληνικό να ήταν  «Η Σκιά» του Γιαννίση, πράγμα που δεν θα με εξέπληττε αλλά θα με έκανε να γελάω.


Το αδιάβαστα αστυνομικά που έχω επιλέξει να διαβάσω είναι τα εξής:

23275659232756592327565923275659232756592327565923275659

  1. «Μοριάρτι» του Horowitz Anthony
  2. «Νυχτερινό δελτίο» του Πέτρου Μαρκάρη
  3. «Κυνηγός Φαντασμάτων» της Αθηνάς Κακούρη
  4. «Το χαμόγελο της Τζοκόντας» του Φίλιππου Φιλίππου
  5. «Εγκλήματα στην πανσιόν Απόλλων» του Ανδρέα Αποστολίδη
  6. «Επίγραμμα Θανάτου» του Τζίμμυ Κορίνη
  7. «Το Μίσος» του Βαγγέλη Γιαννίση (βάλαμε λίγο Γιαννίση για σιγουριά μήπως δεν αποκτήσουμε αμέσως το καινούργιο)

Τώρα θα δούμε ποια από αυτά θα διαβάσω μέσα στον Μάιο. Όλα πάντως αποκλείεται.

giphy6


Μην ανησυχείτε στο τέλος του μήνα θα έχουμε το καταπληκτικό ποστ «Crime-a-thon: Το ταξίδι».

Μέχρι τότε σας φιλώ!

Tootles!


Twitter
FacebookRSSRSSRSS

25 σκέψεις σχετικά με το “Μαραθώνιος Διαβάσματος: Crime-A-Thon (2018)

  1. Ωωω τέλεια, καλή επιτυχία! Δεν ξέρω αν θα βάλω κάποιο αστυνομικό το Μάιο (διάβασα αυτά που «χρωστούσα») αλλά αν προκύψει θα σε ενημερώσω! Να προτείνω σε όποιον συμμετέχει και τα βιβλία της Γιαννάκη, Στο Πίσω Κάθισμα, Αλκυονίδες Μέρες και το Πόλη στο Φως που μόλις κυκλοφόρησε.

    Αρέσει σε 2 άτομα

  2. Τι όμορφη ιδέα! Θέλω τόσο πολύ να διαβάσω τον Μοριάρτι και το Μίσος αλλά αυτή την φορά δεν θα συμμετέχω. Τρέχω με κάτι σχέδια για την σχολή και πολύ φοβάμαι ότι δεν θα είμαι καλή συναναγνώστρια. Πάντως, αν αποφασίσεις να το ξαναδιοργανώσεις, θα ήθελα πολύ να σου κάνω παρέα. Καλή ανάγνωση εύχομαι και να μειώνονται τα βιβλία του ραφιου της ντροπής ❤

    Αρέσει σε 2 άτομα

Σχολιάστε