#experiment: Ένα βιβλίο την εβδομάδα

Συνεχώς τεμπελιάζω κάθε φορά που διαβάζω ένα βιβλίο. Απλά περνάνε οι μέρες και κάνω οτιδήποτε άλλο εκτός από το να διαβάζω. Και να οι σειρές και να το ιντερνετ και να η κοινωνική ζωή (γελάω μόνο που το γράφω αυτό), μένουν όλα τα άλλα πίσω. Έτσι ξεκίνησα ένα πείραμα. Προσπάθησα να διαβάσω με πρόγραμμα ένα βιβλίο μέσα σε μια βδομάδα.

Έπιασα λοιπόν το βιβλίο που διάβαζα εκείνη την περίοδο, μου είχαν μείνει γύρω στις 400 κάτι σελίδες ακόμα, και το χώρισα σε 50 σελίδες την ημέρα (πάνω κάτω, ανάλογα και το που τελειώνει το εκάστοτε Κεφάλαιο, μιας και τα κεφάλαια ήταν μικρά). Το τι έγινε το κατέγραψα σε πραγματικό χρόνο, είτε την ώρα που έκλεινα το βιβλίο ή το βράδυ μόλις έφτανα σπίτι.

Για να δούμε τι έκανα!

Βιβλίο: Dorothy Must Die by Danielle Paige
Goal: Να διαβαστεί μέσα σε μια βδομάδα

Day one:

Failed! Είχα να διαβάσω 50 ακριβώς σελίδες και δεν έφτασα ποτέ τον στόχο. Απλά έκανα οτιδήποτε πέρναγε από το χέρι μου για να μην διαβάσω. Ακόμα και στο λεωφορείο απλά κοίταζα απέξω, πράγμα που δεν κάνω ποτέ!

Σύνολο σήμερα: 21 σελίδες

Day two:

Έπρεπε να φτάσω τον στόχο της προηγούμενης ημέρας αρχικά, για να μπορέσω να είμαι μέσα στο χρονικό περιθώριο.

Μέχρι τις 5.00 μμ έχω διαβάσει τις υπολειπόμενες 29 σελίδες. Καταπληκτικά! Μου μένουν μόνο 53 σελίδες, δηλαδή οι σελίδες του σημερινού στόχου, ώστε να μπω ξανά στο πρόγραμμα. Νιώθω την αποτυχία να έρχεται.

Well διέγραψε την αποτυχία. Μπορεί να παρασύρθηκα λίγο. Είναι 1.30 πμ της επόμενης μέρας και έφτασα στην σελίδα 263. Αυτό σημαίνει ότι διάβασα από το απόγευμα 132 σελίδες, δηλαδή και τον στόχο της επόμενης μέρας και λίγο από τον στόχο της μεθεπόμενης. Go big or go home!

Σύνολο σήμερα: 161 σελίδες. Πιο μπροστά από το πρόγραμμα, μπράβο Ερατώ! Μπορεί να τελειώσω το βιβλίο και πιο γρήγορα!

~191 σελίδες to go!~

Day three:

Σήμερα ήταν λίγο αποτυχία. Όταν παίρνω φόρα δεν σταματάω και τώρα απλά δεν έδωσα μία ώθηση. Το καλό είναι ότι διάβασα τις υπόλοιπες 24 σελίδες του Goal των 50 σελίδων (που είχαν μείνει από το χθεσινό spree). Ελπίζω αύριο να πάω καλύτερα.

Σύνολο σήμερα: 24 σελίδες

Day four:

Κατάφερα για πρώτη φορά να διαβάσω μόνο τις σελίδες του στόχου για σήμερα, ούτε λιγότερες ούτε περισσότερες. Βέβαια, είμαι μια μέρα μπροστά αλλά αντιμετωπίζω το κάθε Goal σαν να μην είμαι μπροστά, αλλιώς δεν θα είχα διαβάσει καθόλου σήμερα! Πάμε για αύριο έτσι δυναμικά!

Σύνολο σήμερα: 54 σελίδες

Day five:

Δεν διάβασα τίποτα σήμερα. Ούτε καν ακούμπησα το βιβλίο. I’m a disgrace!!! well…. Σοβαρά όμως, what is wrong with me! Βάζω challenge ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΛΟΥΘΏ ΤΟΥΣ ΚΑΝΌΝΕΣ!

Αν και ήμουν μπροστά και είχα πιθανότητες να τελειώσω νωρίτερα, τώρα είμαι ακριβώς on track. Ευτυχώς που έκανα αυτήν την έκρηξη αλλιώς θα είχαμε failed σε αυτό το challenge.

Σύνολο σήμερα: 0 σελίδες

Day six:

Κάπου εδώ έχασα κάθε ενδιαφέρον να κρατάω το ημερολόγιο του διαβάσματος. Δύο μέρες όμως έμειναν, η σημερινή και η αυριανή!

Σήμερα έφτασα τον στόχο της ημέρας. ΕΙΜΑΙ ΤΟΣΟ ΚΟΝΤΑ! Fingers crossed!

Σύνολο Σήμερα: 51 σελίδες

Day seven:

Είναι 7 μμ και δεν έχω διαβάσει τίποτα. Δεν πρόκειται όμως να τα παρατήσω και όταν λέω δεν πρόκειται να τα παρατήσω εννοώ ότι μόλις παράτησα όλες τις δουλειές και τις εργασίες που έχω για να τελειώσω το βιβλίο. Ο αυριανός αγχώδης εαυτός μου θα με μισήσει πάρα πολύ γι αυτό. Ο σημερινός, όμως, εαυτός μου είναι αποφασισμένος να βάλει μια τελεία σε αυτό.

ΝΑΙ ΝΑΙ ΝΑΙ! Μόλις τελείωσα το βιβλίο. Ήταν πολύ ωραίο και το τέλος είναι τόσο μεγάλο cliffhanger που θέλω να αρπάξω το δεύτερο της σειράς (που έχω) και να το αρχίσω. Μα δεν μπορεί να τελειώνει έτσι. WOW! Δεν μπορώ όμως να εκνευρίσω άλλο τον αυριανό εαυτό μου, ας του κάνω την χάρη να είναι πιο ξεκούραστος!

Μπράβο μου και πάλι!

Σύνολο Σήμερα: 63 σελίδες

τελεία…


Αυτή η εμπειρία ήταν αρκετά ωραία. Μου άρεσε που προσπαθούσα να φτάσω σε συγκεκριμένες σελίδες και είχα ένα στόχο, αλλά και ένα πάτημα για να πιέσω λίγο παραπάνω τον εαυτό μου. Θα το κάνω σίγουρα ξανά στο μέλλον και θα έχετε και άλλο ένα τέτοιο ποστ.

Μέχρι τότε σας ετοιμάζω και άλλα project για να ευχαριστήσω τις αναγνωστικές ανάγκες σας.

Μην ξεχνάτε ότι τον μήνα Μάρτιο θα γίνει readalong στο βιβλίο «Σκοτεινά Βήματα» του Αλέξη Ζησιμόπουλου, με αποκορύφωμα live story στο instagram στο τέλος του μήνα, για να το συζητήσουμε!

Παιδάκια σας αφήνω και μέχρι την επόμενη φορά σας φιλώ ❤

6 σκέψεις σχετικά με το “#experiment: Ένα βιβλίο την εβδομάδα

  1. Γενικά δε διαβάζουμε το ίδιο κάθε περίοδο.
    Ειδικά όταν οι υποχρεώσεις τρέχουν.
    Κι εγώ παρατήρησα πτώση αυτές τις 2 εβδομάδες 😦
    Προσπάθησα να κάνω αυτο το challenge πριν τα Χριστούγεννα με το «Ενας ξαφνικός θάνατος» αλλά μου πήραν όλοι δώρο βιβλία οπότε το παράτησα αυτό για κάποια άλλη στιγμή. Όταν το φέρω πάλι Γιάννενα θα το κάνω κι εγώ :Ρ
    Πάντως τα κατάφερες, μας έκανες περήφανους ❤

    Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε