#article: Γιατί το θέλουμε το haul μας!

Εσύ! Ναι εσύ! Εσύ που κοιτάς με απορία τον τίτλο αυτού του ποστ. Πάρε τα μάτια σου από την συσκευή που είσαι απορροφημένος και κοίταξε την βιβλιοθήκη σου. Παρατήρησες ότι δεν έχει κάτι να διαβάσεις; Τώρα κοίταξε το πορτοφόλι σου. Σκότωσε αυτήν την αράχνη που ξεπροβάλει από μέσα. Κοίτα ξανά την βιβλιοθήκη σου. Ξανά το πορτοφόλι. Ξανά την βιβλιοθήκη. Επανέλαβε την κίνηση άλλες δύο φορές.

Τώρα δώσε πάλι προσοχή σε αυτό το ποστ καθώς θα σου πω τις πιο φθηνές επιλογές για να αγοράσεις ΒΙΒΛΙΑ (ή έστω να διαβάσεις).

—Disclaimer: Υπάρχει τοποθέτηση προϊόντος. Δεν αποτελεί διαφήμιση.—

Αποτέλεσμα εικόνας για a room without books is a body without soul

Καλά τα λέει, λοιπόν, ο φίλος μας ο Μάρκος Τύλλιος Κικέρων αλλά δυστυχώς στην σημερινή εποχή της κρίσης, όπου το χρήμα βασιλεύει, για να ευχαριστήσουμε την προαιώνια ανάγκη μας -σαν ανθρώπινα όντα- του διαβάσματος, πρέπει να επενδύσουμε (εκτός από τον χρόνο μας) χρηματικά ποσά. Δυστυχώς οι εκδοτικοί οίκοι ακόμα δεν έχουν καταλάβει ότι ακόμα και τα 15 ευρώ, για μαθητές και κυρίως για φοιτητές, είναι πολλά. Άλλοι, βέβαια, έχουν αρχίσει να μπαίνουν στο πνεύμα της εποχής και μας δίνουν απλόχερα προσφορές.

Εγώ σαν εκπρόσωπος τον βιβλιοφάγων χωρίς λεφτά (το πιο εφευρετικό είδος οφείλω να ομολογήσω) μέσα στα χρόνια που διαβάζω έχω ανακαλύψει αρκετούς τρόπους να ξεφύγω με το λιγότερο δυνατό κόστος. Αυτούς θα τους μοιραστώ μαζί σου γιατί σε συμπαθώ αρκετά.

Νούμερο 1

Ας αρχίσουμε με τα Public.

Τα Public είναι πλέον το to-go βιβλιοπωλείο για μένα. Μπαίνεις στην ιστοσελίδα http://www.public.gr/  και πληκτρολογείς στην αναζήτηση το βιβλίο που θέλετε. Τόσο εύκολο.

Γιατί όμως το βάζω στα φθηνά;

Απλό. Η ιστοσελίδα προσφέρει πολλές προσφορές για παραγγελίες μέσω διαδικτύου και μπορείς να βρεις βιβλία που μπορεί στα καταστήματα να κάνουν 15€ και παραπάνω τα βρίσκεις τουλάχιστον 3€ φθηνότερα. Ας μην μιλήσουμε για τα ξενόγλωσσα βιβλία που τα έχει σε αρκετά χαμηλές τιμές. Εντάξει σίγουρα υπάρχουν και πιο φθηνές εναλλακτικές, απλά έχουν κάνει το βιβλίο μαζικό προϊόν, οπότε συνεπάγεται η χαμηλή τιμή αλλά και η χαμηλή ποιότητα.

Νούμερο 2

https://www.bookdepository.com/

Το Book Depository είναι από τις επιλογές που δεν έχω δοκιμάσει ακόμα καθώς δεν διαθέτω χρεωστική κάρτα (no job, no card, no money), αλλά έχω παρατηρήσει τις τιμές και είναι απόλυτα χαμηλές. Μου έχουν πει ότι αργούν να έρθουν τα βιβλία αλλά δεν έχει έξοδα αποστολής. Βέβαια, είναι μόνο για ξενόγλωσσα βιβλία (και όταν λέμε ξενόγλωσσα όλοι εννοούμε τα αγγλικά).

Με τη πρώτη ευκαιρία θα το δοκιμάσω και θα σας πω *wink wink*. Απλά έπρεπε να το αναφέρω γιατί το θεωρώ σαν μια φθηνή λύση.

Νούμερο 3

https://www.politeianet.gr/

Το βιβλιοπωλείο Πολιτεία είναι ακόμα ένα to-go βιβλιοπωλείο για μένα. Διαθέτει μέχρι και 85% έκπτωση από την αρχική τιμή στο ηλεκτρονικό κατάστημα και εκτός από αυτό βάζει αρκετές προσφορές γενικά. Συνεχώς προσφορές. Έχω αγοράσει από εκεί βιβλία με 2€ και 3€, αλλά έχει και με 5€ βιβλία. Γνωστούς τίτλους σε φθηνές τιμές is my cup of tea.

Πραγματικά το βιβλιοπωλείο Πολιτεία το λατρεύω και κάθε φορά που παίρνω κάτι από την ιστοσελίδα πατάω σχεδόν αμέσως το παραλαβή από το κατάστημα (και για οικονομικούς λόγους) γιατί απλά θέλω να πάω από εκεί και να το δω. Είναι τεράστιο. Είναι πανέμορφο και χάνεσαι μέσα του.

Νούμερο 4

http://pothitosbooks.gr

Βιβλιοπωλείο Ποθητός είναι to-go βιβλιοπωλείο. Μπαίνει μέσα στην σελίδα. Πατάς την σελίδα «Προσφορές» και ΜΠΟΥΜ. Βιβλία με 3€. Βιβλία με 5€. Βιβλία με 30% έκπτωση. Βιβλία με 40% έκπτωση. Βιβλία με 50% έκπτωση. Βιβλία με 55% έκπτωση. Βιβλία με 60% έκπτωση.

Γενικά είναι ότι καλύτερο στο φθηνό βιβλίο. Καλούτσικη ποιότητα. Αρκετά τα έξοδα αποστολής αλλά απλά βάλε να πας από το μαγαζί να τα πάρεις και έληξε αυτό. Το καλύτερο; Η έκπτωση είναι και σε γνωστούς τίτλους, που εμείς τα βιβλιοφάγα φρικιά θέλουμε να κατασπαράξουμε.

Νούμερο 5

Αυτό που πρόκειται να σας πω μπορεί και να μην το περιμένεις…

ΠΑΛΑΙΟΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ

Ναι καλά άκουσες, Παλαιοβιβλιοπωλεία. Στην Αθήνα έχει πανέμορφα παλαιοβιβλιοπωλεία με εξαιρετικά βιβλία και χαμηλές τιμές. Συγκεκριμένα, το παλαιοβιβλιοπωλείο ανάμεσα στον Μοναστηράκι και το Θησείο, δίπλα από την Ποικίλη Στοά (ένα ρακάδικο) έχει βιβλία με 0,50 λεπτά. Πήρα δύο βιβλία με 1€, από τα οποία μόνο το ένα έκανε κανονικά 20€.

Εκτός αυτού έχει Αστυνομικά πάμφθηνα. Αγκάθα Κρίστι με 1€. ΣΕΡΛΟΚ ΧΟΛΜΣ με 1€.

Η κατάσταση των βιβλίων δεν είναι και η καλύτερη, μπορεί να έχει και αποχρωματισμούς και φθορές, αλλά μπρος στο διάβασμα τι είναι οι σπασμένες ράχες;

Νούμερο 6

Από το φθηνό πάμε στο δωρεάν. Τι εννοώ; Τι γνωστές, σε όλους μας, Δημοτικές Βιβλιοθήκες βεβαίως βεβαίως..

Το ξέρω ότι σε όλους αρέσει να έχουν τα βιβλία που διαβάζουν στην βιβλιοθήκη τους, αλλά ας είμαστε σοβαροί κανένας δεν έχει τα λεφτά για αυτό (άμα τα έχεις σε ζηλεύω). Αποτελεί την καλύτερη εναλλακτική για όταν δεν έχεις κάτι να διαβάσεις και ούτε τα λεφτά για να αγοράσεις. Εκτός από το πρακτικό κομμάτι οι βιβλιοθήκες προσφέρουν και άλλη αίσθηση. Θα έρθεις αντιμέτωπος με βιβλία τα οποία κανονικά δεν θα κοίταζες καν, αλλά βρίσκονται τώρα μπροστά σου και σε καρφώνουν με το «βλέμμα» τους. Είναι δωρεάν έτσι δεν προβληματίζεσαι με το αν θα σου αρέσει ή όχι (που παίζει αρκετά όταν αγοράζουμε βιβλία), απλά θα απλώνεις το χέρι σου, θα το δανείζεσαι και αν δεν σου αρέσει το γυρνάς πίσω.

Νούμερο 7 (ή αλλιώς την επιλογή που δεν είναι καλό να επιλέγεις)

Όλοι ξέρουμε ότι υπάρχει και όλοι έχουμε μπει στον πειρασμό να το δοκιμάσουμε, μπορεί ήδη να το έχουμε δοκιμάσει. Πρέπει όμως να το αναφέρω γιατί υπάρχει εκεί έξω και δεν μπορώ να κάνω ότι δεν υπάρχει. Για πιο πράγμα μιλάω αναρωτιέσαι έτσι; Μιλάω για τα pdf αρχεία που υπάρχουν στο internet διαθέσιμα παρανόμως για κατέβασμα. Γράφεις το όνομα του βιβλίου, κολλάς ένα pdf δίπλα και σου βρίσκει κάποια.

Δεν το προτείνω όχι μόνο για το ότι πρέπει να στηρίζουμε τους εκδοτικούς οίκους και τους συγγραφείς και μπλα μπλα μπλα ηθική ηθική μπλα μπλα. Δεν το προτείνω για τον απλούστατο λόγο ότι θα σου φάει πολύ ώρα από την ζωή σου χωρίς σίγουρα αποτελέσματα. Θα βρεις αρχείο που δεν ανοίγει. Θα μπεις σε ιστοσελίδα με τσόντες. Θα κατεβάσει κάτι και θα παρατηρήσεις ότι δεν είναι όλο το βιβλίο ή ότι τα γράμματα είναι αλαμπουρνέζικα. Δεν έχει καλά αποτελέσματα και είναι πολύ πιο χρονοβόρο από το να πεταχτείς στην πιο κοντινή βιβλιοθήκη σου, γραφτείς, δανειστείς ένα βιβλίο και γυρίσεις σπίτι σου για να το διαβάσεις. Όχι βέβαια ότι το έχω προσπαθήσει απλά μια φίλη μου το έχει πει *sweats nervously*.


 Αυτά λοιπόν από μένα και την τσιγκούνικη προσωπικότητα μου. Στο επόμενο επεισόδιο θα συζητήσουμε για το ότι δεν είμαι σωστή στο να κρατάω σωστό timetable για τα ποστ και πως αποτυγχάνω στην οργάνωση του χρόνου μου…… Συγνώμη που λίγο αυτές τις βδομάδες τα ποστ ξεφεύγουν αλλά τι να σας πω εκτός από μία λέξη «Ζωή». Σε μία βδομάδα όμως η «Ζωή» θα χαλαρώσει λίγο με τις υποχρεώσεις της και θα μπορέσω να ξαναμπώ στο πρόγραμμα.

Μέχρι την επόμενη φορά (που ελπίζω να είναι στην ώρα της) σας φιλώ :*

 

3 σκέψεις σχετικά με το “#article: Γιατί το θέλουμε το haul μας!

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s