#article: Μια ματιά στο TBB

Τώρα θα αναρωτιέστε τι είναι το TBB ή θα φωνάζετε κάτι του τύπου «tbr λέγεται Ερατώ, αν είναι δυνατόν, κάνε μια δουλειά σωστά». Well όχι γλυκά μου παιδιά με τον καλό λόγο πάντα στα χείλη δεν έγραψα τίποτα λάθος. Το TBB, ή μάλλον πιο συγκεκριμένα η λίστα των TBB, είναι η λίστα με τα To Buy Books που έχω. Δηλαδή, εδώ θα μιλήσουμε για τα βιβλία που θέλω να αγοράσω στο προσεχές μέλλον ή και αύριο ακόμα δεν θα είχα θέμα (ναι έφτασα στο point, το κάνω και αυτό μερικές φορές).

Όλοι έχουμε μια λίστα με βιβλία που θέλουμε να αγοράσουμε. Συνήθως αυτή η λίστα συνεχώς αυξάνεται αντί να μειώνετε, κυρίως εξαιτίας «no money no honey», well no book στην συγκεκριμένη περίπτωση. Πολλοί από εμάς τα ορκισμένα bookworms στεναχωριόμαστε αρκετά (όχι δεν κλαίω το βράδυ στο δωμάτιο μου κοιτάζοντας φωτογραφίες από βιβλία, απλά στεναχωριέμαι…. ουδέν σχόλιο παρακαλώ) που δεν τα έχουμε αποκτήσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο *γκούχουpdfγκούχου*. Έχω καταφέρει όμως, και δηλώνω περίφανη για αυτό, να μειώσω τη λίστα των TBB σε 10 βιβλία που άμα δεν τα αποκτήσω θα πεθάνω. Ναι καλά ακούσετε: που άμα δεν τα αποκτήσω θα πεθάνω.

Fun Fact: Τα βιβλία μου τα κατατάσσω σε κατηγορίες: 1)Βιβλία που θέλω να διαβάσω είτε τα αποκτήσω είτε τα δανειστώ, 2)Βιβλία που άμα δεν βάλω στην βιβλιοθήκη μου τότε είναι μάταιη η ζωή και γιατί να ζω χωρίς αυτό το βιβλίο, 3)Βιβλία που άμα αποκτήσω θα είμαι χαρούμενη αλλά και να μην τα αποκτήσω το ίδιο και το αυτό. *Now you know*

Η θέση των παρακάτω βιβλίων δεν έχει σημασία, απλά δεν μπορούσα να βάλω σε όλα τον αριθμό #1, δεν γίνεται αυτό… νομίζω.

Ας αρχίσουμε το countdown *insert το τραγούδι final countdown και συνεχίστε να διαβάζετε*

 1. A darker shade of magic by V. E. Schwab
  9781783295401
  Οι περισσότεροι άνθρωποι γνωρίζουν μόνο ένα Λονδίνο, αλλά τι θα γινόταν άμα υπήρχαν περισσότερα; Ο Κελ είναι ένας από τους τελευταίους Ταξιδιώτες-Μάγους με την σπάνια ιδιότητα να μπορεί να ταξιδεύει μεταξύ των παράλληλων λονδίνων. Υπάρχει το Γκρι Λονδίνο, βρόμικο με υπερβολικά πολλούς ανθρώπους και χωρίς καθόλου μαγεία, σπίτι του τρελού βασιλιά Γεώργιου ΙΙΙ (όχι του Mad King Targaryen χεχεχεχε…. reference). Υπάρχει το Κόκκινο Λονδίνο, όπου η ζωή και η μαγεία σέβονται ο ένας τον άλλον. Υπάρχει το Λευκό Λονδίνο, το οποίο εξουσιάζει όποιος έχει σκοτώσει για να φτάσει στον θρόνο. Αλλά, μια φορά και έναν καιρό, υπήρχε το Μαύρο Λονδίνο….
  Πως να μην το λατρέψεις με τέτοια περιγραφή… ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΙ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΤΡΙΛΟΓΙΑ
  Μπορείτε να το βρείτε εδώ: Book Depository, Public
 2. This savage song by V. E. Schwab
  9781785652745Η Kate Harker και ο August Flynn είναι οι κληρονόμοι σε μια διαιρεμένη πόλη, μια τρομακτική μητρόπολη όπου η βία έχει αρχίσει να δημιουργεί πραγματικά και θανατηφόρα τέρατα. Αυτό που θέλει η Kate είναι να γίνει όσο αδίστακτος ήταν και ο πατέρας της, ο οποίος άφηνε τα τέρατα να αλωνίζουν ελεύθερα και ανάγκαζε τους πολίτες να πληρώνουν για την προστασία του. Ο August απλά θέλει να είναι άνθρωπος, όσο αγαθός και καλός ήταν ο πατέρας του αλλά η κατάρα του είναι να είναι ακριβώς αυτό που φοβούνται οι άνθρωποι. Η ανακωχή που κρατά σε ειρήνη τις δύο οικογένειες καταρρέει και μια απόπειρα δολοφονίας αναγκάζει την Kate και τον August να συμμαχήσουν. Αλλά πόσο καιρό θα επιβιώσουν σε μια πόλη όπου κανείς δεν είναι ασφαλής και τα τέρατα είναι πραγματικά;
  Like come one, how awesome is that? Εγώ προσωπικά έχω πωρωθεί. Αυτή η Shcwab γράφει γαμάτες ιστορίες. Προσμένω πως και πως να πιάσω αυτήν την σειρά στα κοντόχοντρα χεράκια μου *evil laughter*
  Μπορείτε να το βρείτε εδώ: Book Depository, Public
 3. Six of Crows by Leigh Bardugo
  9781780622286Στον εγκληματία Kaz Brekker προσφέρεται η ευκαιρία να πάρει μέρος σε μια θανατηφόρα ληστεία που θα μπορούσε να τον κάνει πιο πλούσιο και από τα πιο τρελά του όνειρα, αλλά δεν μπορεί να την κάνει μόνος του. Ένας κατάδικος με δίψα για εκδίκηση. Ένας σκοπευτής που δεν μπορεί να πει όχι σε ένα στοίχημα. Ένας δραπέτης με προνομοιούχο παρελθόν (πείτε για στο google translate, δεν μπορούσα να μεταφράσω το: privileged past….). Ένας κατάσκοπος γνωστός ως «Το Φάντασμα». Μία Heartrender (what Heartrender means?) που χρησιμοποιεί την μαγεία της για να επιβιώσει στις παραγκουπόλεις. Ένας κλέφτης με την ιδιότητα να δραπετεύει με οποιονδήποτε ενφάντοστο τρόπο/ ‘Εξι επικίνδυνοι απόβλητοι. Μία αδύνατη ληστεία. Το γκρουπ του Kaz είναι το μόνο πράγμα που στέκεται μεταξύ του κόσμου και της καταστροφής – αν δεν σκοτώσουν ο ένας τον άλλο.
  Δεν έχω καν ιδέα για πιο πράγμα μιλάει και απλά το θέλω. Το έχω ανάγκη. Πρέπει να το διαβάσω. Όλη την σειρά να την καταβροχθίσω.
  Μπορείτε να το βρείτε εδώ: Book Depository, Public
 4. A Court of Throns and Roses by Sarah J. Maas
  9781408857861Όταν η νεαρή κυνηγός Φέιρα σκοτώνει έναν λύκο στο δάσος, ένα θηριώδες πλάσμα κάνει την εμφάνισή του και απαιτεί την τιμωρία της. Η Φέιρα μεταφέρεται σε έναν επικίνδυνο, μαγικό τόπο, τον οποίο γνωρίζει μονάχα από τους θρύλους, κι εκεί ανακαλύπτει πως το πλάσμα που την αιχμαλώτισε δεν είναι ζώο, αλλά ο Τάμλιν, ένα από τα θανάσιμα, αθάνατα ξωτικά που κάποτε κυριαρχούσαν στον κόσμο τους. Κι ενώ η Φέιρα παραμένει κρατούμενη στα κτήματά του, τα αισθήματά της για τον Τάμλιν αλλάζουν και η παγερή εχθρότητα παραχωρεί τη θέση της σε ένα φλογερό πάθος που σαρώνει κάθε ψέμα που της είχαν πει σχετικά με τον υπέροχο, αλλά συνάμα επικίνδυνο κόσμο των ξωτικών. Όμως, μια αρχέγονη, μοχθηρή σκιά απλώνεται και πυκνώνει πάνω από τη χώρα των ξωτικών, και η Φέιρα πρέπει να βρει έναν τρόπο να την εμποδίσει… ή να καταδικάσει τον Τάμλιν –και τον κόσμο του– για πάντα.
  Beauty and the Beast retelling. Αυτή η σειρά βιβλίων είναι η σειρά που με έχει αιχμαλωτίσει περισσότερο από ποτέ. Αρχικά επειδή είμαι retelling και λατρεύω τα retellings. Όταν λέω ότι τα λατρεύω εννοώ ότι έχω μια μικρή ψύχωση μαζί τους.
  Μπορείτε να το βρείτε εδώ: Book Depository, Public (English Version)
 5. American Gods by Neil Gaiman
  9780755322817
  Ο Σάντοου είχε ένα και μόνο όνειρο: να βγεί από τη φυλακή και να αρχίσει μια νέα ζωή. Όμως μία μέρα πριν την αποφυλάκισή του, η γυναίκα του και ο καλύτερός του φίλος σκοτώνονται σε ένα δυστύχημα. Καθ’ οδόν προς την κηδεία, ο Σάντοου γνωρίζει έναν αινιγματικό ξένο, τον κ. Γουένσντεϊ, που ξέρει τα πάντα γι’ αυτόν και του προτείνει να γίνει ο σωματοφύλακάς του. Όμως οι δραστηριότητες του κ. Γουένσντεϊ είναι πολύ πιο σκοτεινές απ’ ό,τι θα μπορούσε να φανταστεί ο Σάντοου. Κι ο ρόλος του σε αυτές πολύ πιο επικίνδυνος. Γιατί κάτω από την αδιατάρακτη επιφάνεια της καθημερινότητας, μαίνεται ο πόλεμος των θεών, και ο νικητής θα κερδίσει την ίδια την ψυχή της Αμερικής.
  Βλέπω την σειρά και έχω πωρωθεί. Έτσι σαν φρικιό που είμαι θέλω και το βιβλίο. Απλά θέλω να βουτήξω μέσα σε αυτήν την ιστορία λες και δεν υπάρχει αύριο. Απλά θέλω να δω ποιος θα νικήση. Θέλω να διαβάσω τον πόλεμο. ΤΟ ΘΕΛΩ!
  Μπορείτε να το βρείτε εδώ: Book Depository, Public (English Version)
 6. Red Queen by Victoria Aveyard
  9780062310637Στο βασίλειο της Νόρτας, πολιτικές πεποιθήσεις, φυλή ή γένος δεν έχουν καµία σηµασία – τα πάντα καθορίζονται από το αίµα. Οι Ασηµένιοι, υπεράνθρωποι µε εκπληκτικές ικανότητες και ασηµένιο αίµα, κυριαρχούν και κυβερνούν τους απλούς Κόκκινους, χρησιµοποιώντας τους ως στρατιώτες, εργάτες και υπηρέτες. Η Μάρε, µια δεκαεπτάχρονη Κόκκινη, προσπαθεί να επιζήσει σε µια κοινωνία που της συµπεριφέρεται σαν να είναι ένα τίποτα. Όταν, χωρίς τη θέλησή της, αποκαλύπτεται µπροστά στον Βασιλιά και στους Ασηµένιους ευγενείς ότι έχει και αυτή υπεράνθρωπες δυνάµεις, η ζωή της αλλάζει. Έγκλειστη στο βασιλικό παλάτι και αρραβωνιασµένη µε έναν Ασηµένιο πρίγκιπα, πρέπει να µάθει να κινείται ανάµεσα στις ίντριγκες της αυλής, να χειριστεί το δώρο µιας υπερδύναµης που την ξεπερνά, ν’ αντιµετωπίσει τον έρωτα που γεννιέται µέσα της και ν’ αναγνωρίσει τους εχθρούς της για να καταφέρει να φέρει την ελευθερία στον λαό της.
  Οκει, θα μπορούσε να πει κανείς που με ξέρει ότι δεν είναι μέσα στα ενδιαφέροντα μου αλλά υπάρχει φαντασία, ίντριγκα, μαγικές δυνάμεις και ένα ρομάντζο δεν μας χαλάει που και που. Έχω ακούσει πολλά καλά λόγια για αυτην την σειρά αλλά αυτό που με κάνει να θέλω απεγνωσμένα να την αποκτήσω είναι το ότι η τύπισσα αν και είναι Κόκκινη, γίνεται βασίλισσα και πολύ πιθανών να τους αφήνει όλους άφωνους. Go Mare, GO
  Μπορείτε να το βρείτε εδώ: Book Depository, Public (English Version)
 7. Neverwhere by Neil Gaiman
  9781472228413
  Κάτω από τους δρόμους του Λονδίνου, κάτω από τον κόσμο τον χειροπιαστό του «Εδώ και του Τώρα«, υπάρχει κι ένας κόσμος άγνωστος, απέραντος, μυστικός, σκοτεινός, ανείπωτος: ο κόσμος του Ποτέ και Πουθενά. Τον κατοικούνε τέρατα και άγγελοι, καλόγεροι και φονιάδες, κυνηγοί και θηρία, ληστές κι αγαθούληδες, τυχοδιώκτες και πρόβατα. Είναι γεμάτος τρομακτικές αβύσσους και παλάτια που φτάνουν ως το κέντρο της γης. Και μόνο όσοι στ’ αλήθεια δεν έχουν τίποτα, όσοι γλιστράνε και πέφτουν από τις ρωγμές του «πραγματικού» κόσμου, μπορούν να περνάνε από τον έναν κόσμο στον άλλον: τα ποντίκια των υπονόμων, οι άστεγοι, οι φυγάδες, οι τρελοί. Ο Ρίτσαρντ ζει μια τακτοποιημένη, μετρημένη ζωή στον Πάνω Κόσμο της Πραγματικότητας, όταν μια και μόνη ανθρώπινη στιγμή, μια στιγμή καλοσύνης, θα τον βυθίσει σ’ έναν κόσμο κάτω από τον κόσμο, σ’ έναν χρόνο έξω από τον χρόνο, σ’ έναν λαβύρινθο απέραντο, που οι δρόμοι του χάνονται στο απόλυτο σκοτάδι ή στο απόλυτο κακό, για ν’ αναδυθούν ξανά εκεί που κανείς δεν τους περιμένει.
  Αν νομίζεται ότι κάτι έχω με το Λονδίνο, τότε έχετε απόλυτο δίκιο. Λατρεύω κάθε τι που συνδέεται μαζί του και είναι όνειρο ζωής να πάω εκεί *now you know*. Βέβαια το ότι θέλω να διαβάσω αυτό το βιβλίο δεν έχει να κάνει τόσο με το Λονδίνο όσο για τα vibes παραμυθιού που έχει. Απλά είμαι πωρωμένη…
  Μπορείτε να το βρείτε εδώ: Book Depository, Public (English Version)
 8. Dorothy must die by Danielle Page
  9780062280688Η Ιστορία ακολουθάει μια κοπέλα, την Amy Gumm, η οποία είναι το άλλο κορίτσι από το Κάνσας που βρέθηκε από έναν ανεμοστρόβυλο στην Χώρα του Οζ. Μια χώρα, όμως, που δεν είναι τίποτα κοντά σε αυτά που έχει διαβάσει ή δει στην τηλεόραση. Μια χώρα που τις καλές μάγισσε δεν μπορείς να της εμπιστεύεσαι και οι κακές μάγισσες μάλλον δεν είναι τόσο κακές τελικά. Μια χώρα που οι φτερωτές μαϊμούδες εκτελούντε εξαιτίας αντιστασιακών πράξεων. Υπάρχει ακόμα ο δρόμος με τα κίτρινα τούβλα αλλά ακόμα και αυτός καταρρέει. Η Ντόροθυ, λέγεται, ότι πήρε δύναμη και η δύναμη της άλλαξε τα μυαλά. Τώρα κανένας δεν είναι ασφαλής. Μόνο η Amy μπορεί να σώσει την χώρα του Οζ, καθώς έχει στρατολογηθεί από το Επαναστατικό Κίνημα των Κακών Μαγισσών και έχει μάθει πως να πολεμάει. Μία είναι η αποστολή: Να αφαιρέσει την καρδιά του Τενεκεδένιου. Να κλέψει το μυαλό του Σκιάχτρου. Να πάρει το κουράγιο του Λιονταριού. Να σκοτώσει την Ντόροθυ.
  Τι σας είπα; I crave for retelling. Αυτό εδώ είναι στο TBB μου αρκετό καιρό και ακόμα δεν τα έχω αγοράσει. Αργγγγκκ.
  Μπορείτε να τα βρείτε εδώ: Book Depository, Public
 9. Passenger by Alexandra Bracken
  9781484715772H Etta μπαίνει σε έναν άγνωστο κόσμο με έναν άγνωστο επικίνδυνο άτομο και για ένα πράγμα είμαι σίγουρη: δεν ταξίδεψε μόνο πολλά χιλιόμετρα από το σπίτι της αλλά και χρόνια. Απόκτησε μια κληρονομιά, για την οποία δεν ξέρει τίποτα, από μια οικόγενεια της οποίας αγνοούσε την ύπαρξη. Από την άλλη, ο Nicholas Carter είναι κομπλέ με την ζωή του στην θάλασσα, ελεύθερος από τους Ironwoods -μια πλούσια οικογένεια-. Αλλά με την άφιξη μιας περίεργης επιβάτισας στο πλοίο του, όλη η προσπάθεια του να ξεφύγει από τους Ironwoods και το παρελθόν του, καταστρέφεται. Τώρα τους κυνηγάνε εξαιτίας ενός κλεμμένου κειμηλίου μεγάλης αξίας, το οποίο πιστεύουν ότι μόνο η Etta μπορεί να βρει. Ο Nick για να την προστατέψει πρέπει να την πείσει να το επιστρέψει, είτε το θέλει είτε όχι.
  Time Travel and i rest my case. Δεν έχω κάτι άλλο να σχολιάσω.
  Μπορείτε να το βρείτε εδώ: Book Depository, Public
 10. Throne of Glass by Sarah J. Maas
  9781408832332Γνωρίστε την Celaena Sardothien. Όμορφη. Θανάσιμη. Προορισμένη για μεγαλείο. Στα σκοτεινά, βρώμικα αλατωρυχεία του Endovier, ένα κορίτσι δεκαοχτώ χρονών εκτίει ποινή ισόβιας κάθειρξης. Είναι μία εκπαιδευμένη δολοφόνος, ηκαλύτερη στο είδος της, αλλά έκανε ένα θανατηφόρο λάθος. Πιάστηκε. Ο νεαρός καπετάνιος Westfall προσφέρει μια συμφωνία: η ελευθερία της με αντάλλαγμα μια τεράστια θυσία. Η Celaena πρέπει να εκπροσωπήσει τον πρίγκιπα σε ένα τουρνουά θανάτου – να αγωνιστεί με τους πιο ταλαντούχους κλέφτες και δολοφόνους στη γη. Ζήσει ή πεθάνει, η Celaena θα είναι ελεύθερη. Κερδίσει ή χάσει, πρόκειται να ανακαλύψει το πραγματικό της πεπρωμένο. Αλλά η καρδιά μιας δολοφόνου μπορεί να λιώσει;
  Nope nope nope. Bring it now! Αχ πόσο ωραίες είναι οι ιστορίες με δυναμικές τύπισσες που κόβουν κώλους. Δεν χρειάζεται να πω τίποτα άλλο για αυτήν την καταπληκτική ιστορία. Το μόνο που μπορώ να πω είναι… where is my copy? *flips a table*
  Μπορείτε να το βρείτε εδώ: Book Depository, Public

That’s it for today peeps!

Συγνώμη για το πελώριο άρθρο αλλά έπρεπε να το βγάλω από μέσα μου. Γράψτε μου σε σχόλια ποια είναι τα δικά σας TBB και ποιο από αυτό θέλετε και εσείς να νιώσετε στα χέρια σας, να το αγκαλιάσετε και να κοιμηθήτε μαζί του. What, too far? Maybe but i love them.

Πείτε μου άμα σας κούρασε που ήταν μεγάλο ή άμα σας άρεσε και να σας φτιάξω κι άλλες λίστες. Πείτε μου άμα δεν σας άρεσε να μην το ξανακάνω. Γράφτε ένα «Γεια» ρε παιδί μου. Κάτι. TALK TO ME PEOPLE!
*fixes hair and clothes* Μέχρι την επόμενη φορά σας φιλώ :*

4 σκέψεις σχετικά με το “#article: Μια ματιά στο TBB

 1. Το Neverwhere το λατρεψα (βοηθαει αν εχεις παει Λονδινο και μπορεις να κανεις εικονα το χαρτη της πολης). Το American Gods οχι 😦 Με εχει μπερδεψει πολυ ο Gaiman, δεν ξερω γιατι καποια βιβλια του μου αρεσουν πολυ και καποια οχι. Με χαλανε τα πολλα ονειρα και οραματα γενικα στα βιβλια, μαλλον αυτο θα φταιει.

  Αρέσει σε 1 άτομο

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s